Monday, August 16, 2010

He replied: Here I Am.

Pernah tak, kamu jadi sangsi dengan kalam kalam Allah? Nauzzubillah min zalik, mintak dijauhkan dari kita kita yang namanya manusia tapi aku sekadar bertanya. Tak perlu dijawab, cukuplah untuk difikirkan.

*senyum* Apa pernah?

Bilamana setiap malam kamu sujud menghadap Ilahi, berzikir menyebut nama-namaNya, memohon pertolonganNya, dan al kisah, Allah lewat memperkenankan doa kamu (Maha Suci Allah sesungguhnya Dia lebih tahu akan sesuatu), jadi kamu berhenti untuk terus berhajat.

Berhenti kerana kamu rasakan kalau Allah takkan mendengar panggilan hambaNya yang banyak kekhilafan (nauzzubillah).

Beristifargh lah, sayang.
Sebab sikitpun apa yang kamu rasa dan fikirkan tu bukan kenyataan.


Subhanallah. Subhanallah. Subhanallah.

Pertama kali mentengok video ini dengan habibi; Nurfathin Farhana, bila dia datang ke rumah tadi, kami jadi terdiam tanpa kata. Dan sungguh, rasa ingin mengalirkan air mata. Ada sesuatu terkesan di sini.

Di sini, dalam hati.

The Most Merciful, The Ever Merciful. Ya Rahman Ya Raheem. Sesunnguhnya Engkau telah sahut panggilan kami ya Ilahi. Cuma kami yang terlalu kurang untuk menyedari. *sebak*

4 comments:

Fna Ishak said...

ohmyAllah swt. sumpah touching >.> thanks for introducing me to the vid! nanti nak khatamkan other vids from the user asap, tq, may Allah swt bless you! <3

nhmnrh said...

touching kan? kita dgn fathin terdiam sepuluh saat smbil pndg each other. we lost our words ;(

vid dia Alhamdulillah setakat ni semua besttt & based on true story, he he. jumpa pun sbb perubatan cawangan mansurah yg kenalkan. :D

jazakallah fr the doa, dear. may Allah bless you too, insyaAllah ♥

Fna Ishak said...

thanks again, if ade pape link yg best share la ek =)

anyway, i think i need an advice frm you la, boleh tak? hhu. just buzz my ym eh if nuha online. tq in advance

Att Ashburn said...

salam nuha.
suka sangat video ni.
betul2. terkesan.
dalam susah2 hidup sy pun, tak pernah rasa Allah tu tak ada. alhamdulillah