Saturday, February 6, 2010

climb up the hills..

...with our leg. Penat. Penat. Penat penat penat. Hello People of the Earth! Err, silapsilap. Assalamualaikum wbt. Heheh. :) Adakah aku macam terlebih excited di sini? Bingo.

Aku sedang dalam Syndrome PeningPening Lalat sekarang sebab ada baaaanyaaaaak sangat benda yang aku nak cerita sejak awal study leave dulu tapi aku simpan kemas-kemas erat-erat dalam hati. Sekarang macam nak cerita semua tapi... Hmph. Walaupun berwinter break tapi masa pun tetap macam tak ada jugak macam mana neh ? -.-" Oh well, aku sibuk bertempek di bilik housemates mentengok drama Korea, hehe.

Sumpah engkau pergi lah tanya mana-mana Malaysian students dekat Mesir yang tak balik Malaysia atau pergi melancong mana-mana, kalau dia tak cakap tengah tengok drama Korea, mesti tengah asyik mentengok Ketika Cinta Bertasbih 2. Jangan pandang rendah pada lelaki kat sini. Seriously diorang yang kadang-kadang jadi supplier dan dengan gigih mintak kitorang stock drama Korea semua. Haha. xD

Okaaay sekarang nak tunjuk my days during the study leave with the pre-exam disorder apa semua. Layan gambar la heh sebab aku tak habis masak lagi, hehehe.
Yes, I sprained my wrist for only-God-knows-what-reason. T__T Serius sakit macam nak pusingpusing tangan mentulis pun tak larat. Ini within exams neh. Bukan masa study leave, engkau tau. Ada kali pertama balut tangan masa tu entah macam mana terketat sangat lepas tu tangan jadi biru sebab darah tak mengalir. T__T
Ini white board Mesir memang most of Malaysian students tak kira lelaki perempuan semua mesti ada at least satu dalam bilik diorang. :) Andd the rules-and-writing-exact-date-of-exams-with-the-papers-i-took helped me to organize myself well, thankfully. Hihi. Tiap-tiap malam tengok tulisan ni memang membagi effect kepada otak aku yang mempunyai empat lobe neh. HAHAHHAHA.
Sebahagian nota yang aku tulis daripada slide duktur/dukturah. Fully hand written, macam tak percaya aku yang tulis semua tu. :O Terharu dengan diri sendiri. :') Itu kertas A4 dilipat empat so ada 8 bahagian eh (entah kenapa aku explain tiba-tiba. -.-") Mostly aku cuma tulis nota yang aku rasa perlukan disimplify je supaya mudah faham macam Cardiac Enzyme, Pulmonary Function test semua tu.
My darling work station yang tak berapa nak kondusif tapi Alhamdulillah. :) -- Tengah menstudy Histolgy; The Skin. Gila horror la belajar Skin ni siap semua lapisan kena tau viewed by Electron atau Light Microscrope macam mana rupa layers of skin tu. T__T. Tapi nasib baik takyah tahu jantina life cycle cacing ! Sumpah kesian lah kakak senior yang kat Cairo tu. Habis kitorang bantai gelak bila dia cerita, Haha.
My Lappyto dah bertampal-tampal dah, haha. Ini supaya sentiasa nampak bila study. Nampak je baca, nampak je baca. Yang dalam kertas pink tu, doa untuk mengelakkan kita daripada mudah lupa. :) Crucial kot doa ni sebab macam situasi dah belajar tapi lupa balik adalah macam perkara ruji macam makan nasi ke apetah. -.-"

So far, aku macam ada sikit trauma heh nak melalui waktu berstudy leave sekali lagi. Nasib baik tiga minggu je kalau sebulan...? Taktau la apa jadi pada pentulis blog ni, Nauzzubillah. Oyya, I got to go sebab macam nak pergi sambung tengok Korea kat bilik lain, hihi.

Till then, salam.

2 comments:

Nurulhana2000 said...

How did your wrist sprain? Did you fall down?

nhmnrh said...

heheh.. taktau.. :( tertindih tangan masa tidur kot.. huhu.