Friday, December 31, 2010

air mata belum tentu cukup.



Betapa, saya rasakan... dengan masa lalu yang penuh kekhilafan, saya takkan pernah layak untuk disayangi dan dikasihi sampai begini. Allah.

Betapa pada saat terakhir sebelum diangkat rohnya, Baginda melafazkan "ummati, ummati, ummati". Begitulah sesudah Baginda dibangkitkan nanti, ucapan yang asyik Baginda tanyakan; "di mana kah ummatku? di mana kah ummatku?" Allahuakbar.

Dan fikirkan sejenak. Bagaimana agaknya perasaan Baginda jikalau dapat melihat tingkah laku kita, ummatnya ni, pada ketika ini? Allah. Tak dapat saya bayangkan.

-Terima kasih, Salina. Kak Nuha hargai betul :')

4 comments:

✿ismi:Nauratul Nadiah✿ said...

kalaulah nabi dpt tgk tingkah laku umatnya skrg ni,mcam mana lah kan..
malunye:s
banyak sgt dose dri ni:(

Qu said...

I have come across this video before, and the part where Baginda said "ummati ummati ummati" really gives me some impact, rasa sebak sangat.

DrNotts said...

nuha, auntie ni tak pandai sangat bab IT ni. memang tak boleh tinggalkan komen kat your new post ke?

anyway, auntie doakan segala urusan nuha dipermudahkan!

syauqah wardah said...

heee. auntie! :D huhu nuha minya maaf sangat ye auntie. ha ah tak boleh comment sebab nuha disabled kan. takut nanti riak pulak kalau ada yg bagi compliments ke...

huhu. :) terima kasih sangat auntieeeee :D