Sunday, March 14, 2010

might have learn something.

'Might' je la tapi kan, :p

So semalam.. or was it kelmarin? Em em, kelmarin kalau ikut waktu Malaysia, semalam kalau ikut waktu sini. Hah, mana mana pun boleh pun boleh en. Gam'ah kesayangan (more or less, ngahahha kejamnya tapi sayang Gam'ah wo sayangg) membuat Culture Day, yibbayibba. Bukan Gam'ah la sebenarnya pun Kuliyyah Tib je. :D
Basically Culture Day ni dibuat untuk international students yang study dekat Mesir ni hah macam Malaysian (obviously, -.-"), Saudi, Syria dan Palestin. Program ni kira macam bagi kita kenal culture sesuatu negara tu macam mana. And like seriously sekarang dah tau dah Saudi dan yang seangkatan dengannya suka menggelekkan badan. T___T Like gazallion EUWW.
Masih terkawal waktu neh, haha.
Haa tengok tengok! Depa bergelek sakan sampai panjat-panjat bench dewan Hafiz! -.-"

Yang paling best pasal Culture Day of courselah sebab dapat makan makanan Malaysia macam nasi impit, nasi tomato, rendang, cheese cake memandangkan diorang ada bukak gerai semua en. Ada je yang datang cuma untuk makan macam encik abang yang sorang tuuuu. xD Ngahahaha. Tak patut betuuul.

Habis je segmen culture Saudi, giliran Malaysia pulak tunjuk kehebatan (menaip dengan penuh semangat). Pertunjukan culture kitorang dimulakan dengan nyanyian lagu Negaraku. :') Sumpah aku cakap la eh, badan aku meremang secara hyper lepas tu rasa macam nak menangis masa menyanyi tuuuu! :O

Cakap la aku emo ke apa ke, bagi aku, menyanyikan lagu tu di bumi asing seperti semalam memang membuatkan jiwa aku berasa sayu. Macam selama ni kalau waktu perhimpunan tak sabar-sabar nak lagu tu habis tapi bila dah menjadi anak perantau ni, engkau akan lebih menghargai apa yang kau ada. :)

Huuu! Seram sejuk aku menyanyi, kau tau. Hihi.

Lepas tu ada video klip yang mentunjuk keindahan Malaysia as a Truly Asia country. HukHuk. Dear Malaysia, adakah kau merindui aku sebagaimana aku merinduimu? Haha. xD Ayat tak boleh nak lagi skema en. Lantakkk.
And this was the only shot I took when they were silat-ing. Sebab macam engross gle kot tengok diorang. Alaaa bukan ape pun cuma bila Arabians tengok macam nak jatuh biji mata, rasa bangga di situ walaupun bukan aku yang membukak bunga silat, huahuhua.

Tapi bagus la sebab nak bagi Arabians ni tau "Kau-ingat-Malaysian-ni-senang-kena-buli-haha-kau-silap-besar" punya message. Wah, exaggerate habis! ;)
Saudi Arabia's booth. Semua pun macam jakun pegang pedang semua. xD
Dia interested and enthusiam gle kot main Congkak neh, haha. Kagum, kagum.
Housemates. ♥ Minus Lee Cun Ah dengan Kim Bel Ah, HAHHAAHHAHA. :p

So yeah, basically I might have learn something yesterday. Maybe. Just maybe. Hehe. Okaaay dah nak pergi study dah! Misi malam ni; menghabiskan membuat segala nota-nota yang perlu! Ganbatte ne!

P/s: I hardly notice it has been a year since.... oh never mind. :/

2 comments:

Hidayah Baik said...

wah! bestnya dlm learn about other countries too! xD

Nurulhana2000 said...

What you basically learn is "you tend to value your own culture and country more when you live abroad". Therefore, don't ever take things for granted dear.