Saturday, June 26, 2010

ini mungkin yang terakhir.

Lagi beberapa hari. My heart had a brain freeze (tajuk lagu) bila fikir yang aku akan balik ke tanah air minggu depan. Dulu kat Muar bila dua minggu tak balik rumah dah sasau, apatah lagi hampir sembilan bulan ni.

*Lup dub lup dub --> bunyi sebenar jantung. Bukan dub dab dub dab. :)

I don't know if this is the last entry i'll be posting from Egypt. Might be eh, I'm not making any specific statement here. Esok Sabtu dah busy pindah-pindah barang ke rumah baru dengan bantuan jejaka gagah (?) sekaliannya. Ahad free. Kot.

I could post up an entry on that day I guess.

Ehhh, tak. Kena pack barang untuk balik Malaysia pulakk! :O Lepas tu Isnin dah nak kena bersiap pergi Cairo untuk tumpang rumah Kak Ana sebelum my exact flight hari selasa malam.

Heh heh we'll see if I could squeeze in the time to blog. :)
Sekarang nak berangan konon ni entry yang last dari Egypt.

First impression aku pada Egypt sebelum datang dulu salah. Ini biar jadi rahsia aku walaupun rasanya macam ada beberapa kali aku bagitau dalam few first entries of mine masa mula sampai Egypt dulu. Sesiapa yang dah baca, let's keep it as a secret shall we? ;)

Selain orang arab sendiri yang merosakkan Mesir ni (no offense), I think Egypt is blessed due to the fact that it was the land of the prophets. Buktinya, kau tak boleh cakap sebarang cakap kat sini. Dengan senang senang boleh termakbul macam tu saja. Aku dah jadi saksi pada banyak peristiwa dah. Percaya, lah.

Kan Syifa? Kan Husna? Hehehehehehehhe --> tak tau bila nak stop :p

Oyya, Egypt jugak syurga makanan dan proses membeli-belah. Dah banyak kali cakap tapi nak cakap lagi yang aku akan rindukan makanan Egypt. :( Paling akan rindu Bahgat Samir. Lepas tu shawarma firakh, fatira bil sukar, makarona bena arbiata, aiskrim segenih kat kedai kek Syari3 Gala'.

Oh musim sejuk sampai kena pakai baju 3 lapis dalam rumah siap bermafla dan bersweater. Hujan air batu. Definitely will be missed. :') Abang arab kacak yang dah lama tak bersua muka tak tau khabar cerita. Aihh.

Enough of that. Anyways, I just wanted to confess that I'M ALWAYS UNBELIEVABLY BAD AT PACKING THINGS UP. I mean like seriously serious. I am not-so-bad in prioritizing things for studying but not for this. ;'|

IF ONLY I COULD HAVE MY MOM TO PACK FOR ME.

Zaman Muar pun kalau balik asrama mesti emak yang unpack my things and put them in my locker. Nak pergi Mesir dulu pun aku kemas sikit lepas tu mintak tolong emak banyak, haha -.- Macam mana nak kemas baju bakal suami kalau beliau nak pergi outstation ni?

Haih. Okaaay lari topik. But you think this face cares?
.
.
.
Nahh. :)

P/s: Umi, don't worry. I'm trying my best here to pack the things to be brought home. Hehe. :) Do wish for me to have a pleasant flight with Egypt Air. & to my senior Afiq Alias, thanks for coming up with the wish, hihi.

4 comments:

redbirdfe said...

if only i could have my mom to pack for me.


same goes to me la! mse pack nak mai mesir ni, abah dan ummi yg kemaskan brg2 dalam bag. huhu

nhmnrh said...

perghh iqa anak bongsu tkpeeee. :p ini ni hah. anak sulung okaaaaaaay. -.-

dai-chan of luck said...

safe journey oke kak! :D

syarifah radiah ibrahim said...

havva safe journey nuha!
:)