Tuesday, February 16, 2010

cuti winter saya.

Assalamualaikum, wbt.

Apesal tajuk macam nak buat karangan?
Heh. :p

Cuti winter break aku sekarang cuma tinggal sisa. Apesal tah cuti ni rasa macam sangat sekejap. Okaay cuti dua tiga bulan pun nanti engkau akan cakap sekejap jugak T____T. Tapi kali ni aku tak ada exaggerate hiperbola semua sebab betuuuul, cuti aku sekejap. A fortnight, sekejap kan? Hehehe.

Hari ni dah 16 Februari, maknanya cuti winter aku cuma tinggal... err.. sekejap eh aku kira. Haaa, tinggal tiga empat hari macam tu lah. Tengok, dah tinggal sisa dah, :( Masa gila pantas berlari tak kenal penat lelah semua 'Kau memang hebat,' ;)

Walaupun aku rasa cuti winter ni aku tak banyak pergi jalan merata teroka Mansoura Egypt ni (sadly, I must say), aku agak puas hati lah duduk rumah sebenarnya.

Because I am that kind of girl
.
Yang lebih prefer duduk rumah daripada merambu dekat luar.
Yang prefer main chess (eventhough tak terror :p) daripada bola jaring.
Yang prefer study dekat library daripada makan kat kantin.
Yang lebih prefer layan internet daripada pergi shopping.
:)

Anyway.

First day of winter break aku telah habiskan dengan mentonton Korean drama. What a bliss. :D Walaupun actually malam first day cuti tu kitorang sehousemate patutnya pergi dinner date dengan Kak Azyy (kakak SC kitorang) tapi terpaksa batalkan sebab semua macam penat baru habis berperang otak en. So the dinner date ditunda pergi esok malamnya.
Ohoh, kat sini lah aku pergi makan Fettucini Wiggly for the first time. :') Apesalkah ada tangisan kau jangan tanya aku heh. I'm always like this when it comes to foood. Hehehhe.
Dan baki hari yang lainnya memang ini lah kerja kitorang. Mentengok drama Korea di laptop tanpa kira masa dan keadaan, hahaha. But it was sure fun anyways. Spent the time with darling housemates, gossiping, laughing. :D Dah lama kot tak buat kerja macam ni sejak kuliah dah start dulu. Hmph.
10 Februari macam yang sedia tahu, aku dan housemates bersama dua orang musyrif pergi menapak ke Cairo untuk beberapa urusan yang malangnya tak selesai, haih. Tapi we surely had fun and all. Dahlah aku dan Syifa dapat jumpa cousin jauh yang tak pernah jumpa langsung, Kak Ana (she lives in Brunei) and Kak Nur (she lives in Singapore). Lepas tu dapat pergi Ma'rod and the goddess mall I've seen so far; City Star.

And I think the rest of my winter break ini pun akan diisi dengan benda yang sama, mentengok drama Korea dan Jepun tanpa henti. :D Maka aku nak isytiharkan dengan bangganya kat sini yang biological clock aku dah sepenuhnya lari. T_____T

Oh well. Aku nak menikmati sisa cuti ni sebaik mungkin sebelum kuliah start Sabtu neh. Sumpah rasa tak sabar nak mulakan Semester 2 aku as a medical student. :D Phiwwit! Okay dengan ini aku nak habiskan entry ni sebab nak sambung tengok 'Which Star Are You From' hehehhe.

8 comments:

manusia said...

nuhaaaa confirm ke class starts on the 20th ? bukan 28th ? and reading wht u did during winter made me miss egypt ! hehe

nhmnrh said...

i'm pretty sure start on 20th. :) at least the notice on the board said so. hehhe.

hayyoh i buat ape kot cuti niii. bangun makan tgk korea on9 makan makan tgk korea on9 tidur.

T______T

teh'a said...

wahhh...winter..sonok nyer..
best ke winter??

Qisha said...

wah besnya bercuti..cemburu lah..

Nurulhana2000 said...

Sekejap je winter break Nua ya. Kawan2 yg balik M'sia tu 2 minggu je la ya?

nhmnrh said...

teha

winter? BEST ! :D

nhmnrh said...

qisha

waaaa~ jangan jeles. nuha tk buat apa pun cuti ni, hehehehhe.

nhmnrh said...

umi

ha ah skejap je mi. em, yg diorang balik msia tu tk sure la.. ada jgak yg extend sendiri tp diorang miss kuliah la nanti.