Tuesday, March 9, 2010

kadang kadang jarang jarang.

Hari ni aku rasa sangat 'hot'. Like sizzling hot, and I freakishly mean it.
Muahahahaa.
Hey heyyy, gelakan tersebut bukan tanda aku menipu. :p

Hot as in panas, terik dan bahang dan semua lah yang terlibat secara lansung atau tak. Yang penting kat sini aku nak cakap Hari Ni Panasss ! Like seriously positively absobloomingly comfirmly certainly surely (hambik kau) hot. Huh huh. Kan tuu, aku dah berpeluh di sini, hahaha.

Dah seminggu Semester 2 berlalu dan a few days later lepas ni genap dua minggu macam eiiiiii (nada cakap dia macam kau tengah cakap "eiiii comelnyaaa" dekat baby girl pipi labuh) cepatnya masa berlalu tak sempat aku nak menggelabah kejar. T___T Tup tup je pun aku dah nak setengah tahun kat Mesir ni hah macam heii gila pantas kau berlari hehh masa. Kagum tahap petala kelapan la kan, hihi.

Dua case berturut-turut ada kaitan dengan Pregnancy, Female Genital System semua... Syok memang syok sebab macam fuyyoh macam ni rupanya proses nak menjadi bayi dalam perut, macam ni rupanya organ-organ baby terbentuk masa diorang dalam decidua pregnant woman sana tu.

Sangat amazing, Subhanallah. :)

Kalau engkau ditempat aku pun engkau akan macam terpaku-paku di tempat kejadian mendengar celoteh para doctors tentang kejadian manusia. Macam mana daripada Zygote, boleh menjadi bayi. Lepas tu belum lagi kalau kau tengok Uterus perempuan tu sebenarnya gila punya kecik memang hebat baby boleh hidup dalam tu. Fuh fuh.

Medical term pulak dah belajar General Pharmacology yang membeningkan kepala (ye, aku nak cakap 'pening' tapi sengaja letak bening. Ehheheh, annoying tak annoying tak?). Sekarang baru lah aku faham kenapa boleh wujudnya drug addict dalam dunia neh! Memang meng-addicted-kan lah drug tersebut. Hihi.

Untuk case kedua ni, Dr. Amir Monir Ali pergi pilih aku untuk menjadi chairman (or in my case, chairlady, bukan cheerleader harap maklum, :p). Mendebarkan jugak lah nak mempengerusikan group aku Khamis lepas tapi Alhamdulillah, all went well. :D Selasa pulak group kitorang akan membentangkan objektif case yang kitorang dapat cari. Tak sabar tak sabar. xD

Oyya, tiba-tiba aku dapat random thoughts.

Semester 1 aku rasa sangat relax tapi Semester 2 ni macam banyak sangat benda yang bermain di kepala aku (regarding studies, tentunya) sampaikan aku selalu rasa macam Ohhh Godd dah tak sempat dah nak study niii. Macam esok nak final pulak padahal bulan enam kot. :/

Hmph. Aku nak pulun gila-gila sem niiiii. I've vowed to myself and to those of you who happens to read this, you are my witnesses. :D

Till then, Assalamualaikum. I'm calling it a day for internet and off to reality. Heee.

1 comment:

Nurulhana2000 said...

All the best to you Nua.