Sunday, July 25, 2010

A Year Wiser, insyaAllah.

Victoria Station-- A birthday dinner with dearest family.


Kalau orang tanya "birthday awak bila?" pada aku, jawapan standard yang aku akan beri biasanya yang ini; "tarikh Alfonso De Albuquerque serang Melaka tahun 1511" dengan leretan sengih paling nakal dalam dunia.

Heh. Hari ni lah tu. 25 Julai.
*sengih*

Sembilan belas. Rasa macam bilangan tu dah banyak sangat kan? Aku yang dah berumur sembilan belas tahun ni pun dah besar panjang. Dah tahu cara nak berkuak lentang. Haha okay tak lawak.

Dan sebenarnya, aku tak tahu cara nak berkuak lentang. The truth hurts and the reality bites, I know. Tsk.
.
.

Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.

Sesungguhnya aku memang bersyukur atas sembilan belas tahun yang dah Allah Taala pinjamkan pada aku ni. Walaupun mungkin tak diisi dengan benda-benda yang mencerminkan aku ni seorang hambaNya, Allah Taala tetap sayang dan kisahkan aku.

Dan untuk itu, aku bersyukur padaMu, ya Rahman ya Rahim.

Untuk nikmat Islam dan Iman yang mengalir dalam diri ini, untuk sihatnya badan aku ketika ini. Untuk nikmat kasih sayang daripada keluarga yang tak pernah berbelah bagi. Untuk nikmat persahabatan keranaMu, Ilahi.

Untuk kesemuanya yang aku tak tersebutkan, syukran giddan ya Rabb! I could not ask for more apart from Your forgiveness untuk segala kekhilafan yang aku dah perbuat, :'(

InsyaAllah, usia aku yang ke-19 tahun ni akan jadi titik tolak untuk aku ubah diri kepada sesuatu yang lebih baik. A proper muslimah lady in the making. *sengih. Dan tahun-tahun akan datang insyaAllah akan jadi journey hidup yang membanggakan. Biiznillah.

Amitna deenil Islam, ya Rabb.
.
.

Untuk emak; Puan Hajjah Nurulhana Binti Hussain yang dah mengandungkan aku selama 9 bulan 10 hari, dan untuk ayahanda; Tuan Haji Abd. Hakim Bin Husin, there's no such words to describe how thankful I am for all the things you've been through and done for this eldest daughter of yours.

Thank you so much, umi and abah. :') I love you both, ♥

Untuk teman-teman yang membagi birthday wishes di dinding Facebook aku, terima kasih banyak banyak! Serius terharuuuuuuu! *lap air mata guna jari. Hanya Allah Taala saja dapat membalas jasa baik kalian yang sudi meluangkan masa untuk membanjirkan dinding Facebook aku dengan semua ucapan tu.

Jazakallahu khairan kathira!

Oyya, untuk abah, Selamat Hari Jadi yang ke 46 tahun! Birthday ayahanda: 26 Julai. Anak sulungnya: 25 Julai. Hehehehe :D

5 comments:

Att Ashburn said...

salam nuha,
happy birthday,may Allah bless u always,
have many great years ahead :)

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

hepi belated bithday :) ur bithday same day dengan my late lil bro..

r y s s said...

happy belated birthday kak nuha.
semoga berjaya dunia akhirat, insyaAllah :D

Miss Hani Zain said...

happy belated bday kak!
sorry coz lmbt wish kat akk =(
apa2 pun,mga Allah sntiasa lndungi dan berkati akak.Amin~

happy bday to u,
happy bday to u,
happy bday to kak nuha,
happy bday to you!!!!

WANI said...

happy belated birthday Kak Nuha. may Allah bless you always & keep on writing =)