Wednesday, February 10, 2010

kenapa bertemu untuk berpisah?

Bilik Pbl terchenta.
Assalamualaikum wbt. :)

Tajuk tak boleh nak lagi tragis, en? Haha. Oh well, itu yang aku rasa... Orang asyik cakap 'Setiap pertemuan mesti ada perpisahan', tapi aku tak faham. Kenapa kita perlu bertemu kalau untuk berpisah? Bukan ke lebih elok kalau tak berjumpa daripada awal? Tak ada hati yang terluka, tak ada mata yang basah dasarnya, tak ada badan yang kaku untuk menerima. Haih.

Dan benda yang paling aku benci adalah bila sesuatu yang baik terpaksa berakhir. Macam sekarang ni. Kes dah habis, Pbl pun dah tak ada lagi, final semester exam pun dah lama tinggal sisa... Sumpah aku benci. Sebab aku serius sayang semua groupmate Pbl aku. Baik yang lelaki, perempuan, sampai ke doktor kitorang, semua aku sayang ! Thankfully aku sedar dari awal lagi aku sayang diorang, hihi.

Aku ingat lagi kali pertama masuk bilik Pbl tu... duduk sebilik dengan diorang semua. Semua awkward kot. Kecuali sorang dua yang aku dah kenal tapi ala kadar je macam Sara Soraya, Ayus dan Qayyum. :) Lepas tu pelan-pelan aku kenal Tyqa, Sara Eza, Mira, Aya, Azfar, Hafiz, Hafizuddin, dan Rafique. Oh tak lupa Dr. Gamal yang sumpah adorable gila. xD

The first five weeks kitorang masih tak bercakap sangat kecuali ada hal yang penting-penting je. Aku rasa tarikh keramat friendship dan bonding kitorang masa Case minggu Enam. Disebabkan masa tu turn kitorang untuk buat presentation depan doktors and colleagues semua, tiga malam berturut-turut kot kitorang jumpa untuk bincang pasal bahan isi semua. And the rest is history. ;) Ececeh.

Semua gambar kat bawah ni aku ambik waktu kali terakhir kitorang ber-pbl sebelum study leave lagi. Baru post hari ni HAHAHHAHA dasar pemalas aku neh. :p
The guys in my pbl groupmate. :) Azfar, Hafiz, Hafizuddin, Rafique and Qayyum. Hah tengoklah tu Qayyum buat muka dia. Bila aku tegur "Qayyum, muka you masam sangat laaa" automatik dia bagi wajah menggoda. HAHAHHA Gila takboleh blah. xD
Your very own yours truly dengan aku punya Egyptian groupmate. Nama dia Aya Taha. Kalau engkau rasa si Aya ni stylish dan bergaya, then you haven't seen anything just yet. Dressing diorang memang perghhh I tell you. The typical minded semua orang Egypt pakai purdah berjubah sepanjang masa dan baik adalah totally out of questions right now. :/

Okaaay aku taknak cakap lebih. Egypt wasn't that bad either. You should come to Egypt and see it for youself. Teeheehee.
Sila la abaikan tanduk yang aku buat kat kepala Hafizuddin tu, HAHAHA. Aya was missing in action, apparently. Thanks to my cousin Syifa yang tolong tangkapkan gambar niii. :) Again, Qayyum dengan muka diaaa *rolling eyes*. Oh hari tu masa nak pergi makan kat Nusan aku terserempak dengan dia. Dia as in Qayyum, hehe. Sempat borak kejap tepi jalan but since I was in a rush to feed myself (bloody HAHA), we cut short the chat and bid farewell to each other.

It was nice meeting you, Qayyum. :) Hihi. Maksud aku jumpa dia tepi jalan tu lah nice sebab selalu jumpa kat kuliah jeee kat luar jarang kot jumpa eh? Ke tak pernah? :/

Dan gambar-gambar kat bawah ni pulak aku tangkap atau ditangkap masa pbl kitorang punya jamuan perpisahan macam tu lah. Makanan gle banyak serius tak tipu. :O It was so fun and memorable and sweet and... err, dah habis kot? :p
Kek Al-Baron nih Hafizuddin yang beli. :)
Surprisingly as it may sounds, I made this caramel pudding!! :D
Yang ini lagi la jangan terkejut. Budak lelaki yang masak Nasi Ayam neh. The praise goes to Hafiz Halim! *claps claps*
The one and only lelaki dalam gambar; Azfar. Duduk dari kiri; Ayus, Mira and sayeeeee. :p
Diorang ni gle adorable kan kan kan? Would love to be in the same group with them again, if God's willing. :)
Kamii. Us. Minna. ♥
Sesi pengagihan makanan lepas kena halau dek penjaga bangunan. Grrr. >:( Sebenarnya memang salah kitorang pun sebab lambat sangat dah masa tu, heheheh. :D Yours truly and Hafizuddin were missing!


SUMPAH I LOVE YOU GUYS SANGAT-SANGAT. ALL OF YOU.
Till death do our friendship apart. Ececeh.
Thankyou for all the sweetest memory, korang !
Saranghae. :)

4 comments:

shdah..♥ said...

nuha,
i'm seriously blur...
ko nk gi mna???
jelez duh klas ko.
korg bole gabung jd kelas
bkn mcm aku...
huhu

Nurulhana2000 said...

Pisah group je kan Nua. Boleh jumpa lagi.

nhmnrh said...

inda

aku tk gi memana pun.
cuma tiap2 semester kitorang akan tukar group.
soo.... takkan sama group dgn diorang lagi, huhu. :'(

nhmnrh said...

umi

hehehhe. mmg blh jumpa pun tp takkan rapat mcm skrg la....