Sunday, September 26, 2010

hari yang manis makin manis.

Tak dapat digambarkan kemanisan hari yang bertarikh 26 September 2010 ni. *teruja. Sungguh kalau di selongkar kamus dewan, semua kata-kata yang ada takkan dapat membagikan apa-apa makna (okay terasa melebih pulak dah ni -.-").

Pertamanya, selamat hari lahir untuk emak tercinta; Nurulhana Hussain. This eldest daughter of yours wishes you a barakah 42nd birthday, mother! Once again, words can never be enough to imply all the priceless things you've done for our family. :')

I'm uberly content to have you as the queen of my heart, hihi. Lots of love, dari anak-perempuanmu-yang-nak-merantau-dalam-masa-tiga-hari-lagi T____T.

Yang kedua, Allah beri saat manis untuk dikenang sampai bila-bila. Allah, indahnya! Alhamdulillah Tuhan beri izin dan kesempatan untuk bertemu dengan seorang sahabat yang tak pernah langsung berjumpa, tapi membebel berdua di alam maya dengan rancaknya.

Haha.
Syukur pada Illah juga sebab bila berjumpa tak ada rasa kekok segala, Tuhan permudahkan semuanya :'D Dia yang saya dan habibi kenali di alam maya; si ayu bertudung biru, hihi. Farhaana Ishak yang sanggup datang dari Keramat ke Shah Alam semata-mata untuk berjumpa.

Terharuuuu dan sangatlah berbesar hati akhirnya dapat jumpa dengan Fna! xD Seronokkk, alhamdulillah. Sekarang dah betul-betul rasa nikmat berkawan kerana Allah Taala. Rasa ni pelik sikit, tapi manis. Sekali berjumpa pasti nak lagi ;p

Ketiganya, hari ni dah dapat stethoscope idaman kalbu, hihi. Terima kasih, cik Uda. Dah merata jantung orang dalam rumah ni yang aku tekapkan untuk dengarkan degupan. Alhamdulillah, one step closer to become a doctor, insyaAllah. ;)

Sebenarnya entah apa-apa entah beli stethoscope je dah hampir nak jadi doktor tapi disebabkan saya tengah dalam mood kemanisan, silalah layankan saja -.-" hihi.

Keempat. Err, rasa serba salah sebenarnya tapi terima kasih saudara KR. Sekali lagi awak buat saya senyum (lebih kepada ketawa sebenarnya) bila berbalas kata-kata berdua, :) Semoga awak sentiasa dilindungi Ilahi, insyaAllah. Ingat tau, sila skor exam dengan hebatnya lepas niiii.

Kelimanya. Kakak usrah kesayangan, Kak Azyy dah jumpa jalan penyelesaian untuk masalah aku yang nantinya nak balik dari Cairo ke Mansurah. Aihh, ni yang makin sayang sangat dengan kak Azyy tauuu! xD

Akak ada kat Malaysia pun sanggup susah payah contact kan mereka yang di Mesir untuk tolong Nuha. Terharuuuu, :') Lagi terharu dengan Imran yang sanggup volunteer untuk ambil Nuha dekat airport pagi-pagi buta lepas Subuh T________T Ya Allah hai, Tuhan je dapat balas jasa korang semua.

Keenam. Dapat kenal dengan Kak Fiza, senior di Mansurah di YM petang tadi :D Seronok sangat dapat kenal dengan kakak! Dahlah nanti rumah kita berdua dalam syari' yang sama, hihi. Bersyukurnya ya Allah.

*Terasa nak menangis sesungai dua, hukhuk.

Terima kasih, Ilahi. Untuk kurniaan kemanisan pada hari ni, dan setiap waktu ketikanya yang ada dalam hari ini. Allah baik sangat pada saya, ♥ :')

1 comment:

ふあなチン said...

'si ayu bertudung biru'? ok tu sangat overrated, haha. thanks for everything nuha!!! <345 betul betul nak jumpa lagi! T.T