Friday, February 3, 2012

Catatan Winter Holiday #1

Bismillah~

Syukurlillah, dah menjejak Tanah Melayu, selepas merempat 8 jam di Bahrain International Airport. Kami berempat, (sebenarnya berlima tapi dia lelaki...) rasanya yang paling aktif sekali dalam airport tu, ke hulu ke hilir macam airport tu kitorang punya -__- It was such a lovely experience to travel with new circle of friends :)

Rasa macam lawak je pergi money changer tukar LE100 (approximately RM50) ke Bahraini Dinar, dapat BHD5.80 je. I was like 'Seriously? Seriously?' Mahalnya duit awak, Bahrain!

For the first time, after tons of times taking a flight, I had a motion-sickness and I don't even know why. The only thing I know is that, I wanted the plane to landed as fast as it could, but to no avail. It took more than 10 minutes for the plane to eventually stop. 'WHYYYYY' I chanted that in my heart, haha T.T
__________________________________________________________________

Hampir seminggu dah di Malaysia, hampir seminggu juga saya jatuh demam, batuk, selsema, lelah? I know I have been infected by bacteria but I cant help to conclude that 'badan saya terkejut dah biasa musim sejuk sampai 5 degree celcius di sana, sampai Malaysia hambikkk panas' :B Hihihihihi.

Syukranlillah to those of you whom silently prayed for my health, I truly can't ask for more. You know who you are ;) I am better now, alhamdulillah! Saya rasa Allah sayang saya lebih sikit ni sebab tu Dia hadiahkan segala macam sakit. Kan awak kan? ♥
__________________________________________________________________

"Lelaki gatal je berani ajak perempuan keluar. Gatal lah namanya kalau mengorat anak dara orang, langsung tak hormatkan walinya. Awal-awal dah tunjuk yang dia tak takut pada Allah Taala. Itu semua golongan lelaki yang lemah. Sejak awal dah nampak imannya lemah. Awak masih berselera nak jadikan dia suami?"

Kata seorang perempuan.
Hah. Untuk peringatan saya, awak yang sekaum dengan saya, dan juga lelaki.

Kalau tanyakan pada saya, sungguh dah hilang minat.
And so I wonder, what kind of guy, would possibly get an approval by my dad? Heh. I guess I'll have to wait and see then, ;) I am looking forward to that, nonetheless.
________________________________________________________________

Err, esok majlis walimah sepupu lelaki saya, Abang Hafiz. Jujurnya tak sabar walaupun terkilan tak dapat pergi majlis nikah dia Sabtu lepas but it's okaaaaay. I overcame that already :) And I was over the moon, knowing that he picked me to be the one who will be giving out the 'bunga telur' to the fellow guests since we are quite close during our childhood.

I don't really mind although the first second I saw my name listed on the itinerary paper, I shouted 'Umiiiii, WHYYY MEEE? Perhaps I shouldn't tell him that I'll be home for his wedding' :B Haahahhah, pardon me for that response, brother!

Now I can't wait for tomorrow :)
__________________________________________________________________

Cemburu dengan awak awak yang belajar di Malaysia. Macam mana ya... Macam mana awak dapat bertahan dengan suasana di Malaysia?

Yang bila saya keluar menapak ke Shopping Mall, si lelaki berpimpin tangan dengan si gadis, si gadis mengendeng pada si lelaki. Yang setiap hari ada je cerita menarik di televisyen, yang setiap hari ada bermacam godaan jahiliyah.

Macam mana kalian mampu bertahan?
Serius, saya bertanya.

Saya balik cuti sekejap ni pun dah terasa semputnya dengan suasana di tanah tumpahnya air mata pertama saya semasa bayi ni, sampai rasa tak sabar nak kembali ke tempat saya menuntut ilmu, rindukan bi'ah sana.

I supposed, 'saya nampak Islam di negara Barat, tapi tak nampak Islam di negara Islam sendiri' is the correct statement for my circumstances right now.
__________________________________________________________________

Rinduuuu.
Jadi saya nak diam-diam kirimkan doa untuk dia.

:)

x