Monday, November 22, 2010

edisi membebel.

Berborak dengan Kak Mira, sewaktu Early Experience di Chest Department; Mostashfa El Gam'ah Mansoura, sementara nak menunggu Doctor datang.

*Isi perbualan dirahsiakan, kerana banyak bercerita tentang "masa lalu" je. Eheh.

Dipendekkan cerita, setiap yang namanya manusia, sebelum ditimpa oleh hidayah milik Tuhan, dia mesti ada "cerita" yang tersendiri dalam kamus hidupnya. Oh, betul sangat. Bukan setakat cerita, jerangkung pun ada dalam almari tu hah.

*dah monyok, dipadam. ditukar senyum, dipadam. entahkan emosi apa yang wajar ditunjukkan. Allah hai.

Yang paling diingat, kalau Kak Mira katakan; untuk kita-kita ni berada di "jalan" yang kita tengah melangkah sekarang, banyak pengorbanan kan? Awak pun mesti dah korban banyak benda... Korban perasaan, yang itu paling sakit, kan?

:')

Terima kasih, kak. Sudi mendengar budak yang seorang ni membebel macam tak ingat masa tu ada di hospital -.-" Padahal perbualan bermula dengan kak Mira meminta izin untuk membaca novel Terasing tulisan Hilal Asyraf (yang mana saya gigih angkut dari Malaysia, hehe) lebih awal daripada Sabrina.

Terus melalut entah ke mana-mana.

P/s: Dah buat 'jadual harian Nuha Muneerah sebagai Medical Student'. :) Doakan saya berjaya disiplinkan diri ikat diri di meja study, okay! Final tinggal kurang lebih dua bulan. Huh.

1 comment:

aishah_conteng_je said...

jalan yang tidaklah mudah, tapi manis yang amat.


jalan yang juga menemukan kita kan?