Tuesday, December 13, 2011

I no longer wanted to...

[asal]
Bismillah~

*currently listening to Waiting For The Call by Irfan Makki and I put it on repeat*

Sambung balik tajuk kat atas, I no longer wanted to... keep putting my wife-training off, dengan izinNya. :) Mostly cooking la sebab saya paling lemas dengan memasak, jujurnya. Tapi alhamdulillah sejak jadi anak perantauan 2 years ago, I cook on daily basis so tak ada sangat masalah nak masak but I'm still lacking here and there :)

Err, especially lacking in spirits to cook in Malaysia since my ummi is the best cook everrr and I don't think I can replace her. Dah masak 9 bulan kat sini, balik Malaysia of course lah nak rasa ummi masak je kan? Heh heh heh (alasan~)

Haritu masak soto, samosa, kuah kacang, nasi lemak and I tried a few new recipes macam ayam masak paprik :)

I want to constantly changing for the better, by the day. We have to, come hell or high water if our ultimate mission in life is to see the face of Allah Taala in Jannah. Kan? :')

Tulisan ni bukan untuk 'brag' anything about my improvement of skill tapi lebih kepada nak sama-sama ajak korang untuk buat perubahan, biarlah sikit mana pun, biarlah orang lain tak nampak, tak sedar sekalipun.

Pakai tudung labuh sikiiiit dari biasa ke, berlatih pakai stokin ke, jaga ikhtilat ke, upgrade tajwid ke, tambah solat sunat ke, solat awal sikit daripada biasa ke, hafal satu surah sehari ke, banyakkan zikir istifargh ke... in my case, rajinkan diri masuk dapur dan memasak hihi.

Anything will do, selagimana perubahan tu diniatkan untuk cari redha Allah. To be a better you.

Eventually, semua ni antara kita dengan Allah je. Seeking for people's acknowledgment won't get you anywhere. Trust me. :)

P/s: Excited bila dapat tahu usrah-mate nak melabuhkan sikit lagi tudung yang dia pakai. Syukran ya Allah~ I can never thank You enough. Allah baik sangat pada saya.