Sunday, January 31, 2010

sesi mencurhat.

Assalamualaikum wbt. :) I firmly think I shouldn't put the smileys on. -.-" Oh well, nampak macam comel kalau letak en so biar je la, hehe.

Ye ini sesi bercurhat bersama blogku yang terchenta. Bieeeeeeeeeeee, aku sangat down sekarang. Okay bukan sekarang je sebenarnya sejak beberapa hari yang lalu lagi aku dah down. Bukan Down Syndrome yang Trisomy 21 (ececeh) tuuu, tapi perasaan la down, perasaan!

Lepas exam MCQ hari tu aku down gle gle sebab I seriously think I didn't do my best and aku jadi involuntarily sakit hati. Ini sakit hati yang memang terasa la sakit dia sampai ke wall of myocardium ni hah. Sampai bagi effect systole diastole aku. I mean like come on, aku boleh sluggish sangat and let alone the countless careless mistakes I've made. *okay exaggerate but still........ !! :(

Yang buat sakit hatinya apa tau Bieee. Kan MCQ tu dah baca semua lepas tu jawab kan. Untuk yang next paper Short Essay pun kena baca benda yang sama so engkau macam akan indirectly tau (indirectly sebab aku taknak tau pun benda tu tapi kena tau jugak sebab macam mana nak menjawab Short Essay plak kan) apa kau salah semua stresss aku wehh. Menggelupur aku pegang satu satu fail tuu. Bukak fail ni, nampak jawapan sebenar untuk soalan ni. Bukak fail yang itu, nampak jawapan soalan lain.

Anddd like sampai aku tua kerepot beranak seribu pun aku takkan lupa yang INSULIN IS SECRETED BY BETA CELLS! InsyaAllah la tapi. :)

Hmph. Anyway.

Tadi tengah hari pulak (sekarang sini baru pukul 5 lebih, woot woot!) Short Essay. Hah, yang ini takpayah nak elaborate panjang! Memang soalan-soalan dia membuatkan aku pasrah secara sangat. Dalam kata lain, pasrah macam dalam filem Pasrah. HAHAHAHHAHA. *ekau gilo yo poie golak sakan ne hah gapodio? -- Entah betul ke tidak aku punya loghat ni hah, HAHAHAHAH.

Tapi yang Short Essay ni aku tak frust sangat sebab I've done my best. :) Memang aku tak keluar bilik pun semalam, tak ada merambu sangat ke apa tak ada, past years questions semua sempat buat, time management pun Alhamdulillah. Paling aku bangga semalam aku online ENAM MINIT je kot. xD Pagi tadi pun first time aku bangun sebelum Subuh pukul 5 pagi dah celik mata secara automatik.

Memang habis pecah berderai la segala rekod belajar dan usaha aku. Sekarang ni aku cuma mintak Duktur atau Dukturah yang tanda paper aku tu lembut hati dia tengok paper aku. Amiiin. Hihi. Oyya, Bie, aku dah habis mencurhat sekarang nak pergi study untuk OSCE pulak. Esok kalau sempat nak revise Med Term awal. Doakan aku penuh dengan semangat eh? :)

Bieeeeeeeeee. Dengar tak niiii?
Bieee! Dengar taaaaak?
Bie!
Bieyto! ♥

P/s: Ganbatte ne, Nuha-chan! :D Waaaait. Esok dah February? :O Gila pantas masa berlalu!

7 comments:

hey huns; said...

hahaha nuha i tatau knp tapi post you yg ni mcm lawak esp u try ckp loghat tu. :P

anyways, good luck for upcoming papers ! ganbatte nuha chan ! :D

nhmnrh said...

hani

i tengah geram sedih semua kenapa jadi lawaaaaaaak ? :(
HAHAHAHHAHHA.

thanks, babe! goodluck to you too! ♥

shdah..♥ said...

good luck nuha!!!!

nhmnrh said...

THANKS ! ♥
:)

arelynn said...

Nunu ...
Fighting!!!
p/s : Pic itu sgt cumel .. bilekah aku dpt cumel mcm itu ...sob3

nhmnrh said...

heheh thanks kak alinnnnn ! :D

uiks. comel keee? kak alin lagi comel tambah cun ! ;)

Nurulhana2000 said...

Hang in there Nua. 1 more paper to go!

Alin, Nua comel? Anak wak Hakim memang comel!