Saturday, July 17, 2010

labuhan mata pada ciptaanNya.

Lihatlah sekelilingmu. Adakah engkau menemukan orang yang hidupnya hanya berisi kesedihan? Atau adakah engkau melihat orang yang sepanjang waktu hanya menderita? Adakah di setiap rumah hanya terdengar tangisan? Dan adakah di semua pipi hanya ada air mata? --Dr. 'Aidh Bin Abdullah Al-Qarni.

La tahzan, kesayanganku.
Sesungguhnya Allah Taala ada bersama di sisi kamu.


:)

Perlabuhan mata pada bungaan indah- 17 Julai; Floria, Putrajaya.
Subhanallah. Subhanallah. Subhanallah.
Dan aku jadi hairan kenapa manusia masih suka melihat benda yang sia sia.
.
.
Wallahua'lam.

Bukan pada makhluk Allah yang ini, tentunya. *sengih. Yours truly dengan dua sahabat fillah dunia akhirat (insyaAllah kalau diizin Tuhan); Fana & Qis. ♥

6 comments:

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

pergi pesat flora yer? :) memang cantek kan..

Nursyahirah said...

subhanallah..cantik..

nhmnrh said...

kak sumi

ha ah pesta flora. sangat2 cantikkkkkkkk. indescribable by words.

nursyahirah

betul, mmg subhanallahh. :)

Att Ashburn said...

salam nuha.
kalau sy kat putrajaya, mesti dah boleh berjumpa hehe. sy duk putrajaya. tp jarang je pergi pesta flora ni :)

saya selalu dengar kawan sy ckp pasal buku La Tahzan tu. mesti sgt menarik.
meleh juga air mata saya bila terbaca ayat " Jangan engkau bersedih, sesungguhnya Allah bersama kita...: At-taubah:40

waktu tu mmg sedih sgt sebab ayah sy accident, tapi alhamdulillah, memang Al Quran ni warkah cinta Allah untuk hamban- Nya. beruntung sangat rasanya lahir jadi orang Islam.

W M Najib said...

nice place.
pernah bercita nak pergi sana.
iA next time.

nhmnrh said...

kak att

wsalam sis. :D laaa, kak att duduk pjaya keee? nuha pun ini 1st time prgi benda mcm ni, huhu. last minute punya plan. hihi.

emm, La Tahzan ada bnyak versi tau sis. klau bleh cari yg Dr. 'aid tulis sbb he's the real author. international best seller! :D

najib

insyaAllah. *senyum.