Thursday, July 1, 2010

It has been 9 full months...

...since I last being here, in a place I called home.

Err, in case you hadn't noticed, I'm home. *senyum lebar* Indescribable feelings I must say. Alhamdulillah, selamat sampai rumah petang semalam, lepas flight landed later than estimated time. Sepatutnya 4.15petang tapi jadi 4.35petang pulak.

Anyways, I'm glad I took Egypt Air to bring me home. *sengih*

Bukan nak bangga apa, but I did traveled all the way from Cairo International Airport to KLIA on my own, without having any close friends with me unlike other colleagues of mine. The wonderful thing is, I met new acquaintances during the whole journey! *senyum paling lebar*

It was absolutely a journey to remember. ♥

I was sent to Cairo Airport by Kak Mus, Kak Nur, Kak Ana and Ustaz Arif (as a driver). Sangat tersentuh dengan layanan diorang pada aku, ya Allah hai. Rasa macam takkan pernah boleh balas sampai bila-bila! :')

*Susah payah Kak Nur, Kak Mus, Kak Ana, Kak Biyah, Kak Yasmin dan ustaz Arif melayan karenah aku di Cairo deserves a special entry -- hihi*

Alhamdulillah, proses check in bagasi semua berjalan dengan lancar. Aku siap request nak seat tepi tingkap, dekat dengan toilet lagi menjadikan seat aku bernombor = 43A. I am so very much happy with my seat!! --> tuuuu diaa punya happy.

A stranger that became my 1st acquaintance was Athirah; a dentist student from Al Azhar University. She happens to be Adawiyah's housemate, haha. What a small world! :D She's a nice girl indeed sebab dia sanggup tunggu sampai I've got all my baggage with me.

Till we meet again ye Athirah! :))

The second acquaintance was Kak Liyana, a 1st year student of Computer Science from United Kingdom. Rupanya bukan setakat budak Egypt je balik hari tu. Sekali dengan budak UK, budak Russia, semua sekali ada. Sumpah lah gempak!

And guess what. Kak Liyana kenal Amirah Ali, haha. Again, what a small world!! And we chatted about differences between Malaysian students in Egypt and in UK. Culture and surrounding seems to be on top of the list, huhu.

Kak Liyana baiiiiiik sangat dan nampak lembut semua. Hopefully boleh jumpa lagi ye Kak Liyana! *senyum*

The third acquaintance paling istimewa antara semua sebab beliau merupakan orang yang berada di sebelah aku selama 10jam penerbangan. Tengoklah, istimewa dia sampai nombor terus bertukar jadi perkataan, -.- Nama dia David, an Irish guy.

Alhamdulillah, bersyukur jugak aku David ni yang duduk sebelah aku. Buatnya orang Egypt? Ergh, payah! -.- So, I was the one who started the conversation by asking him if he is traveling to Malaysia. And the conversation go on and on and on.

Sampai lah dia bagitau dia pun med student tapi dah 3rd year. And from that, kitorang berborak pasal benda medikal macam housemanship, clinical year, etcetra etcetra. Dan bila aku cakap aku nak pursue psychiatrist after degree, dia pulak cakap nak involve in emergency medicine.

Okay, wowww! ;O

And the flight finally landed. Alhamdulillah. I heard David saying 'Yeaaaay! It must be great for you to be home' with a smile on his face. I replied 'Absolutely, hehe'. Akhir sekali sebelum kitorang sama-sama turun that aircraft, I said this to him.

"So, David. I hope you will have a wonderful time in Malaysia. And good luck with your studies!" I meant that, anyways. Hihi.

"Yes, thankyou and so do you. I'm hoping that we could work in the same hospital in the future." he replied.

I would love to! It would be my honor to do so, David! :) Kalau Allah izin, insyaAllah. *senyum*

See? Ada banyak sangat hikmah aku travel sorang sorang ni. Kalau ada teman rapat yang meneman, belum tentu aku boleh dengan berani tegur mereka-mereka yang aku kenal semalam. Sebab I have my comfort zone with me, why bother to cross the line, kan?

Selalunya macam tu lah. Hmph. All in all, semalam memang lah a journey to remember! :D

5 comments:

syifa hanifuddin said...

nuha, beg kite kene tahan sebab bawak 80 kotak ubat...die suruh iftah...nasib xde pape...berdebar giler...

nhmnrh said...

ya Allah, ya keee? fuuuh, nasib baik tkde pape!!! yg kena tahan kat mana? cairo ke klia?

eh cipak, flight kita kn, tempat dia tk sempit pun mcm dulu. apsal heh??

shadah..♥ said...

alhamdulillah dah smpai~
heehee.

syarifah radiah ibrahim said...

nuha dah balik msia yeh?
seronok kann dah start cuti.
akak dah nak mula kelas lagi seminggu.
huhu~

Naddie Anuar said...

nuha, welcome back home :)

p/s: aci x nak tanye, david tu dtg msia buat ape? hehe~