Monday, February 8, 2010

my first final.

Assalamualaikum wbt, :).

Okaaaaay. It has been what? Four days since my final semester exam ended and I've just come to my senses to blog about it? Hahah. Banyak lagi kot benda yang aku kena buat selain menghadap blog kesayangan. Eceh. :)
Beiyto, hang jangan terasa na.

Macam yang anda tengok di entri yang lepas, paper aku ada empat saja itupun tak mengikut subjek. Dia main bantai campur semua like we are a genius only. HAHA. Lepas tu dahlah ada paper baru yang Medical Term tu which consists of questions from Anatomy, Histology and Embryology. Engkau imagine sekarang semua dalam satu paper lepas tu satu soalan sepuluh markah dia ada sepuluh soalan semua seratus markah.

Menjawab dia dalam essay lagi la aku termenung-menung di tempat kejadian. Err, more likely bukan aku seorang je yang termenung dan mengharapkan ilham jatuh daripada langit (Hahaharapaaan. -.-"). Boleh kata hampir semua orang if you exclude the egyptian students yang 45minit sebelum tamat masa lagi dia dah keluar dewan, yang tinggal semua melopong. :O

The best paper would be OSCE. :) If it's even considered as a paper since the question was basically on the computer like a slideshow and you just have to write your answers on a piece of paper. Alaaa lebih kurang macam ujian komputer untuk dapat lesen memandu macam tu la. Cuma soalan dia pasal ECG, Urine Dipstick, White Blood Cells blablabla and bukan kalau simbol ini maksud dia tak boleh hon, selekoh tajam ke apa, haha.

Perasaan aku untuk 'my first final ni... 'Ohh, macam ni ke final sem exam? Gila seksa.' HAAHAA.
Ini slip peperiksaan nama dia bukan kertas perca, HAHAHA. Amboi mulut aku. :p See? Nama aku dalam jawi dia salah eja. Kan umi kan? Bukan tu je, kalau kau tengok dan teliti la kan... Bukan setakat nama ayahanda dalam kertas tersebut, sekali dengan nama arwah datuk aku sekali ada hah. :D
Gambar ditangkap sewaktu paper terakhir iaitu Medical Term. Masuk je dewan terus duduk mintak Husna tolong ambikkan gambar, hehe. Macam agak lawak la sebab meja aku sederet dengan Husna (kira sebelah kanan dia) dan Syifa sepupu aku tu pulak belakang Husna. Pi mai pi mai tang tu jugak, hihi. Macam yang dapat tengok macam ni lah dewan imtihan aku. Meja ada agak sedikit daif tapi Alhamdulillah. :)
Selesai Medical Term yaaahoooo sudah merdeka dan bermulalah winter break punya cerita. Hehehe. Aku ni ketinggalan sangat la. Ke pemalas tok tok nama dia? :p Oh well, aku cerita lain kali how's my winter break sebab kejap lagi nak pergi seorang senior ni punya kenduri kahwin.

Gle jeles weh kahwin kat Mesir (not that I want to marry here anyway but the fact that... er.. well, engkau tahu sendiri la hehe) lepas tu dahlah suami kakak tu ustaz Dirasat (univ Al-Azhar punya cawangan kat Mansoura neh). Bertuah betul la Kak Akie niiii. Waaa, jeles! :'( Err, apsalkah aku terlebih emo di sini? HAHA.
Tahniah ye, Kak Akie.

4 comments:

Nurulhana2000 said...

Cantik blouse Nua pakai. Sweater tu yg nenek bagi ya?

nhmnrh said...

hehehe. beli kat sikah yg dulu tu... ha ah sweater nenek bagi. :D

Hidayah Baik said...

what???????? kak akie nak kahwin dah????????? (tengok betapa teruja dan terkejutnya saya) hahaha.

she's my senior dan satu dorm masa asrama dulu. wah, cepat je jodoh dia datang, congrats.

p/s; nak jenguk blog dia kejap. wee

Naddie Anuar said...

seperti yg sudah dicommentkan by your ummi, blouse nuha cantek!!

biler results nye kuar nie?