Monday, August 31, 2009

blog lounge #036

Tag dari Adelin Comel :D

1. Apa perasaan anda sekarang?
; Perasaan? Takut dengan nervous semacam bersatu menjadi sebatian perasaan yang amat menggerunkan saya :O Ni nama dia perasaan sebelum terbang ke Egypt heh.

2. Saya nak makan?
; Err. Sekarang rasa nak makan aiskrim Cornetto perisa coklat :9 Padahal bukan ke hari tu sebelum puasa dah bedal TIGA batang aiskrim Cornetto? T_____T tsk.

3. Impian saya?
; Seorang Paediatrician dan Psychiatrist yang berjaya insyaAllah. Amiin.

4. Haiwan yang saya tak suka?
; Omaigod ini sampai bila-bila pun tetap lipas lipas lipas la :/ Fobia punya pasal sampai sekarang saya tak boleh tahan liao sama lipas.

5. Saya harapkan?
; Perasaan akan menjadi stabil secepat yang mungkin walaupun semacam mustahil tapi tak apa, berharap adalah sesuatu perkara yang baik T_____T Kalau tak berharap kang nampak sangat dah pasrah dengan kehidupan. That is not nice.

6. Jika boleh putarkan masa?
; Saya mahu mencintai Encik Biologi, Senator Kimia dan Datuk Fizik dengan lebih gigih dan mendalam. Haih.

7. Saya pada 10 tahun akan datang?
; Sila baca yang ini. Lengkap habis dah tu siapa saya pada 10 tahun akan datang diharap anda terhibur *sengih.

8. Handphone saya adalah sebuah?
; Alatan yang lebih banyak menjadi perhiasan daripada fungsi sebenar dia. At this stake, I think I can live without handphone ouh. Bukan tak pernah en.

9. Saya pernah bercinta sebanyak?
; Err. Masih terbilang dek jari. Jari tangan saja heh, tak masuk yang kaki.

10. Saya suka pada?
; Strawberry is the best HARHARHAR. Tak habis-habis.

11. Kawan-kawan saya?
; Bijak pandai belaka mereka neh. Dahla pandai, baik hati lagi. Lawa pulak tu semua. *tabik.

12. Pernah dikhianati?
; Siapa yang tak pernah, meh sini I nak tukar life I dengan life you.

13. Apa yang anda hendak lakukan terhadap dia?
; Menjadi seorang Nuha Muneerah Abd. Hakim, I forgive. But never forgets. There. Maka jangan la ingat kalau aku sudah maafkan engkau makna dia aku dah lupa ke apa. Jerat tak pernah lupakan pelanduk okkay? Pelanduk je selalu lupakan jerat. (Huh? Apa makna dia? -.-" Aku menserah tugas menjelas ini pada Encik Google).

14. Senaraikan 8 orang untuk ditag?
; Nasquin si student Perak :P
; Kak Arelynn cousin cun. Ehem.
; Fasya darling.
; Fawani dah lama tak bercanda.
; Kak Lya colours :)
; Sabrina,,
; Fellina gorgeous.
; SEMUA FOLLOWERS I PAKSA BUAT SEKARANG. *tetiba kejam en. HAHA.

cintai dia; Malaysia.

Selamat Merdeka Malaysia.
Tanah air dan tempat tumpahnya darahku.

31 Ogos 2009. Hari ni, tepat 52 tahun negara kita merdeka. Pergh, dah lama rupanya. Kalau la Malaysia ni manusia dah boleh aku panggil dia atuk atau nenek dah. Heh. Tapi lagi beruntung kerna Malaysia sebuah negara, boleh la aku mencintai dia sepenuh hati tanpa perasaan bersalah ke apa.

Bagi aku tarikh ni memang tarikh keramat kerna walaupun sambutan merdeka tahun ni tak berapa nak meriah kalau nak dibandingkan dengan tahun lepas-lepas tapi bulu roma aku ni sentiasa je meremang setiap kali tiba tarikh ni :O Lagi-lagi bila lagu patriotik dimainkan, bulu roma aku macam akan sangat pasrah meremang, HAHAHA. Eh, ini bukan lawak hoh.

Sumpah aku sangat sayang Malaysia neh :) Kalau tak percaya, jom naik mesin masa pergi zaman aku masih bersekolah dulu. Tak payah ke belakang sangat, tahun lepas pun dah cukup. Lepas tu setiap pagi Isnin cuba kau berdiri sebelah aku. Buat apa? Dengar la macam mana punya bersemangat aku menyanyi lagu Negaraku sampai ada je orang kiri kanan yang dok menjeling apasal perempuan ni nyanyi punya semangat? HEHE.

Tiba-tiba teringat penglibatan aku dalam sambutan Hari Merdeka ke 51 tahun lepas. Apa aku sumbang? Em em, aku sebahagian daripada pelajar yang terlibat dalam mencipta nama dalam Malaysia's Book of Record untuk ucapan merdeka di atas kain rentang sepanjang 5.1 kilometer. Best weh I do not lie.
Berlari anak setengah trek untuk formasi.

Formasi mengkibarkan kain rentang (!)

Close up kain rentang yang penuh dengan ucapan merdeka pelajar seluruh Selangor :O

Well, aku terpilih pun kerna mendapat naib johan ucapan merdeka terbaik peringkat sekolah dalam pertandingan membuat 10 perkataan Ucapan Kemerdekaan :) Aiseh, aku dah lupa lah apa ucapan yang aku tulis dulu. Memandangkan aku ni terror sastera (konon) aku dah menjadi supplier ucapan merdeka kepada LIMA orang classmate aku untuk diorang conteng ucapan pada kain rentang *sengih.

Oyya, aku nak mentepek sekali lagu kemerdekaan yang sangat memberi makna dalam diri aku. Kira kalau dengar je, aku sure sebak tak pun dah bergenang air mata dah T____T Terimalah... (konon macam I je yang nyanyi, kan HAHA).


Disini lahirnya sebuah cinta
Yang murni abadi sejati
Disini tersemai cita cita
Bercambah menjadi warisan

( korus )
Andai ku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Kemana harusku bawakan
Kemana harusku semaikan cinta ini

Betapa
Dibumi ini ku melangkah
Keutara selatan timur dan barat
Ku jejaki

Aku
Bukanlah seorang perwira
Gagah menjunjung senjata
Namun hati rela berjuang
Walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini

( ulang korus )

Ku ingin kotakan seribu janji
Sepanjang kedewasaan ini
Ku ingin sampaikan pesanan
Aku lah penyambung warisan

I love you my darling Malaysia

Sunday, August 30, 2009

blog lounge #035

Tentang cousins dalam dunia aku, weeeeeeeeee.

1. How many cousins do you have?
; Kalau jawab tak terkira macam menipu di bulan yang baik ni kerna walaupun bilangan sepupu saya MEMANG banyak banyak banyak tapi rasanya macam boleh dikira lagi (it will take weeks to count all of them actually -.-")

2. Do you have more on your mom or dads side?
; Sebelah emak masih terkira dek jari walaupun macam kena insert jari kaki sekali tapi kita masih panggil dia jari jadi tak apa, HEHE. Em em, sebelah ayahanda la lebih banyak (obviously) kerna adik-beradik ayahanda saja sudah 15 orang kau kira sekarang.

3. Which side of the family are you closest to?
; Berdua lebih baik, HAHA. Maksud dia dua-dua pun saya rapat. Tak percaya pergi tanya sana.

4. Which cousin are you closest to?
; Err. Kalau membagi berbanyak answer boleh ka? Boleh la heh. Jawapannya Syifa. Tapi Sakura pun tak kalah rapat dia dengan saya :D

5. Do you live nearby?
; Syifa? Err. Tak kot walaupun tinggal dalam Selangor tapi dia di Sabak Bernam sana tu hah. Sakura? Ya, dekat even kalau drive 10 minit dah boleh sampai rumah dia.

6. How often do you get to see eachother?
; Syifa sangat selalu, HAAHA. Tahun ni la banyak jumpa dia. Dah tu, we both will be furthering our studies in Egypt. Tak cukup dengan tu, kat sana kitorang jadi housemate sebilik lagi. Mana tak jumpa dia selalu, kan. Sakura sekarang in boarding school maka amat la jarang berjumpa dia.

7. Who is older?
; Dengan Syifa, I lagi tua sebanyak lima bulan, KAHKAHKAH. Yeah, we are practically in the same age. Sebaya, tu yang boleh ngam tu. Kalau dengan Sakura, I tua setahun dari dia.

8. Do/Did you go to the same school?
; Dua-dua pernah :D Sama sekolah dengan Syifa masa dia tumpang belajar kat SRA Seksyen 3 dulu. Oh well, lepas ni sama universiti pulak dengan dia BEST BEST. Sama sekolah dengan Sakura masa sekolah rendah (kot, dah tak ingat -.-") dan masa dia tingkatan satu sebelum dia masuk asrama.

9. What is your fav memory with this cousin?
; I shared a lot of things with both of them. Pernah gaduh jugaaa. Dengan Syifa-- every single moment we shared when we were in UKM for the arabic course back then was my favourite memory. Okkay Syifa, awak boleh terharu sekarang, HAHA.

10. Any inside jokes with this cousin?
; Em em, kejap. I'm trying to remember. Oh oh, this one. Kalau sesiapa antara kitorang berdua yang sebut ayat ni, mesti akan gelak gila gila punya I do not lie. "Alaaa.. Lelaki yang Chitah kata kalau kita suka lelaki ni membazir gilaa tu". HAHAHAHAHAHA.

11. Who is your oldest cousin out of your family?
; Kalau sebelah emak semestinya Abang Naim paling tua (walaupun dia tua setahun je dari I tapi tak apa dia tetap paling tua, AHAHA). Sebelah ayahanda siapa heh? Anak Pakwe ke anak Uncle Yat? Okkay okkay, I baru tanya emak and it turned out none of my uncles' children are the oldest -.-" Kak Fashie paling tua sebab Aunty Ira kahwin dulu :O I never knew.

12. Who is the youngest cousin out of your family?
; Yang ini senang. Muhammad Ariff Hussaini (don't mind the spelling) -- the newborn baby of Cik Apa :)

13. Are there any cousins you don't get along with?
; Rasanya semua je I boleh get along with. Tapi biasalah. Dah besar-besar ni, nak bercakap dengan cousin lelaki amat la payah -.-" Dan kadang-kadang yang selalu di overseas pun jarang juga boleh bercakap. Padahal masa kecik-kecik dulu takut guruh menyorok bawah kerusi rumah nenek sama-sama, kan? :') tsk.

14. Which cousin lives the farthest away from you?
; Sebelah emak yang paling jauh. Several in Singapore. Brunei pun ada. Oh oh, yang di Pulau Bawean, Indonesia juga jangan kasi lupa sama mereka :D

15. Which cousin lives the closest to you?
; That would be... Uncle Yat's family :)

16. Are any of your cousins married?
; Sebelah ayahanda la ramai da kahwin. Kan Kak Arelynn and Kak Naddie? *keningkening. Sebelah emak semua masih single Yahooo (Aik?)

17. Do any of your cousins have children?
; Ramai jeeee. I malas nak kira -.-"

18. Has your family had a reunion?
; Sebelah emak macam selalu jugak kerna family kecik. Sebelah ayahanda macam jarang sebab ramai sangat-- dulu pernah sekali la tapi. Semua ada BEST BEST.

19. Where does the majority of your family live?
; Selangor is the best :D

20. When did you last visit your cousin that lives the farthest away?
; Em em. Akhir tahun lepas, family trip to Singapore :') I missed waking along the Orchard Road to see the lights of Christmast.

21. Do your cousins have MySpace or Facebook accounts?
; Yes yes. Dan kitorang saling meng-add each other :D

22. What about your parents?
; Emak ada facebook and that is not even a problem. There's nothing to hide from emak.

23. What is your favorite thing about cousins?
; We are family ♥

a nice night indeed.

I sukakan gambar ni secara sangat dan extreme. Em, rasanya takpayah membagitau kenapa pun sebab anda semua terror mentafsir bukan? Bagus. I missed this bloody much. Cikgu Rugayah too, of course. Entah siapa dulu cakap she hated school pun tak tau lah (cynical much) -.-"

What I love about the picture? Em em, all the people I love and who have been rocking my high school years were stuffed in one room okkay bukan room tapi biology lab :D This picture was taken after we dissected the rats to see their organs. If you look closely and spot me, you can see that I was actually holding the rat's liver on my right hand, HARHARHAR.

The small gathering was nice. Eventhough I was lost at first and had to text several persons to know the exact place of the hangout. Thanks (with an inverted comma) to Danial for answering my text by: 'I xtau. Haha.' He gave me a Haha? -.-" Dann, you mengadaa. Eventually, Ariff and Syrrul gave me the correct direction so, a bow for both of you :) Especially Ariff. I do not know how on earth he even got my number oh well.

I already parked my car at the Kedai Kopi at the lake whereas the Kedai Kopi that they actually meant was located along the muzeum and library of Tun Uda. Sheesh. Diba was already there with Roshini and Sandra. Syrrul, Ili and Tariq arrived just before me. Ariff and Sadiq arrived later after me. And Danial called me when I threatened him to go back early. I laughed like mad reading his text.

Me: Dan, u jauh lg eh? I dh nk balik :(

Dan: I otw, naek kete. U dok situ diam2. Jgn balik lg.

At last, I got to meet him after several months we didn't got a chance to meet up. Rindu zaman I kerek dengan you (and we still are -.-"). Lagi zaman skandal :P Rindu rindu rindu T______T He's one of my closest guy friends and terbaik kot. Heh.

Well, since I was given a curfew by my parents, I had to make my move at 9.45 (plus minus) so that I can arrive at home before ten and I did :) Yay me. Walaupun tak boleh nak continue chatting with the rest of the former classmates, it's okay. I had a nice night to be remembered. Wouldn't be the last one before I'm flying I hope.

Gosh. Koraaaang, rinduuu ;(

Saturday, August 29, 2009

semua berlaku macam kilat.

Ya, macam kilat. Tiba-tiba berlaku dengan sangat pantas (macam bullet).

Gosh. Time flies pretty fast lately. It does. It really does. Just look at the date today and the countdown counter I have on the upper sidebar. I am exactly one month away from my flight :O Gila. Sangat gila. On the other hand, life is treating me quite well I must say. I just have some catching up to do and (I pray) I will be fine. I hope so :)

Oh oh, I can't wait for tonight (!) I will be having some sort of a small gathering with my former classmates of 5science1 2008 for those who will be flying to overseas at the kopitiam in front of the lake. And like Diba said, I have a good feeling that tonight will be a good night :)

Can't wait to meet them weh :')

Friday, August 28, 2009

gratisan hari ini.

Omaigod. I'm already eighteen and yet I can't believe that I have the guts to put up various expressions of myself here :O Yay me? HARHARHAR. I should just shoot myself right now ouh. DIE DIE DIE :P Okkay dah dah. What happens in here STAYS in here (Eceh konon tiru ayat paling classic dalam dunia; what happens in Vegas, stays in Vegas HAHA). Of course, this is not a sin blog lah tapi -.-" Oh oh, I have to start packing things tomorrow ;( Damn.

Perhaps the shortest entry I've ever typed? (Not, heh).

*UPDATES; I've disabled the comments for this entry by the way. Need to say something? Do so at the shoutbox :) Sorry for the inconvenience.

jangan jadi realiti please?

Err. Pagi tadi aku bermimpi sesuatu yang agak sedih tapi somehow mengerikan. Bukan kena kejar/cekik/bunuh dengan orang jahat ke apa tapi sesuatu yang aku rasa macam possible je berlaku in real life *simpang malaikat 44 aku tak nak mimpi ni menjadi realiti T__T Sumpah tak nak. Memang tak nak langsunglah. Okkay okkay you get it.

Dalam mimpi tu, aku dah berkahwin (wow :O I was shocked myself) dengan lelaki yang sangat kacak ala-ala Fahrin Ahmad. Tak tahu kenapa kena Fahrin Ahmad tapi takkan aku nak biarkan lelaki dalam mimpi aku tu tak berkepala atau tak bermuka, HAHA. Malangnya aku tak cintakan lelaki tu pada mulanya. Berkahwin pun pasal nak cover maruah keluarga macam tu lah (kahwin demi maruah keluarga. Bunyi dia macam bergaya heh).

Dan nak jadikan cerita, suami aku yang ala-ala Fahrin Ahmad (dari segi rupa dan tough dia) tu sebenarnya bekas kekasih adik perempuan aku T___T Life can be that mean, huh? (Eceh tetiba emosi). Adik aku pulak masa tu dah kahwin dengan lelaki lain lepas dia tinggalkan my husband (dulu) *Ehem.

Entah kenapa bila aku dah berkahwin dengan lelaki ala-ala Fahrin Ahmad tu (sumpah tak tau nama dia apa T__T), perasaan dah mula ada pada dia sebab dia sangat caring tapi kitorang jadi tak selesa sebab tiba-tiba adik perempuan aku tu nak tinggal satu bumbung dengan kitorang (me and my husband tinggal di rumah my family) dengan alasan suami dia selalu outstation.

Beberapa kali jugak aku ternampak adik perempuan aku semacam menggoda bekas kekasih dia (suami I weh suami I). Untungnya dalam mimpi tu aku seorang suri rumah sepenuh masa jadi dapat jugak la aku memantau. Lagi untung sebab tak sempat nak tengok suami aku curang sebab adik lelaki I; Ammar dah pergi menjerit suruh bangun sebab ada orang telefon -.-"

Untung sangat dah tu kalau tak, mahu patah hati berkerat rotan aku dalam mimpi tu. Padahal sebenarnya aku dah bersedia nak pasrah ke macam mana entah. Pasrah lepaskan suami sendiri kepada adik yang dah berkahwin? Motif? *speechless.

Harap-harap tak jadi realiti kerna aku neh kalau bermimpi ada kala dia jadi kenyataan I do not lie. Hmm. Tiba-tiba teringat mimpi yang ini. Sama je thrill dia T__T Kenapa semua mimpi aku pasal kahwin atau yang ada kena mengena dengan jodoh mesti jenis yang tak boleh blah dan menyakitkan hati? Aih.

Thursday, August 27, 2009

seseorang yang beri rasa.

Masjid Negeri, Shah Alam, Selangor. Ditangkap pada 23 August 2009 :)

Aku ada satu soalan. Pernah tak agak-agak kau bertemu dengan seseorang yang memberi impak atau kesan dalam hidup kau? Em. Okkay okkay, semua orang pernah (saya teka). Seseorang tu menyentuh hidup seseorang yang lain dalam macam-macam cara, kan? Ada yang ajarkan bahagia, ada yang ajarkan derita (dah macam lirik lagu Berhenti Berharap by Sheila On 7 dah, HEHE).

Fine. Saya admit. Hidup saya dah disentuh dek orang (Statement apakah ni macam menjatuhkan maruah sendiri je bunyi dia?) KAHKAHKAH. Hey, that's not even close okkay? Engkau memanglah Bieyto.

Aku jumpa seseorang yang mensentuh hidup aku tempoh hari (tak ingat tarikh dia T__T tapi dalam minggu ni la) di Masjid Negeri semasa aku sedang bersolat Terawikh di saf hadapan (Ceh nak jugaaaaak, HAHA). Apa dia? Aku tak khusyuk bersolat? Bukan tak khusyuk, tapi beliau menyentuh hidup saya dengan cara bersolat. Em em, tak boleh faham? *garu kepala. Okkay like this.

Kejap.

Dalam kepala anda mesti tengah membayangkan saya tengah bersolat lepas tu tetiba mata entah macam mana boleh terlilau mempandang lelaki berbaju melayu merah hati melintas lalu hati saya tergoda, kan? Kan? (saya teka lagi) Aiseh, jauh dah menyimpang. Itu bukan menyentuh hidup nama dia tapi menyentuh hati, HARHARHAR. *terkekeh bila baca balik perenggan neh :P

Sebenarnya, bacaan imam solat terawikh pada malam-yang-aku-tak-ingat-tarikh tu yang menyentuh malam aku. Bacaan ayat-ayat Al-Quran dia sangat mendayu dan sangat indah sampai aku rasa macam nak mengalirkan air mata semasa sedang bersolat tu. Kau boleh kata aku tak khusyuk, but you know what, this doesn't seems to happen to everyone and every night. Mark that. Bila je kau pernah tersentuh dengan bacaan seorang imam? Majlis Tilawah Al-Quran? Ya, mungkin. *shrugs.

Bacaan beliau semacam menginsafkan aku. Buat aku macam terkenang dosa sendiri. Sumpah rasa macam nak menangis. Rasa nak sujud atas sejadah tu lama-lama, dan aku macam tenggelam dalam bacaan dia dan rasa macam aku seorang je tengah bersolat berimamkan beliau. It makes me to remember the days when I was in Mecca back in 2006. Perasaan 'rasa kerdil' bila nampak Rumah Allah. Kau kenal perasaan tu? Pernah rasa?

Sekali lagi, kau boleh kata aku tak khusyuk. *senyum.

Actually nak cakap yang aku rindukan suara dan bacaan imam tu mengimamkan solat aku. Serius rindu. Sekarang, setiap malam aku macam ternanti-nanti suara beliau berkumandang di speaker dewan solat Masjid Negeri tu. Aku tertanya-tanya siapa agaknya imam yang berjaya membagi ruang baru untuk aku bernafas tu. Aih.

Hmm, aku rindu nak rasa apa yang aku pernah rasa malam tu :') tsk. ALLAHUAKBAR.

Wednesday, August 26, 2009

si manis hati saya.

Si manis hati = Sweetheart ♥

Okkay macam biasa kalau satu hari tak online facebook, hari macam tak berapa nak lengkap. Lagi-lagi kerna online games dia memang sentiasa dekat di hati. Mesra hati je dia. Err. Patut cakap yang online games dia sangat sangat sangat (well engkau tau la apa jadi kalau aku mensebut sebanyak tiga kali) addictive. Macam caffein ke apa tah. Tak pun ubat batuk -.-" HAHA.

Em em, pendahuluan entri ni memang ada kena mengena dengan point utama I pada kali ni cuma I konar tang mempromote online games di facebook, HEHE. Sebelum saya meng-elaborate tentang kisah ramadhan hari ni yang macam lapar secara sangat segala (which I tak mau story), let's make this entry short and straight to the point shall we? *grin.

Kalau sebelum ni saya addicted dengan Typing Maniac lepas tu Restaurant City lepas tu Word Challenge, sekarang I have a new sweetheart in town. Dia sangat cute, sangat hot (apakah?), menyenangkan, fun to be with. Dia adalah sangat amazing. Sangat stunning lagi sangat petah bercakap dan...

Eh eh, macam terlebih describe dia. Err. Biar I membagi dia memperkenal diri secara sendiri kepada anda lah okkay? *Mulai sekarang dia bercakap untuk diri sendiri heh.
HELLO HELLO,
  • Nama diberi Starrylene Thalia Cullen (I suka nama yang bonda bagi ni kerna bunyi dia sangat gorgeous lagi bergaya walaupun entah sejak bila ayahanda I nama dia Cullen tapi tak apa, ayahanda I sangat handsome jangan jeles).

  • You can call me Starryl for short (Bonda kata dulu di asrama registered name beliau Stara. Maka macam nak cherish kenangan once upon a time tersebut, bonda abadikan nama tu dengan sedikit twist pada I. Oh I sayang bondaa).

  • My birthday is on 24th August (which is kelmarin. I'm only two days old. Yes, I'm a newborn sweetheart of my bonda).
  • My favourite food is Strawberry So Hot. (Boleh tengok macam mana punya bahagia muka I mempeluk buah Strawberry idaman tersebut. Nama I pun sebenarnya adaptasi daripada buah Strawberry Gorgeous :9 Yum yum).

  • I love to socialize with other babies (tapi tak bermakna I suka pergi clubbing menari lap dance ke apa langsung tak. I anak bonda I okkay?). By socialize, I mean like visiting all my friends yadda yadda. Nak bukti? Nah. Tapi jangan terkejut boleh? Teeheehee.
Evidence One.
Evidence Two.
Evidence Three.

  • Selain visiting my friends, I'm like other girls in the world, I love to shop till drop for a new dress. Weeee. Setiap hari mesti bonda bawak I pergi butik (eventhough just for a window shopping, I do not mind). I love you, bondaa.

  • Oyya. Tahu kah hobi I adalah berlari-larian di atas trek? Aiseh, I do not lie meh bonda cakap tak baik mentipu di bulan puasa. *Nuha menyampuk; 'Good girl, Starryl :)' See? Bonda puji I. Oh oh, I sangat pantas bila berlari (untuk dapatkan lots of coins) okkay. HEHE. Tengok la sendiri gambar yang bonda tangkap masa Kejohanan Olahraga Pet Sedunia tempoh hari.
Candid One.
Candid Two.
Candid Three. See the coins? $__$ Me with my dollar eyes, HAHA.
Weee, I won (!)

Thanks to bonda yang tak jemu-jemu melatih I untuk berlari dan terus berlari walaupun first time I masuk kejohanan tu I dapat tempat last lepas tu selalu tersadung dan tersungkur T__T Tapi bonda tak pernah marah I, bonda suruh I berusaha dan berlatih sehabis baik. I love you, bonda :D *Okkay I dah siap perkenalkan diri back to you, bonda.

Anda dijemput mem-visit si manis hati saya di facebook, HEHE. Klik saja di sidebar sana :)

Tuesday, August 25, 2009

i love something new.

Sekarang I macam dah suka tulis title in English lepas tu isi entri semua sengaja membagi dalam bahasa ibunda seperti biasa, HEHE. Sengaja heh, sengaja. Bukan membuta tuli tanpa niat ke apa. I always know what I'm doing so that I will not have any regret in anything I've done. Phewwit (!) HARHARHAR. Macam kesian sangat dah mengorat diri sendiri T__T

Oh oh, Wafideen yang annoying semalam tu dah berjaya diselesaikan barusan kejap tadi Hoorray! Menggelupur habis aku dibuatnya. Dengan surat dari GMN tentang wafideen yang baru sampai tadi weh, TADI. Satu kerja pulak nak kena scan semua surat tu dan upload lagi, haih. Engkau tak percaya yang aku dah register ke Bieyto? Grr. Nah ambil bukti neh.
*Click for larger view.

Terima la berbanyak kasih daripada I untuk you; Syrrul for answering my enquiries just now pasal Wafideen senget neh *bow :) Hello. Sekarang baru lah boleh bersantaian dan berbuka secara senang hati dan berlapang dada, HAHAHAHA.

Anyway.

I dah buat cermin mata as a spare for me (takkan untuk anda la pulak, HEHE) kat Egypt nanti. Manalah tahu anything happens to my current glasses, at least dah ada yang spare kan? But the best part is, the new glasses is not even close to an ordinary glasses :O HAHA, annoying gila kan cakap macam neh? Padahal ayahanda kata beliau dah guna glasses like that sejak 20 tahun lepas T_________________T Ya, tangisan saya yang sangat panjang.
*Left click for a better view :)

This new technology is called Transitions. Alaa, glasses yang kalau indoor dia tak lebih daripada glasses biasa tapi bila terkena cahaya matahari, POOF (tak tau kenapa guna POOF mungkin sebab bunyi macam comel? -.-") dia transform menjadi SUNglasses yang sangat cool in less than 10 seconds (dia adapt dengan sangat cepat liao). I lolololove it so much (!) Macam Sangat selesa bila pakai. Macam tak pakai glasses je serius best best.

Harga? Em em, nak kata murah memang sangat menipu anda tapi sebab memang selalu buat glasses kat kedai tu je, so memang dia bagi diskaun kaw-kaw punya weh I do not lie. Only RM600 after numerous discount :D Thanks to mother, of course, for paying the bill (tapi I tambah RM100 apa, HAHA).

Glasses tersebut kira BEST BUY lah kerna aku kalau nak mempakai sunglasses (Egypt kan panas terik weh) kena yang ada power (I rabun jauh serta dekat. Hari tu check mata power naik lagi T__T). Kalau sunglasses yang RM10 dapat 3 tu mengagau lah aku nak berjalan, KAHKAHKAH. Karang nak beli glasses spare lagi bukan ke sangat membazir? Baik la aku membeli yang two in one macam neh.

Omaigod. Tinggal sebulan lebih sikit je lagi before my flight :O

Monday, August 24, 2009

just talk to me.

Ini juadah berbuka semalam, heh.

Okkay tolong la jangan peduli dengan title, do not talk to me. Ever. At least not for now. Aku macam tengah sangat bengang dan geram maka sila lah berlaku pandai dengan menjauhkan diri sejauhnya -.-" Ini aku tengah bercakap secara baik neh. Bawa lah diri anda ke mana-mana okkay? Ada faham? Bagus. Engkau memang bijak.

*Mentarik nafas sedalam-dalamnya.

Fine. I dah tenang sikit ni kerna sedang mentonton Ratatouille, HAHA. Remy si tikus comel terima kasih lah ya kerna membagi aku senyum pada saat jiwa aku sedang memberontak ni. Aih. Kamu, kamu dan kamu yang sedang membaca, jangan terasa macam saya sedang memarah anda ke apa. Saya bukan bengang kepada manusia sekaliannya.

Sebab tu lah agaknya I pernah terbaca kalau emosi sedang tidak tenteram jangan rajin sangat pergi mentulis di blog nanti pelbagai ayat berperisa cili dan lada semua keluar habis kang siapa nak menjawab? HIUHIUHIU.

Bila fikir je pasal benda tu mesti sangat bengang dan kerna tu lah aku dah mengkibar bendera putih dan terus mentaip entri neh nak melepaskan geram >:( Faham ke tak faham? Sebenarnya aku yang tengah membaca balik apa yang aku tulis pun aku tak da faham maksud tersirat dia T___T Biar aku cakap secara perlahan sekali lagi.

Em em. Saya tengah bengang dengan sistem Online Registration Wafideen (Kementerian Pengajian Tinggi di Mesir) ni hah. Eiii. Kalau lah wafideen ni berbentuk manusia, dah lama aku gigit gigit daging dia. Buat punch bag pun best. Beruntung la engkau Wafideen kerna menjadi sebuah sistem. HAAHAHA. Saya dah kurang waras -.-"

Dahlah dateline dia esok weh aku tak berjaya lagi nak upload dokumen seperti passport, salinan sijil spm, gambar berukuran passport dengan data form semuaaaa (!) Pergh, aku sangat tension di sini, KAHKAHKAH. Sah sah dah kurang waras boleh pergi gelak di saat genting macam neh T__T

Tiba-tiba terasa nak pergi cari gunung daik bercabang tiga dan menjerit sepuas-puasnya. Wafideen sengettt.

berkongsi satu sengihan.

I found this somewhere on the internet and it makes me laugh like mad (okkay mungkin tak seteruk tu I gelak, sengih jeee HAHA). So I wanted to share it with you guys :)

  • Money is not everything. There's always MasterCard and Visa.

  • One should love animals. They are so tasty.

  • Save water. Go shower with your girlfriend/boyfriend.

  • Love the neighbour. But do not get caught.

  • Behind every successful man, there is a woman. And behind every unsuccessful man, there are two.

  • The wise never marry. When they do, they become otherwise.

  • Success is a relative term. It brings so many relatives.

  • Love is photogenic. It needs darkness to develop.

  • Children in backseats cause accidents. Accidents in backseats cause children.

  • Your future depends on your dream. So go to sleep.

  • A dress is like a barbed fence. It protects the premises without restricting the view.

  • The more you learn, the more you know. The more you know, the more you forget. The more you forget, the less you know. So why bother to learn?

Oyya. Sekarang baru saya faham kenapa macam semua orang je minat drama Nur Kasih kat TV3 tu. Betul la kata orang; tak kenal maka tak cinta, HAHA. Sebenarnya pernah je tengok drama ni tapi jarang dan kalau tengok pun I don't last for even half of the drama -.-" Sebelum ada yang terdetik di hati 'Hek eleh, apaa la baru nak tengokk,' biarlah saya mengaku lebih awal. Ye lah ye lah, aku sorang je baru nak minat drama yang dah separuh jalan ditayangkan ni T__T

Tapi the best part is, sejak mula bulan Ramadhan ni saya berpeluang nak mentengok drama ni dari awal, hoyeah hoyeah. Well, aku kan dah dua hari berturut-turut stay up sehingga sahur dan lepas solat subuh baru bertiduran. Oh oh, siaran ulangan Nur Kasih setiap hari pada pukul 5 pagi weh *sengih. Sambil bersahur tu lah aku duk mentelengkan kepala mentengok tv, HEHE. Comel jugak heh drama neh.
Click for enlarge.

Kuiz facebook ni buat I bengang je >:( Grr. Apakah watak Sarah si budak manja yang aku mendapat neh? Mana Nur Amina mana, mana? Mana dia? KAHKAHKAH. Aku bukanlah benci cuma kurang suka watak yang Umi Nazeera ni bawak. Mengada sangat kot watak dia. Dalam drama ni je lah in real life aku tak da tahu. Em em Remy Ishak sentiasa je hangat, AHAAHAH. Ingat Allah, Nuha. Ingat Allah. Bulan Ramadhan, ni -.-"

Thumbs up for Kabir Bhatia heh

Oh oh, I accidentally watched The Duke on AXN just now and came to catch this quote from the host, weeeeee. He said; Men are like parking lots, most are taken where the rest are handicaps. *laughingoutloud. I do not know what's up with me and pink nowadays. Love? -.-" HARHARHAR. That is not even an option. Red is always a heartthrob, baby.

Sunday, August 23, 2009

kisah satu ramadhan.

The 300th posts :D
1 Ramadhan 1430.

Rasa lega sangat satu Ramadhan yang semua umat Islam nantikan semalam dah selesai, wohoo. Okkay bukan lega dah terlepas seksa mentahan perut ke apa (jangan buat hipotesis sendiri -.-") lagipun ada 28/29 hari lagi untuk berpuasa neh. Lega sebab saya tak ada sebarang kesulitan nak complete kan puasa semalam :)

Cuaca pun redup dan sejuk saja di Shah Alam neh semacam mengiringi ketibaan satu Ramadhan (I like). Oh kalau cuaca panas engkau hate lah? Hello Bieyto. Engkau duduk diam-diam di sana dasar tak payah berpuasa. Aik? Blog memang lah medium tak bernyawa mana boleh puasa. Estupidos punya statement.

Anyway.

Memang terasa nak bermalasan sepanjang hari semalam tanpa berbuat apa-apa. Cakap macam lah kena buat apa-apa pun semalam. Hahahahabiskantoi. Engkau suka sangat membuka pekung di dada aku neh kenapa? T__T. Mengadaaaa punya Bieyto. Bergaduh dengan blog sendiri adalah tindakan yang bukan comel sekali tapi berkali-kali. Fine aku berhenti sekarang.

Oyya semalam pertumpahan air mata berlaku dengan sangat banyak. Not my own tears of course, but dear youngest brother; Aiman yang bertubuh seperti 6 tahun padahal umur dah 7 tahun heh -.-" Tak, dia tak sakit. Dan tak da orang sakat atau buli dia pun. Tak ada. Cuma dia merayu (lebih kepada merengek) untuk berbuka. Alahai adik yang seorang nii. Satu isi rumah dok mempujuk dia untuk bertahan dan Alhamdulillah, berjaya :) You did it, sayangg. Hip hip hooorayy! Ngahngahngah (I bukan panggil mereka yang anak tengah, HAHA).

So overall the day was good. Great, to be exact. Walaupun meleper je semua dalam bilik ayahanda untuk mendapatkan aircond, KAHKAHKAH. Oh oh, untuk berbuka makanan macam simple tapi mengenyangkan :D Roti canai dan murtabak yang dicanai sendiri oleh emak, weeee. Sedap I tell you. Err. Bukan kalau bulan puasa dan tengah lapar, memang semua sedap ke? -.-" Sini kau, Bieyto. Sini kau! *mensekeh kepala Bieyto.

Em em. Solat terawikh pada malam tadi juga lebih fun (apakah fun?) kerna telah bersolat di Masjid Negeri (!) Seronokk. Sebenarnya seronok sebab ada aircond, HAHA. Bergurau saja heh. Maksud dia persekitaran lebih proper untuk bersolat lah bukan macam surau di dekat kawasan rumah ni hah, sempit semacam lepas tu electric dia overload sampai blackout T__T. Kepanasan aku dibuatnya.

Oh sudah dua malam berturut-turut stay up dari lepas terawikh sampai sahur neh. Dari mana datang kekuatan pun aku tak da tahu, HEHE. Malam ni saya pastikan untuk tidur seenaknya seperti manusia biasa, Ewah.

Lalalalalalaparr ;( HAHAHA.

blog lounge #034

Okkay orang kata hutang harus dibayar maka nah lah hutang tag kamu semua saya selesaikan sekaligus, HEHE. Mintak sorry kerna terlewat T___T

Award dari Adelin :)


1 . Ambil award ini :

; Sudah :D Thanks Adelin. Klik sini untuk ke blog si gadis manis, HEHE.

2 . Nyatakan tentang diri pemberi award ni :

; Nama diberi adelin aisyah,,
; Berumur 13 tahun kota bharu ;D
; Orangnya manis manis macam candy weh.

3 . Perasaan bila dapat award ni :

; Gembira? -.-" Oh oh terharu :') tsk.

4 . Tag sekurangkurangnya 5 orang :

; Kak Arelynn cousin lawaa.
; Fasya darling.
; Ain comell.
; Kak Lya.
; SEMUA followers saya :)

Tag dari adelin :)

1. Upload the pictures of your top friends in any account (Myspace/Friendster/Tagged/Hi5 or any others) at least five and describe them.

Err. Aku mempilih senarai lima kawan teratas di Myspace hoh.

Cik Bie,,
Rabieeee :)
Zira dear.

Ayie ayie ayie.
Dan si macho la sangat ;)

Tag dari Izzati Sayang :)

Thanks for tagging, Izzati dear. Klik sini untuk ke blog beliau :D

Setiap blogger mesti menyatakan 5 fakta/5 hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.

HOBI SATU

Reading. I lololove books so much (!) I pernah je marah orang yang meng-kelepet-kan muka surat buku kesayangan I. Heh. I do not compromise with people when it involves with books lah okkay. Oyya sampai sekarang aku ingat ada seorang perempuan ni pinjam buku aku kat sekolah lepas tu sedap-sedap je dia boleh kata cikgu dah rampas wth.

HOBI DUA

Online-ing. Em em this is an everyday routine kot, heh. Pagi-pagi bangun terus capai lappy macam dah tak ada benda lain nak dicapai dah -.-" A must-open-website when I'm online would be Facebook, Blogger and Plurk ;D I'm obsessed with my own blog I THINK. Gila tak tahu malu, HEHE.

HOBI TIGA

Writing. Memang macam sejak lahir lagi suka menulis ke apatah. KAHKAHKAH. I love to write poems, short stories, essays, novels and what not. Bukti dah ada kat sini hah. Okkay perkataan riak macam dah bertabur depan mata T___T tsk.

HOBI EMPAT

Watching tv. Any channel and movie would not be a problem at all. I layan je semua janji it has a good story line and of course, good actors :P Korean drama lagi la aku kuat melayan.

HOBI LIMA

Sleeping. Ini pun macam aktivit wajib setiap malam, AHAAHA. Senget laaaa.

FAKTA SATU

A perfectionist. Ada satu masa tu, I dah tulis nota sejarah dekat kertas kajang dah nak penuh satu muka surat tapi tiba-tiba tersalah eja satu perkataan dan tahu apa I buat? I koyakkan kertas tu dan buat balik nota dari awal :) Liquid paper is so damn messy la weh. Tak lawa, HAHA.

FAKTA DUA

Hard to please. Sangat sangat sangat susah. Ni aku dah ulang tiga kali ni maknanya memang sangat payah lah maksud dia. Tapi kalau nak try boleh jeee. *keningkening

FAKTA TIGA

Intuitive. I trust my own instinct more than anything which makes it hard for me to accept others opinion? HEH. Memang la gempak dia neh -.-"

FAKTA EMPAT

Easy to sympathize. Tahu-tahu je dah basah dah mata bila tengok Bersamamu (dulu) T___T

FAKTA LIMA

Degil. Ini tak payah bagitau pun macam anda dah tahu la bukan? -.-"

Saturday, August 22, 2009

seputih kasih ramadhan.

Yours truly dengan my brother; Afnan sebelum solat tarawikh malam tadi.

Oh I sangat adore ketibaan bulan Ramadhan (!) Hoyeah. Perasaan akan jadi sangat lain secara magikal (automatik maksud dia). Memang rasa sangat lain lah. Something yang indescribable. Perasaan hendak ber-Syawal pun tak boleh kalahkan perasaan sewaktu berpuasa I tell you. Aik? Macam lain macam je statement neh, AHAAHA. Terlebih sudah heh.

Okkay tahun ni tak ada alasan untuk tak bergembira mensambut bulan Ramadhan seperti biasa walaupun flight ke Egypt semakin hari pun semakin dekat T__T Entah kenapa lagak saya macam lepas ni dah tak kan ada peluang berpuasa kat Malaysia lagi dah padahal next year comfirm I balik no doubt. Sebelum puasa lagi dah balik dah maka tak kan sempat membuat Salam Perantau di dada akhbar untuk emak dan ayahanda tercinta. Oh juga buat anda.

Bieyto: Lahh, kau pun teringin rupanya.

Yours truly: Habisss. Kau ingat selama ni yang aku dok belek ruangan Salam Perantau tiap tahun tu tanpa perasaan nak mentepek wajah di situ ke? HEHEHE.

Em. Betul. Setiap kali kalau musim berpuasa dan beraya macam ni mesti ruangan Salam Perantau menjadi ruangan favourite saya secara semula jadi, heh. Sumpah kalau ada satu tahun yang saya tak balik Malaysia nanti saya nak buat Salam Perantau saya tak kira. Apa nak jadi, jadi lah. Saya nak buat jugak Salam Perantau lepas tu mintak emak kerat ruangan tersebut, laminate atau framekan terus supaya nanti bila I balik boleh mentatap sepuasnya wajah sendiri.

Ceh, beriya nak masuk Salam Perantau yang tadi siapa entah cakap perasaan nak berpuasa lebih hebat daripada perasaan nak ber-Syawal pun I tak tahu lah -.-" Err. Fine lah, fine. Okkay sebenarnya saya nak wish;

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK.
*semoga kita dapat berkat daripada kehadiran bulan Ramadhan yang mulia ni.

Dan sempena bulan Ramadhan neh, saya nak berazam beberapa perkara yang saya tahu saya terdaya nak buat bukannya yang bagi orang nampak kita gempak berazam hebat-hebat padahal tak ada kudrat pun nak lakukan semua tu. Nehi nehi.

  • Tak tinggal solat tarawikh walau untuk satu malam pun. (Kalau dah ponteng satu malam mesti lepas tu nak ponteng berbanyak malam maka OPS Malas Sifar akan dilancarkan secara gerila Ewah).

  • Cuba untuk sekali-sekala buat solat tarawikh 20 rakaat. (Ini serius cakap I pernah buat sekali je seumur hidup T____T Haih. Apa lah nak jadi).

  • Mengikut emak untuk bertadarus Al-Quran setiap pagi kalau terdaya. (Terdaya tu makna dia kalau bertenaga heh. Kalau nak bawak badan sendiri pun tak larat memang saya tak kan paksa diri). Ini toleransi dengan diri sendiri nama dia.

  • Membaca sebanyak yang boleh kitab tafsir Al-Quran yang saya baru beli itu hari untuk betul-betul mendalami maksud satu-satu ayat Al-Quran, Insya Allah :)

  • Meringankan tulang membantu emak memasak di dapur sekaligus belajar cara nak masak kot. (Kehadiran 'kot' maksudnya tak pasti, HEHE). Atau lagi senang merajinkan diri mentolong emak menghantar makanan yang siap dimasak kepada Uwa atau Tok Man atau sesiapa je lah.

Okkay mungkin ada yang tertanya mana dia pergi azam nak kurangkan nafsu makan semasa berbuka? Em, jangan dicari memang tak ada. Tak ada. Sebab kadang-kadang nafsu makan ni dia bersifat serakah jadi... dia involuntary. HARHARHAR. Pandai aku mencari alasan hoh. Cukuplah lima azam tersebut untuk aku menjadi muslimah yang lebih baik dunia akhirat. Amiin.

Friday, August 21, 2009

blog lounge #033

An offline entry.

Empat nama panggilan yang rakan anda guna untuk panggil anda?

; Err. Nama saya Nuha Muneerah (Okkay ini tak menjawab soalan). Disebabkan nama pertama berciri pendek dan senang menyebut, ramai yang panggil Nuha (maksud dia ‘brilliant’).
; Tapi ada jugak manusia yang nak pendekkan lagi nama yang pendek tersebut menjadi Nunu (dalam arab ‘ammiyah maksud dia ‘baby’ as in ‘bayi’ bukan baby sayang Iloveyou da
n sebagainya –.-“).
; Bagi yang tak boleh dan rasa pelik menyebut Nuha, they go for Muneerah (maksudnya ‘bersinar’).
; Dan rakan seasrama once upon a time memanggil saya Stara (Ini registered name nama dia). Budak Samura wajib tahu.

Empat tarikh penting dalam hidup anda?

; Err. Macam ada banyak. Macam semua. Macam tak patut mempilih kasih antara tarikh dan sebagainya tapi tak apa. Engkau dah bertanya, aku jawab lah okkay. Tentunya nombor satu si tarikh lahir sendiri (25th July 1991).
; Oh oh. Tarikh yang kedua tentunya berkaitan dengan si dia yang di Putrajaya, HEHE. (1st October 2004). Macam takkan lupa tarikh ni sampai bila-bila kot. Awak, sila terharu sekarang.
; Tarikh yang ni pun macam tak boleh langsung lupa kalau lupa sah sah naya. Naya yang memang naya. Sangat naya lah maksud dia. Well, you get what I mean. (26th December 1991). Okkay Syifa kalau awak baca ni, ya, tu tarikh lahir awak –.-“
; Yang ini berciri kesedaran macam kalau tiba tarikh ni je mesti bersemangat berniat untuk berhijrah ke perangai yang lebih baik ke apa tah tapi selalunya macam niat je lebih, HAHA T______T (setiap 1 Muharam dalam kalendar Islam)

Empat perkara yang anda lakukan dalam masa 30 minit sebelum ni?

; Menikmati mini Cornetto buat kali terakhir. HAHA. Sengaja nak berunsur sedih kan lawak gila okkay.
; Menonton Semanis Kurma rancangan bagi pasangan suami isteri dengan penuh tips untuk mendapatkan zuriat T______T Nenek yang tengok heh, I tumpang sekaki jee. HARHARHAR.
; Menonton Return to Oz yang berciri mentakutkan tapi comel dengan batu bercakap yang anggap telur ayam sebagai poison. Dorothy Gale sangat bertuah I jeles.
; Mensuruh Ammar merubah tempat duduk dia supaya saya dapat posisi terbaik -.-"

Empat resipi untuk berasa gembira?

; Entah kenapa aku rasa soalan neh semacam mencabar kegadisan aku untuk menjawab dia. Aih. Pertama sekali makanan heh, makanan. Resipi terbaik untuk membentuk perasaan yang membunga di dalam hati.
; Resipi kedua ni macam bila kau buat dia kau memang tak perasan lah kau tengah gembira tapi jaminan berasa bahagia dia di tahap tertinggi okkay apa aku merepek neh. Em. Tidur lah, tidur. Sleep will make you happy liao.
; Oh bersantaian bersama keluarga di rumah manis rumah jangan sesekali dilupa. Tapi tak tau lah pulak kalau rumah terasa macam bara asyik panas je suasana tak boleh nak duduk lama-lama, kan. Rasa hell lah kiranya rumah engkau tu maka pergilah hirup udara segar di sana tu hah. Sana.
; Berjimba dengan bestfriendsforever juga tak boleh pandang sebelah mata. Memang heaven perasaan dia. Oyya, I second Fasya’s motion; laughter is the best medicine. Ceh. Semua la terbaik.

Empat orang yang dirindui pada masa lalu anda?

; Tengok. Engkau suruh aku bersikap mempilih kasih lagi. Betullah kau ni tak membantu aku menjadi insan yang lebih baik wtfact. Okkay yang ni memang ultimate rindu saya tak tipu. Nik Nurmuniera Binti Nik Ruslin. My former primary bestfriend. Apa jadi dengan friendship kitorang I do not know. I mean she’s different now. I’m different too. Sighs.
; Yang ini pun rindu teramat sangat. Ainul Farahana. Awak, rindu gila okkay? Kali terakhir jumpa masa tahun 2004 kot omaigod dah lama T___T. The last time I heard from Khairee, she got into National Service but she must had finished it by now.
; Aini Syahirah kita rindu awak. Rakan yang sangat manis dan baik hati dan selalu berdua je dengan dia memang rapat masa sekolah agama. Rindu okkay nak buat friendship handshake dengan awak dan Nadhirah setiap kali bas uncle Hisyam hantar depan rumah korang. Hmm. Memories.
; Nana jiran depan rumah lama. Bila ingat memang rindu la our good times together main congkak batu seremban solat terawih boys boys boys HAHAA. Ingat lagi dia yang kenalkan the word ‘couple’ pada aku yang sangat naif di usia 10 tahun. Heh. Rinduu :’(

Empat hadiah yang diingini?

; Hah, soalan macam ni engkau patut tanya awal-awal tahu, HEHE. On top of my list sekarang memang DSLR D60 for beginners tersebut. Sumpah macam buruk bunyi dia letak for beginners T___T Sedih I.
; Bagasi. HAHA. Aku taip bagasi sini tak pasal-pasal ada yang bagi cabin hand luggage pasa aku kang. Beg la, beg. Beg biasa jeee. Nak yang lawa tapi simple. Ada bunga-bunga sikit, nampak smart sikit. Colour hijau biru semua tak nak. Hitam ke, coklat ke. Purple boleh jugak. Merah lagi boleh. Harga biar yang RM50 ke atas. Waahaha. Sempat demand tu.
; Lots and lots and lots of fictional books. Err. Engkau memberi aku sebuah buku cerita pun aku dah cukup happy okkay. Terlebih dari happy dah. Serius. Aku paling suka buka :)
; Teddy bear. Segala jenis saiz, warna dan kecomelan pun aku terima dengan hati terbuka. Apakah –.-“

Empat kata kerja yang menjadi hobi anda?

; Soalan berunsur KENALI SAYA macam ni memang aku suka secara sangat. Em. Membaca sentiasa di hati. Apa jenis bacaan pun saya layan kecuali MANGGA dan seangkatan. Bahan bacaan berbentuk murahan tak menambah ilmu tapi menambah dosa macam ni memang patut drop dia ya kawan-kawan.
; Menulis sentiasa di tangan, HAHAAHA. Apatah aku merepek neh konon nak synchronize dengan ayat di atas –.-“ Tak, tak. Saya memang suka sangat menulis. Essay, sajak, pantun, cerpen, apa jee.
; Okkay ini memang kalau deny sehabis baik pun mesti orang tahu jugak maka biar saya membagitau secara terus. Err. Online. Memang kalau sehari kalau tak online macam nak tenggelam kat pasir jerlus ke apa tah sumpah tak main-main. Betullll.
; Setuju dengan Fasya lagi sekali, hobi terbaik yang bermanfaat disukai ramai ialah bertiduran. Terbaik, wok!

Empat tempat yang anda ingin pergi untuk bercuti?

; Kalau tanya secara general macam ni macam semua tempat pun aku ingin pergi untuk bercuti. Rumah pun boleh, pun boleh. HOHO. Tapi macam tak thrill jawab sebegitu maka tempat pertama haruslah (bukan wajib heh) Pulau Jeju di Korea Selatan. Lee Dong Wook sentiasa di hati. HARHARHAR.
; New Zealand yang kononnya rancang nak pergi sekeluarga mensewa caravan pada tahun 2000 tapi engkau tengok sekarang dah tahun berapa aku tak da menjejak lagi pun T______T Ini betul-betul sedih ni. HIUHIUHIU.
; Paris the city of love weh mesti. Tapi bandar ini pun macam impian setiap gadis ke apa tah nak pergi sini kan. Perempuan kan memang, HAHA.
; Venice the city of water and light, Italy. Err. Ini nak kata terakhir pun tak jugak sebab aku ada banyak tempat la mah
u pergi tapi kerna kau meminta empat, nah lah empat. Sekali lagi, bertindak mengikut arahan :P

Empat minuman yang dekat di tekak?

; Okkay kalau ikut semua pun favourite. Engkau memang kan suka tengok aku menggelupur memilih empat yang terbaik heh. Ice lemon tea is the best. No more huraian.
; Iced Ribena jangan kasi tinggal. Sumpah macam sedikit risau bila dibagitau oleh seniors yang Ribena TAK ADA weh kat Egypt T____T Dah lah top favourite. Maka nanti saya akan bawa sebotol besar demi bekalan yang berterusan. Tapi sebotol macam tak cukup..... HAHAHA.
; Em em. Iced milo juga di hati Eh di tekak. Lagi sekali nak risau sebab macam dengar kata Milo tak ada ke apatah kat Egypt. Weh, apsal semua yang aku suka tak ada neh (!) Okkay saya boleh jadi supplier Milo dan Ribena kalau keadaan darurat macam ni -.-"
; Air kosong jangan sesekali dilupakan untuk menjaga kesihatan. Oyya, sekarang tonsil tengah membengkak tiba-tiba memang dia jadi the top four kalau tidak jangan harap :P

Empat benda yang boleh dijumpai dalam beg tangan anda?

; Handphone. Macam wajib ada tapi kalau tak ada pun tak apa sebab macam dah tak terkesan sangat dah impak gajet ni kepada aku. Serius. Kadang-kadang macam terlupa aku mempunyai handphone. Bila dia berbunyi baru aku mencari.
; Vaseline. Orang yang bibir dia allergic kepada lipstick memang macam neh. Vaseline yang 100% petroleum tersebut menjadi teman terbaik T___T
; Cermin mata. Err. Ya, engkau boleh jumpa cermin mata berpower 150 di dalam beg tangan I. Tak tau kenapa budak-budak sekarang suka glasses konon nak nampak lawa (like me dulu T_T). I just don't get it.
; Digital camera. Jarang tapi selalu. Aik? Maksud dia jarang guna tapi selalu bawa, HAHA.

Empat warna di hati?

; Merah yang hangat. Ini senang sangat bagi lah soalan yang mencabar sikit. Aku memang bias terhadap warna-warna kesukaan heh. Sekali aku cakap tak suka, deep down aku tak suka dia berkali-kali.
; Hitam yang bergaya. Taksubnya I kepada hitam boleh dibuktikan bila I pernah plead kepada ayahanda supaya membagi dinding bilik dicat hitam. Gila tak gila? Nasib baik ayahanda membantah kalau tak hidup I mesti suram dan kelam di dalam bilik sendiri wtf.
; Putih yang suci. Takyah explain kenapa.
; Gold yang gorgeous. Saya sangat adore warna emas tapi barang kemas adalah zero. Platinum atau emas putih lagi lawa meh. Oh oh, barang perhiasan yang 3 = RM10 pun ada jeee yang lawa.

Empat tempat berjimba kegemaran anda?

; Shah Alam mall walau
pun berciri lame tetap terpahat di hati. Always. Mana lagi la aku mahu mencari kedai buku Smart di Shah Alam ni kalau bukan di sana? Malah sejak kes kematian Teoh Beng Hock tersebut Shah Alam mall menjadi famous. Eh ya ke?
; Oh yang kedua pastinya Jaya Jusco Bukit Raja no doubt. Well, itu je pun panggung wayang terdekat yang I boleh mendrive secara sendiri. Ceh, baru drive dua kali pergi sana dah nak bangga. Biar lah I nak bangga sekejap T____T.
; SACC the sexy mall. AHAAHA. Tak ada kena mengena heh. Suka pergi sebab ada... MPH? Em. Noo. Jaya Jusco pun ada MPH I tak heran. Err. Entah I tak dapat cari lah apa istimewa dia, tumpang lalu.
; Final place, my house is my paradise, HEHE. Yang ni pun takyah explain kenapa.

Empat orang teratas yang menjadi kesayangan anda?

; Tengok. Buruk punya perangai mensuruh aku mempilih kasih lagi. Aku sayang ramai orang hoh. Saja je kau kan nak membagi orang sentap dengan aku. Jaga kau, jaga. Yang pertama aku bagi double people. Aik? Parents I la siapa lagi, hee.
; Kesayangan kedua lagi hebat dah jadi triple plus double hambik kau. My both sides grandparents :') And my great grandmother yang masih hidup sampai sekarang dan kuat berjalan sila percaya.
; Lagi? Em. My dearest siblings walaupun kadang-kadang meng-annoying-kan tapi tak apa. Air dicincang takkan pernah putus punya weh.
; Bestfriendsforever milik saya. Ewah. Zah, Biha, Manie, Syafu, Rabie, Zira, Anis :D

Empat barangan berciri istimewa kepada anda?

; iPod Nano Red weee. Soalan ini I tak da bermusuh dengan dia dengan senang hati saya boleh menjawab, HEHE.
; THAT ring. Macam tak patut pakai tapi sangat sesuai liao. Lawa jeee. Okkay ayat ni tak payah anda fahamkan apa maksud dia.
; Jam tangan yang dah habis bateri dia pemberian nenek Wa :)
; Oh oh. Lappy sayang sayang yang sedang saya guna ni lah, HAHA. Sekadar mengambil hati heh.

Ucapan anda?

; Ruangan ini dicipta sendiri oleh yours truly -.-" Okkay first of all nak cakap thanks to fasya for tagging me me me :) Oh tapi mintak sorry kerna I tukar the questions from english to bahasa secara sengaja, HEHE.

Petang tadi bershopping lagi, woooooooh.