Thursday, June 24, 2010

sesuatu yang tak terlepas.

Hidup di dunia hanya sebentar saja
Bila duka bila tawa, suka hati kembali padaNya
Waktu yang berlari takkan pernah bisa kembali lagi
Bila perit bila sedih...
Air mata, bukan segalanya.
Detik waktu kan berlalu, suka duka kan berlalu
Tangis tawa air mata semua kan berlalu dan pergi.

-Hanya Hamba Allah. :)

I just simply jot down the lyrics on a random basis since I listened to that song repeatedly every day. It reminds me that Allah is still the Almighty and I am just one of his slaves, just like you! Nothing different, nothing special.

Aku cuma Kebijaksanaan Yang bersinar (Nuha Muneerah). *senyum*

And so, some of us are left with 4 days till their flight (my cousin, that is -.-). As you know, days before my flight can now be counted using my hands ONLY. The toes are no longer needed, heheheh.

Motif?

Haih, sengajalah aku nak membagitau yang flight cuma tinggal sisa 5 atau 6 hari gitu saja. *grinning* Dan persiapan untuk berpindah rumah pun sedang rancak di ruang tamu tu hah habis bergelimpangan segala saiz kotak berisi makanan dan barang lainnya.

*Makanan milik saya je dah 3 kotak + 1 beg! Baru makanan ye. (sedikit freak out di situ).

Nampaknya kena mengadap ammu kedai bawah rumah ni lagi cakap: "Lau samah ya ammu. Fe kartuna fadia? 3zah fe akbar. Talata mumken?"

Nasib baik lah ammu kedai bawah ni peramah orangnya ^_^. Tahun depan pindah Syari3 Samanoudy, benda yang aku akan paling rindu di Syari3 Rabi3 ni mestilah kedai runcit ammu kat bawah ni beserta ammunya sekali, huhu.

Hoh terlupa slogan Syari3 Rabi3 meh aku tempek sini. "ke mana kita pergi dan walau jongang mane pun kita, kita tetap asal dari Syari3 Rabi3" --> Ini kata-kata dari ketua Syari3 hokkay.

Tadi pergi Gam'ah dalam terik (suhu dah lebih 40 darjah celcius memang rentung serentungnya bak dalam oven) nak ambik transcript result. Nasib baik lahh Mr. Hisyam tu terlebih efisien hari ni. Teruskan sikap macam ni ye Mr. Hisyam.

Lain kali tak ada lah free je kena hamun dengan mulut-mulut student Maliziyyin ni. *senyum* Aku pun pernah je geram dengan Mr. Hisyam ni tapi tak pe lah, kita kira seri satu sama. *senyum lagi*

Tak sabaaarnya nak jejak kaki ke tanah air terchenta! Untuk kamu kamu sekaliannya yang menimba ilmu di Malaysia, sila bersyukur okkay. :) Kamu sangat bertuah! Heee.

P/s: Entry serabaiiii. Ergh, dah tak reti dah nak tulis diary dalam blog ni. T___T *lap air mata guna lengan baju* --> Blog telah melalui zaman reformasi dan revolusi? Erk.

Notahati; 23Jun pernah jadi tarikh paling signifikan dalam zaman remaja aku. Awak! Sorry tak call atau message wish apa-apa yang patut. Saya sedaya upaya tahan diri sebenarnya. HamdAllah, I succeed. :) Sanah helwa ye awak. Maaf, saya cuma mampu tuliskan kat sini. Sekurang-kurangnya saya tau awak takkan baca.

3 comments:

Nadia Adam said...

senyum sendiri bila nuha kata "untuk kamu kamu sekaliannya yang menimba ilmu di Malaysia, sila bersyukur okay. Kamu sangat bertuah"

=)

btw, salam perkenalan. :D

nhmnrh said...

nadia

hehe. senyum kenapeeee? nak tau nak tau! *sryy klau annoying xD

:)

salam perkenalan diterima, hihi.

Nadia Adam said...

Sebab saya pernah tolak offer pergi oversea dulu. Dan secara jujurnya saya macam wondering jugak ape yg dah saya terlepas by rejecting that offer?

Yeah, but I guess, every cloud has its own silver lining. Ahaha cliche saying, but this is so trueee :D

thanks for accepting me as a friend, though. Ngeehee :D