Monday, July 19, 2010

dan aku memang bukan kamu.

1. Novel melayu yang paling jadi favourite sekarang; Rooftop Rant dan Versus. Islamik. Just the right boastful effect I need to spark my life. Bukan geseran antara kayu dan batu je boleh kasi keluar 'api' ye.

2. Untuk kamu kamu yang nak dapatkan kekuatan untuk berubah menjadi hamba yang lebih baik di sisiNya, insyaAllah, these two books are highly recommended!

3. Needless to say, but Nuha Muneerah takkan promote sesuatu yang dia tak pernah cuba atau rasa. Trust me on this. *senyum.

4. Currently reading Denyut Kasih Medik. Sel-sel dalam badan macam dah meronta mintak jadi doktor muslimah bertauliah. Apa macam ni?

5. Hati, tolong bersabar untuk 5 tahun lagi. Sebelum diri sendiri boleh berbakti menghulurkan tenaga dan perhatian untuk bakal-bakal pesakit di masa depan. Dr. Nuha Muneerah will be at your service! *sengih.

6. Kosong. Mata ni dah lama tak menangis untuk Kekasih sejak balik ke Tanah Melayu. Apa hati dah jadi batu...? Nauzzubillah min zalik. Mintak dijauhkan secara sangat.

7. Rasulullah SAW bersabda: "Aku haramkan neraka kepada mata yang selalu menangis kerana takut pada Allah Taala". --Hadis Qudsi. Subhanallah, :')

8. Rindu Mesir tiba-tiba. Air mata pertama untuk Kekasih jatuh di tanah asing tu. Manalah aku tak jatuh sayang. Haihh.

9. Kalau lah Mesir tu habitat anak-anak Melayu, bukannya milik titisan Cleopatra yang bila bila boleh goyahkan iman sang lelaki. Kalau, lah.

10. Tengah nak melatih diri berpuasa sebelum datang bulan Ramadhan yang penuh kemuliaan. Semoga Allah permudahkan, insyaAllah.

11. Kesayangan dah nak jejak Tanah Melayu! Alhamdulillah, dah berbulan tak jumpa sejak dia datang Mansoura dari Alexandria dulu. Udah kangen mau ketemu sama kamu la bieeee. Hihi. Cik Nabihah Mohd Hashim, have a safe journey back home! ♥

6 comments:

Miss Hani Zain said...

Assalamualaikum kak!
Sorry sangat2,sbb dh lma x comment2 blog akk.

same same same.
ska bca rooftop rant.best sgt2 sume krya2 hlovate.tp lum bca versus lg,xtau la bla dpt bca. T.T

nhmnrh said...

wsalam dikkkk. waaa, rindu gak kak nuha dekat hani, huhu. ;)) its okay, akak tau hani busy dgn life as a univ student en.

no harm done, dear! :)

yupp, mmg best smua. :D eiii, hani kena baca versusu mmg rasa mcm eiiiiiii nak jadi lebih baik nak jadi lebih baik!!!

;)

W M Najib said...

no 9 tu tak faham.

nhmnrh said...

hmm, sbnarnya nk ckp yg kalau lah Mesir ni milik orang Melayu. mknanya kita semua ni mmg asal dari Mesir. bukan orang arab.

&& titisan cleopatra = gadis2 arab yg awk dok puja tu. :p

err, mintak sorry klau ayat atas ni tersentuh bab yg tk sepatutnya. unintentional. fitrah lelaki kan, nk buat mcm mana.

:)

p/s: sebetulnya, mungkin awk perlu baca Pudarnya Pesona Cleopatra. ttg lelaki yg hatinya ada pada gadis2 arab, wpun dah ada isteri solehah dekat tepi.

Att Ashburn said...

salam nuha.
boleh share tips nak jadi sabar sikit tak? hehe.

nhmnrh said...

wsalam kak att. tips nk jadi sabar ek? hmmm. sbtulnya nuha pun dua kali lima je dgn sis. huhu :(

tp Alhamdulillah, skrg mmg dh kurang skit panas barannya klau nk dibanding dgn dulu hehe.

salah satunya mungkin sebab masa tu nuha baca ayat2 al Quran yg ada kaitan dgn rasa marah & sabar. lps tu insaf sendiri rasanya sbb go on with the flow dgn rasa nk berubah jadi lebih baik kan.

:)

p/s: klau nuha jumpa balik ayat2 yg buat nuha btul2 determined nk tanam sabar dalam diri, nnti nuha bagitau kak att ye?