Tuesday, September 29, 2009

selamat tinggal semuanya.

Sewaktu entri ini dipublish, aku sudah berada di airport KLIA Sepang; mungkin saja sedang bersedia untuk terbang dengan flight Egypt Air, MS 969 transit di Bombay selama sejam sebelum tiba di Mesir. *Senyum. Oh oh, aku juga mungkin tengah menimbang bagasi (HAHAHAHA, gila skema sebut bagasi doe) untuk pastikan cukup-cukup 40kilo. Tapi entah-entah dah terlebih lepas tu kena kurangkan barang omaigod mintak simpang T____T.

Baiklah.(Baca dengan nada pengacara Nona, Wanita Hari Ini). Di kesempatan ini saya nak mengucapkan selamat tinggal kepada anda semua maka sila lah mengucapkan selamat jalan kepada saya. AHAAHAHA. Sungguh tak ada punya malu. Tapi ucapkanlah jugak heh T_________T. Please with strawberry icing on top? (HAHA) Supaya I
senang hati sikit di negara orang nanti bukak-bukak blog, I tahu anda semua doakan I *wink.

Kalau ada salah silap selama penubuhan blog 'Saya Sukakan Gerimis. Awak?' ni, saya selaku penulis utama dia (tiada yang lain lagi dah) ingin memintak sorry kepada anda anda sekaliannya. Okkay ini bukan ke macam dialog nak mohon maaf zahir batin Satu Syawal yang lalu? Heh, biar lah.

Bukan ke macam ada pepatah kata;

Orang tidak merendahkan maruah diri dia dengan meminta maaf tapi orang yang memaafkan orang lain memiliki hati suci, heeee.

Aww mann. This is my final good bye to Malaysia :'( InsyaAllah if God wills, I'll be updating my blog really SOON. The next entry, I will not be composing it from Malaysia for sure xD But let's expect the unexpected shall we? Like, I might be far from online-ing for about one month or so? HAHAHA, perhaps I'm thinking waaaay too far here :P Doakan I selamat with the flight semua okkay?

So long farewell, to you my friendd. Good bye for now, till I get to online again, KAHKAHKAHKAH. Hugs and kisses, XOXO ♥ Assalamualaikum :)

ouch.

REALITY BITES. YEAH, OUCH >:(

One. My flight is tonight.
Two. I am far from ready to leave my family.
Three. I am full with butterflies right now. Ergh.
Four. I am eager to fly yet afraid of the things that awaits me along the road. I can't see the lights at the end of the tunnel. For now.
Five. I will be missing every inches of my home sweet home and sadly, there's nothing I can do about it.


YIKES.

P/s: Will be making my move to KLIA around 6.00 pm and having my Maghrib there before actually flying off. Sighs.

Monday, September 28, 2009

definitely a S.O.S.

MAYDAY MAYDAY.

Case?

There's a girl stranded in front of her laptop and she is about to burst into tears any time now.

Location?

In front of her laptop, you clever!

Causes?

She will be freakishly awaaay from her beloved family and country. We have a serious situation here HELLO.

Need medications?

Yar thin'?

Ask her to believe in herself and the quality she poses then. Besides that, told her to set up her mind that she is going to study for her future andd she was the one who made the decision at the first place. Other than that, she is ready and off to go.

:)

P/s: Rechecking the priorities of the things to be brought and pack pack pack!

biarawak satu.

I can't believe that I'll be off to Egypt and fly away from Malaysia tomorrow T____T tsk. Okkay okkay, I have no time to freak out right now :/ Like seriously. Dalam kepala ni sekarang tengah fikir nak habiskan packing barangan yang tak habis-habis dipacking sajaaaa -.-" Haih haih. Hari ni pun I have some last minute shopping spree to do. Darn.

Last minute things to do:
  • Buy some toiletries.

  • Three keypad lock.

  • Some stockings.

  • Stationary.

  • Loads and loads of batteries.

  • A toilet slipper.

  • Capture a passport-sized picture.

  • Bank in the balance of Hari Raya money(s)

By the way, one of my housemates whom already flew to Egypt on the 26th September flight has already (safe and sound) arrived in Egypt yesterday :O Shocking as it may sounds, she text-ed me from Egypt as soon as she arrives (!)

"Slm, ni Chitah. Kte da smpai rumah. Korg jgn tekejut lak. Umah tu bnyk nak kena sental doe! Hahaha. Kte cuma leh besih sket2 je." -- Chitah :) *Filtered message, of course :P

HAHAHA. Bunyi dia macam INDAH KHABAR DARI RUPA tapi tak apa. Kita sama-sama kasi sental itu dinding heh bakal housemates sekaliannya? HARHARHAR. Berkoyan-koyan ah berus kena beli neh -.-" Ini yang macam buat bersemangat nak pergi sebab Chitah dah ada kat sana, HIUHIUHIU. Kau tunggu kedatangan kitorang dengan sabar ya Chitah ya? *wink.

Okkay rasanya I dah tak boleh online dengan kerap dah mulai hari ni kerna banyak sangat benda nak kena settle ni weh :S Tolong doakan supaya I tak panik -.-" Dah lah tadi kena briefing dengan emak dan ayahanda T_____T Oh-I-am-so-nervous (!) Hmph.

Sunday, September 27, 2009

beraya kali terakhir.

Bunyi tajuk entri ni macam sedih heh T___T. Err, memang sedih pun T___T. Tapi sila percaya yang isi dia tak berapa nak sedih sangat, okkay tipu tak sedih langsung, HAHA. Sungguh climax spoiler heh aku ni? Alaaa tak kesaah :P

Destinasi terakhir untuk beraya memang jauh I do not lie walaupun masih dalam Selangor. Di Sabak Bernam sana tu hah dia empat jam perjalanan pergi dan balik. Alahai bukan rumah orang lain rumah sepupu sendiri, Syifa, sila bangga heh nama awak ada dalam blog kita nih, HEHE. Okkay perjalanan dari Shah Alam berkonvoi dengan Pak Usu bermula pukul 8 pagi sila terbeliak sekarang :O

Em em, disebabkan macam banyak lagi benda berfaedah (ececeh) yang aku patut membuat di kala sekarang ni dari menghadap engkau heh Bieyto, nah lah ambil sebanyak-banyak gambar rentetan perjalanan kami dua keluarga siang tadi. Harap semua terhibur (la sangat), HEHEHE.
Road passed through Ijok adalah sangat bengkang bengkok macam nak pergi Genting lepas tu asyik melambung je -.-" Almost vomit. ALMOST.

Side mirror view dari dalam Naza Ria I lololove this shot weh

Tepekan gambar ni untuk kamu kamu kamu yang bakal merindukan I yang akan jauh, HIHIHI.

Destinasi tujuan. Dari kiri; Cik Uda (kakak kepada emak), Syifa dan Jaja.

On the way balik ke Shah Alam lepas tiga jam bermastautin di Sabak Bernam siap sempat selongkar bagasi Syifa lagi, HARHAR.

Berkonvoi dengan kereta Citra Pak Usu, HAHA tak ada kena mengena tapi tak apa kita kenakan dia :P

Kelapa Sawit mati... ? IS STILL GORGEOUS -.-"

Nah jalan bengkang bengkok :P


Oyya, memandangkan lepas ni macam dah akan tak berjumpa sepupu sekaliannya, saya tebarkan gambar yang tak ada tolak banding nilai dia, teeheehee.
Taufiq and I
He is sooooo adorable la weh.

Saturday, September 26, 2009

kita tambah dan campur.

Before it is too late and the day is actually over, I want to wish my dearest and beloved mother, a warm wish of HAPPY BIRTHDAY ;D Hopefully there are more years to come (!) Thankyou so much, mi, for being so patient with every temper and mood swings I have had. As well as for the undivided and unconditional love for the five of us. Thank you so much for everything :') Te Amo.

Anyway. Tadi macam yang dah dirancangkan, I telah pergi berjimba bersama rakan-rakan best friend forever sekaliannya. Andd as expected, gelak tawa memang jadi milik kami kat mana saja pun. Tengah jalan pun jadi kau tauu apatah lagi kat rumah orang, HAHA xD Sentiasa jatuh ke bawah je dagu sebab gelak all the way :P Bara'an bermula dari rumah Rabie, weee. First picture bawah ni dekat kaki lima rumah beliau la ni.
Okkay sebenarnya engkau pun boleh jugak ambil riang tu jadi milik kau aku tak ada kesah pun nak share, HAHAHA. Eh eh, sejak bila aku pandai nak share barang dengan orang bukan selama ni ITS ALL ABOUT ME ke? Apakah? -.-" Ni macam membazir perenggan nama dia. Haih.
Baiklah. Dari rumah Rabie kitorang guna dua kereta (I dengan Rabie yang drive, tumpang lalu) pergi rumah Syafa pulak berkonvoi dua kereta memang ter-havoc habis macam nak terbalik kereta kott, HARHAR.
Kami sembilan orang lepas beraya di rumah Syafa :D Andd then we headed to Yat's house yang sedap I melantak roti jala dia, HIHIHI. Tak menyegan I pergi tambah lagi.
Last sekali baru pergi rumah terbuka Ain padahal ini sebenarnya agenda utama pada hari ni -.-" Tapi tak apa, bara'an macam ni memang meriah habis I lololove it Serius setiap saat dan minit yang kitorang spent together tadi adalah sangat sangat sangat priceless. Rasa sebak bila fikir tahun depan baru boleh jumpa dengan diorang lagi T____T (I macam dah jarang menangis dalam entry heh).
Oh well, I dengan this one makcik memang macam berjodoh ke apatah, HAHA. Both of us will be off to Egypt soon cuma lain university sajaa. Me myself will be studying in Mansoura university where as makcik neh dia akan study di Alexandria University. The distance is just three hours of driving. Just so you know, I dengan Nabihah ni sama sekolah dari sekolah rendah lagi sambung ke sekolah menengah jangan tak tau. Lepas tu banyaaaak kali je sama kelas, HIHI.

Cik Bie, kita dah cop jadi pengapit awak kat Egypt nanti, HAHAHAHAHAHA (!)

Oyya, first flight budakbudak GMN ke Egypt is tonight weh T____T One of my future housemates surely dah ada atas flight neh kerna flight pukul 11.45 malam. Kau jaga rumah elok-elok sampai kitorang datang tau Chitah! HEHE.

kaching kaching.

Itu bukan bunyi duit masuk tapi pengaliran wang secara sedikit besar heh. But it was for a good course, teeheehee. Sat lagi aku habaq kat angpa, HAHAHA. Oyya, I am currently at home kerna tak jadi nak mengiring Abang Che Man pergi bertunang dengan sedara mara yang lain sekaliannya :(( Well, kita taleh tamak (ada kena mengena ke?) sebab orang tamak selalu rugi hoiii aku tak nak rugi :P

Disebabkan dah ada plan lain pada petang ni dan memandangkan acara pertunangan mungkin akan berlanjutan jadi bertapa di Subang Jaya, eloklah aku tak ada ikut kang sampai ke petang kang tak menjadi plan terlingkup habis. Lagipun emak dan ayahanda banyak punya considerate bagi takyah ikut, weeeee. *Buat bentuk love atas angin.

Tahniah la yeee Abang Che Man sebab dah bertunang (kot) sekarang ni. Dah tengah hari, dah langsunglah agaknya tu. Semoga bahagia heh.

By the way, tadi balik dari sarapan kat rumah Aunty Ira, I pergi bawak adik-adik ke Shah Alam Mall untuk perabiskan duit, HAHAHA (I tipu part habiskan duit :P). Lepas temankan adik-adik beli cD game Play Station bagai, I pergi kedai gambar mencari ini ni ni.
A digital voice recorder untuk merekod suara Pak Arab berbahasa Inggeris masa kuliah nanti (!) Engkau tahu la kan kalau Pak Arab tu cakap Inggeris bukannya boleh faham sangat punnn. Menggelupur je I nak faham terkebil-kebil dalam dewan kuliah karang macam mana? Lebih baik sediakan payung sebelum hujan *wink.

Anyway.

Tak sabarnya nak jumpa kawan-kawan petang ni hoyeahhoyeah (!) Nak lepaskan rindu dendam segala macam, HARHARHAR. Malam nanti update lagi heh. Tak pun esok, hiuhiuhiu. Toodles.

Friday, September 25, 2009

dari ruang peribadi #006

Okkay sekarang I nak type laju-laju shooh shooh jangan ganggu ni express gila neh lagi laju dari bullet train ke apa tah I tak peduli sangat. Phewh. Habis nafas aku sebut satu ayat -.-" Wokeyh. Hari ni penuh dengan aktiviti maka wajarlah I rasa penat tapi semua pun best best best. Pagi-pagi lagi dah pergi last shopping (I THINK. Dari hari tu last shopping last shopping tapi shopping lagi HARHARHAR) siapa yang tak bahagia la hidup dia bukan? :P

Okkay okkay serius sekarang. Balik dari shopping rehat tak sampai setengah jam dah menggelupur terkontang-kanting touch up berat bagasi. Dah 28kilo neh muat tak nak isi selipar jepun dengan baju kurung dua helai dengan tudung 12 helai untuk cukupkan 30kilo? Siapa expert tolong jawab heh. Tolongg T__T

Habis je touch up bagasi kena berlari (exaggerate) bersiap nak pergi kenduri rumah Uncle Yat gather-gather dengan semua sedara mara (ini pun best jugaaaak). Ohoh, tadi first time neh drive berkaki ayam sangat thrill weh. Rasa bare je kaki tu kann (padahal memang la bare foot sebab tak pakai kasut ke selipar ke HAHAHA). Balik rumah dah nak dekat pukul tujuh lepas tu Uncle Lan datang beraya kat rumah sampai Maghrib. Phewh.

Malam lepas maghrib bersiap lagi pergi dinner dengan family terchenta xD Tempat pilihan? Restaurant yang I dah lama craving to have a taste on their foooood. Well, apa guna gelaran pencinta makanan yang tegar pada I la heh kalau tak makan makanan yang I suka. LOL. Macam tak ada kena mengena tapi tak apa.
I lolololove this (!) Like seriously, I tak ada touch up atau edit apa-apa pada gambar neh selain letak water mark. Purely original, HAHA (www.akutahuakuperasansotakyahcakap.com/unlimited). Percayalah I riak kalau nak :P Andd the steak was good. Very, truthfully :9 I'll add the pictures later. Wireless macam bengong sikit sebab online dalam bilik -.-"

Haih. Dah lah. Nak pergi tidur esok lagi banyak ragam I nak kena tengok HAHAHEHEHIHI. Something wonderful will happen tomorrow and I hope everything runs smoothly as planned *fingerscrossed. Kawankawan, tunggu I okkay? :') Rinduuu nak bergelak sakan macam dulu dulu.

Thursday, September 24, 2009

a little update.

I am almost done with packing hoyeahhoyeah XD. Ouh yess anyone can tell how HAPPY (*grin) I am with the situation right now through the emoticon I typed, HIHIHI. The hand luggage and the food-luggage (*laughoutloud) are utterly done and I am satisfied with it, weeeee (!) Oh oh, I need to pack the 'rendang daging siat' to the food-luggage and then I'm done. The prime luggage is on it's way -.-"

Just so you know, I am currently feeling eager to fly and I am about to deliver a coconut-dance-with-a-real-coconut-on-my-both-hands here :O Shocking much? I knoww *rolling eyes. I hope the feeling could just stay like this forever :P

Geez, I do have butterlies in my stomach though whenever I think of my fate in Egypt starting from next Wednesday-- intake of food, health, the unexpected things that I-should-be-expecting-from-now-on etc etc. But but but, I know I am going to be fine. Imperfectly fine, (of course) but at least it still has the word 'fine' in it, HIHIHI. InsyaAllah :)

Five more days to go and I will be actually bidding a final farewell to Malaysia. And my family. And my fellas (if they even missed me -.-"). And this blog. And you; bloggers :') tsk.

Wednesday, September 23, 2009

heaven meets earth.

I rasa hari ni merupakan hari raya yang paling heaven dalam dunia (kot). Sebab apa? Kerna kitorang satu keluarga tak ada pergi mana-mana cuma bersantaian di rumah saja :O Tak ada menerima kunjungan tetamu ataupun berkunjung ke rumah sesiapa. Heaven apaaaa, HIUHIUHIU. Oyya, malam ni nenek baik hati belanja kitorang makan Pizza Hut hoyeahhoyeah :9 Thankyou nekkk.
I lap youuuuu

Okkay petang tadi dah mengemas barang ke dalam bagasi (HAHAHA, bagasi -.-") untuk berangkat minggu depan T__T (Bagi chance, bagi chance sikit) dengan bantuan emak tentunya. It turned out that even I have sorted out and prioritized the things that I should bring, the luggage still weighs more than expected. (Lebih 40kilo maksud dia T__T) The last attempt would be changing the luggage to a smaller one. Wuwuwu.

Eh eh cop cop! You know what? Ayahanda pergi timbang bagasi tersebut, tiba-tiba beg jadi 25kilo boleh taaaak? Entah macam mana petang tadi nampak 55kilo pun I tak ada tau -.-" HARHARHAR. Gilaa laah. Magikal sungguh neh. HIHIHI.

By the way.

Do you think it is possible to not forgiving someone whom already seeking for a forgiveness? I mean, is it even appropriate? *chuckles.

Engkau tahu, kadang-kadang, kita tak dapat nak maafkan seseorang tu walau macam mana hebat pun cara dia meminta maaf dan walau macam mana teruk pun kita menggelupur nak maafkan dia. Haih.

P/s: To that someone, I am not ready to forgive you. Andd I am not seeking for forgiveness from you either. Not for now.

Tuesday, September 22, 2009

ronda ronda raya.

In the car; on the way to Kajang :D
Bibik-bibik sekaliannya with me.

Raya ketiga was quite hectic but it was fun fun fun (!) Misi hari ni menghabiskan penziarahan rumah saudara mara di Kajang yang boleh tahan banyaknya sebanyak lima buah rumah heh. Tangki perut bagaimanakah you may ask? Hmph. Malu la nak jawab weh. HAHAHHA, gediiiik -.-"

The first three houses memang pulun sehabis baik hidangan dia sebab tak ada sempat nak bersarapan di pagi hari maka extra lapar T____T Tahniah untuk rumah yang terpilih; rumah Pakwe (bukan boyfriend tapi pakcik yang paling tua, tumpang lalu), rumah Uncle Amin dan rumah Uncle Yoy. Nasi Beriani Uncle Yoy is the best. Kak Naddie & Kak Krina, sila bangga sekarang :P

Ouh ouh, I was touched bila Uncle Yoy cakap mungkin beliau dan Aunty Nab akan ikut hantar I ke KLIA minggu depan. Awww :') Terharu sekali. Lepas tu terharu berbanyak kali sebab semua pakcik makcik doakan pemergian I ke Mesir nanti. Harap amiiiinn kesemuanya :D *Fuh kanan fuh kiri.

Lepas ke rumah Uncle Yoy, kitorang pergi rumah Uncle Pili dan Uncle Lan which I do not eat AT ALL makanan yang berat-berat cuma pergi meratah biskut dan kuih raya saja sebab macam akan bloated like hell kot kalau disumbatsumbat lagi, HAHAHAHAHHAA. Gila tak ayu ouh kalau bloated HIHIHI.

Anyway.

Malam tadi lepas solat Isya' dan tengah membaca doa, air mata I pergi mengalir tanpa sebab yang logik T__T. Perasaan semalam memang mixed gilaaa (I tell you) dah kalah Satu Malaysia dah -.-" Alhamdulillah, hari ni lepas dapat kata nasihat dan doa daripada pakcik makcik sekaliannya I feel much better. Much better *senyum.

Anddd thankyou so much to Kak Krina for the moral support and words :') Sangatsangat appreciate it. At least I know that I'm not alone with all these freakishly "normal" feelings bila nak terbang, HAHA :/ Memang setiap orang yang nak bid farewell to Malaysia for a very long time macam ni kaa?

Perasaan rasa sangat tak nak pergi tinggalkan Malaysia tapi sangat la kenaa -.-" Heh, dia memang macam tu. Benda yang kita tak nak tu lah makin kita kena buat. Entah apa-apa entah.

P/s: It's all about my mind setting and I'm going to set my mind from now on. Hidup di Mesir tu bukan sehari dua. ENAM TAHUN OKKAY. Tinggal seminggu lagi sebelum pergi. Gila kau.

Monday, September 21, 2009

exhausted second syawal.

Ber-vain di buaian rumah wa :P

Syawal kedua pagi-pagi lagi dah keluar ke rumah wa (nenek sebelah emak) kerna semalam tak ada sempat nak menjenguk beliau dengan keramaian tetamu semua :/ Hari ni memang banyak berjalan walaupun tak ada la banyak sangat tapi masih rasa banyak sebab it takes the whole morning until zuhur prayer kot.

Gilaa penaat I do not lie. Lepas rumah wa pergi rumah Aunty Ati lepas tu ke rumah Aunty Ira. Lepas tu ke... . Ehh, kejap. Pagi tadi pergi tiga rumah je kaaan? -.-" Oh oh, petang lepas asar pergi rumah Aunty Wok. Tu jee tapi apsal penat sangat heh? Dah tua kot, HARHARHAR.

I've just had a mood swing. Err, nope. Truthfully, I think I still have it with me, *Sighs. Lepas tu badan rasa sangat tak sedap macam nak demam semua lah. Tadi baru rasa macam nak muntah bagai :S Hai-Oh. Rasa nak tidur awal ja. Esok nak beraya ke Kajang pulaak. Adoi.

By the way,
HAPPY 7TH BIRTHDAY TO MY YOUNGEST BROTHER, AIMAN

Whatsoever: Tibatiba rasa takut nak terbang ke Mesir. Rasa macam... macam tak nak pergi. Haih. Told you. Mood swings.

Sunday, September 20, 2009

satu syawal weh.

Baju dan tudung tak ada lah secoklat tu, HAHA.

Pagi-pagi bangun dah excited weh nak raya x) HAHAHA. Tak pernah se-excited ni kot sejak dah makin pandai pilih sendiri corak dan warna kain ela untuk dibuat baju kurung/kebaya. Cheywah. Ni intro macam apa je ni kasi satu dunia tahu seronok sangat nak beraya -.-" Okkay macam yang boleh ditengok tema keluarga kitorang tahun ni ialah COKELAT.

Biar saya bagitau. Orang pakai baju warna coklat (selain hitam dan maroon) adalah sangat HOT. Bukan sebab warna tu menyerap haba secara berleluasa ke apa tapi memang dah warna HOT nak buat macam mana kan. Benda kalau dah HOT dia akan tetap HOT. Err. Patut berhenti taip perkataan HOT sekarang heh sekarang.

Macam biasa lepas solat Aidilfitri mesti singgah ke kubur punya ziarah kubur arwah Nyang (moyang lelaki belah emak) dan arwah atuk (ayah kepada emak) lepas tu pergi singgah Seksyen Tiga beli surat khabar. Okkay yang tu macam tak perlu cerita -.-"
Siblings terchenta x)

Oyya, raya kali ni memang habis berfotomania secara sakan. Mentang-mentang dah beli kamera baru *Ehem. Kalau boleh memang setiap detik dan benda yang berlaku memang nak abadikan sehabis baik T____T Sila bagi chance pada I la okkay. HIHIHI.

Sumpah banyak sangat tetamu yang datang. Senang kata kesemua sedara-mara terdekat memang berduyun habis la datang rumah kerna nenek beraya di rumah I kan memang tak ada boleh avoid that situation AT ALL. Tapi tak apa, me likeyy

Satu benda yang pasti bila saudara mara dah berkumpul mesti banyak cerita lama yang keluar. Lagi-lagi orang yang nak terbang ke Mesir ni hah makin banyak nostalgia yang emak dan ayahanda pergi gali T____T Kalau depan nenek uncle aunty saja I tak ada kisah tapi parents pergi bongkar depan sepupu(s) lelaki sekaliannya (nak pergi mengalirkan air mata sekarang). Lepas tu abang Apis bantai gelak T___T Omaigod, I dah tak ada muka dah, HARHARHAR.
Saudaramara menjamu selera.
Sepupusepapat sebelah emak bergambar ayu di padang golf rumah I.

Overall hari ni boleh tahan penat walaupun sebenarnya tak ada menolong tak keluar berjalan raya (kecuali ke rumah Tok Man) tak mencuci pinggan mangkuk tak ada apa. Tak tau lah penat datang dari mana -.-" Setakat refill kerepek dalam balang pun dah penat macam melampau nama dia, HEHE. Huarghhhh. Saya patut pergi tidur sekarang. Esok nak pergi beraya lagi, weeeeeee. Ouh tak sabarnya (!)

P/s: Semua gambar dari kamera Sony yang baru. THE PICTURES ARE GREAT X) Seriously.

Saturday, September 19, 2009

perutusan di raja (sort of).

Dengan segala jenis kuasa tak kira atom/nuklear/veto yang beliau ada ke atas blog 'saya sukakan gerimis. awak?', perempuan baik (pinjam identiti mira sekejap heh, HIHI) di atas ingin mengucapkan dengan rasa rendah diri beliau yang dah sedia rendah;

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI 1430H.
kepada semua umat Islam tak kira di mana saja kamu berada :)

P/s: Raya tu raya jugak tapi biar sederhana semuanya. Okkay? Heee.

29 Ramadhan 1430H

sesuatu yang aku akan rindu.

untuk pandang semestinya. Di waktu aku jauh :')

Suasana raya kali ni sangat memilukan sebab aku akan pergi dalam beberapa saja lagi tapi aku akan cuba bertahan. InsyaAllah. Ya, aku yakin aku boleh hidup berdikari. Berdikari tanpa terlalu bergantung kepada orang di sekeliling aku *senyum.
Rumah manis rumah

Friday, September 18, 2009

i didn't help much.

Operasi Persiapan Aidilfitri Tiga (OPA3)-- Sedap Rasa Ketupat

Ini kisah semalam. Err. Sebelum pergi bukak semua kisah ketupat (alahai sedapnyaaa tak sabar nak makan -.-"), nak membagi sekapur sirih dulu buat anda semua. First of all nak cakap TERIMA BERBANYAK KASIH untuk semuaaaa pandangan korang semualah semua. Sumpah terharu sangat korang sanggup bagi pendapat sampai macam tu sekali. Terharu gilaa :') tsk.

Andd as expected, ramai yang vote for DSLR, teeheehee. I do want a DSLR but not for now, I think :/ Tapi ada jugak yang bagi opinion lain macam compact digital camera from Nikon and Canon. Sangatsangat appreciate you guys punya pandangan :) Thank you so very much (!)

But being Nuha Muneerah Abd. Hakim, I biasanya kalau dah nakkan sesuatu KENA dapatkan on the spot jugak tak boleh nak tunggu lagi dah. That's my flaw T_______T. Dan biar I mengaku kat sini kerna sifat tak berapa nak baik tersebutlah I dah pergi beli a digital camera from Sony despite the bad review from Hani and Kak Krina :( Aih. Tapi what to do, benda dah terbeli kaan.

Tak apalah. Besides, korang serius tak tau macam mana hell dan jauhnya perjalanan nak membeli camera tersebut. Shah Alam mall - Tesco - Shah Alam mall - Jusco - Shah Alam mall -.-"

Dahlah hari ni diisi dengan manusia penuh kejam dan biadap semua >:( Serius benci orang yang selamba badak dia je nak tekan hon. Eh, kau tak nampak heh pelekat 'P' tertampal megah kat cermin kereta aku tu? Cari pasal dengan budak 18 tahun buat apa? Nampak sangat engkau tu tak bijak (!) *Sighs.

Anyway.

Semalam nenek sebelah ayahanda datang ke rumah kerna beliau nak beraya dengan kitorang, weeeee. Make it this way. Kalau nenek beraya dengan kami, makna dia sangat mudah. Hari Raya Aidilfitri yang pertama kami takkan bergerak ke mana-mana cuma tunggu kedatangan tetamu saja. Percayalah cakap den ni hah. Maka, sesiapa yang ada di area Shah Alam dan tak pulang beraya ke kampung, JEMPUT DATANG KE RUMAH :)
Nenek ♥
Ketupat idaman hati

P/s: Sebenarnya I fell in love with the darling Sony -.-" HIHIHIHI.