Wednesday, April 14, 2010

if u ever need someone...

Berhari tak update blog.
Bosan.
Macam tak ada apa yang nak diblogkan. *tipu. Haha. Semangat nak berblog pun macam terluntur-luntur tanpa sebab yang logik.

Sebenarnya aku terfikirkan sesuatu. Semua nampak kah ruang 'Zon Bebas Bertanya' di sudut kanan sidebar ni? Nampak kan, nampak kan? Great, because I'm thinking of something actually.

Okay okay dah bagitau tadi dah sekarang ulang lagi. Annoying, haha. :p

Maka dengan tu, aku nak lengkapkan title entry ni sekarang. Ye, sekarang. "If you ever need someone..., you can always turn to me."

Serius ni.
Tak kisahlah engkau dah kenal aku sepanjang hayat ke, atau tak pernah berjumpa, atau baru nak mingle-mingle together, you are welcome to do so. :)

(Warning: This is not a bragging session).

Aku suka dengar masalah orang, not that I am a busybody atau penyibuk atau suka jaga tepi kain orang lain, but people tend to spill their problems to me. And I love that. I love to motivate people, I love to encourage people and I love to make people feels better. :)

Sebab dari pengalaman orang lain, dari kisah orang tu, dari cerita orang ni, macam aku sendiri yang rasa benda tu and I learnt from that. Itu antara faktor yang jadikan siapa Nuha Muneerah yang kamu kamu semua kenal hari ni.

Thanks to them. ♥

Since I am a psychiatrist-to-be (insyaAllah, ameen), I wanted to train and prepare myself to communicate with random people. Ini kira macam a part of my clinical session (padahal clinical year lamaaaaa lagi, haha lantak) to become a great psychiatrist in the future. :)

So sesiapa yang nak spill apa-apa, you can simply write anything to me, kritikan ke, confessing ke, tak puas hati ke, mintak tips ke, mintak semangat ke, apa-apa je.

I promise I will answer every single words that you typed. I won't delete. :) Tak perlu nak ada account FormSpring pun, for you to ask me. Be anonymous, or whatsoever. But it would be better if you include your account or your initials.

And I hereby, declared that I'm on all ears for you, strangers. :) ♥ Help me to help you. Eceh.

So you guys can ask me about anything, or tell me something. Your choice! There.

5 comments:

shadah..♥ said...

aku pening dgn sem ini...
dahla stress dgn final.
sbb final nk dkt da
ergh!
cik nuha, help me!

nhmnrh said...

inda

mula2, take a deep breath. :)
jgn stress, nnti bnyk lagi masalah lain yg timbul.
elok2 pulun nk study, bnyak pulak penyakit yg dtg. Immune system manusia is at its worst bila stress tau.

so, what u can do is, prioritize ur activity. hari2 tulis, apa yg kena buat hari ni, apa yg kena selesaikan dulu.

organize everything. & pastikan cover subjek mana yg perlukn lbih prhatian.

stiap hari tetapkan berapa jam utk subjek ni, subjek ni. buat latihan jugak. lepas tu make sure awk berdisiplin utk tk kena distract dgn benda lain mcm cerita korea ke, jepun ke, internet ke.

may the force be with you, inda! chaiyyok! you can do it, insyaAllah.

p/s: ble smua usaha awk dh buat, tawakkal pada Allah. stiap kali lepas solat, doa supaya Allah bagi result yg terbaik utk awak.

Kalau Allah rasa 'cemerlang' tu bukan milik awak, insyaAllah ada hikmahnya. :)

Dia Maha Mengetahui apa yg terbaik utk hambanya.

cik hani zain said...

Assalamualaikum kak~
Salam perkenalan..
Ni kali kedua saya 'terjah' blog akak and decide nak follow blog akak..
1st 'terjah' blog akak,saya baca entry2 akak sblum ni,hehehe~tp saya xkomen pun...sorry ye kak?
btw,i'm hani ^^
nice to meet u,kak.. =)

nhmnrh said...

hani

such a lovely words, dear :)
thankyou sbb sudi follow blog yg tk seberapa ni, huh segan. hehe.

p/s: nice to meet u too, hani !

shadah..♥ said...

nk nangis~
terima kasih...
aku akn try sedaya upaya utk pulun sem ni.
org hrp dpt dekan sem ni so
inda chaiyok!