Saturday, February 28, 2009

mari sambung belajar di australia!

(klik untuk imej dan katakata yang lebih jelas)
semalam masa tengah menebang lalangan emel dekat yahoo, saya mendapat emel dari australia education, (AusEd-UniEd) tentang satu interview session untuk sambung belajar di bumi kangaroo tu. sama macam sunway university college punya roadshow yang nas dapat tu kot.

tak sempat bagitau parents lagi pasal this pamphlet sebab dah taksub nak baca eclipse, hahaha. terpaksa broke my words semalam. konon nak baca dari twilight balik. but the passion is not there. sebab i have ran through the words before, kan. nothing new.

jadi, regarding the interview session above, the emel yang saya terima stated that;

"This coming March, we will have numberous Institution Representative coming to our office to meet up with students & parents.
Grab this oppourtunity to enquire regarding study options in Australia for the June/July 09 & February 2010 intake. Come over to enjoy the following,
- Scholarship Information
- Application Fee Waiver*
- On-the-spot Offer*
*Terms & Condition Apply
Kindly see attched flyers for further information or contact AusEd-UniEd.
Entry to the event is FREE. Bring your friends along."

i was thinking it was a great idea to check it out since no harm will be done. apa, kau pergi interview survey universiti untuk kena tembak sampai mati ke. kahkahkah. lawak lah tu. jadi mari mari mari, kat subang jaya je pun.

as for me, i perhaps interested in going on 11th march as the monash university offered the faculty of medicine. hm. apaapa pun, kena bincang dengan my parents dulu :)

whatsoever: mungkin akan ke konsert maulidul rasul di stadium malam ini,,

Friday, February 27, 2009

kesabaran berpenhujung

setelah tiga minggu menunggu dengan berbanyak ekspresi muka (padahal lebih mengomel je sampai doodle atas kertas benci mphonline, hahah), terbayar jugak semua tu hari ni as in jumaat; 27hb februari. lebih kurang pukul 12.45 tengah hari tadi, loceng pintu rumah saya telah ditekan bertalu-talu dan diikuti oleh jeritan umi, "nuhaaa! buku kamu dah sampaiiii"

sehabis tenaga, saya berlari sambil mencapai tudung sambil menjerit "ahhhh! ahhh!!!" dengan penuh teruja. kahkahkah. anak siapa ni weyh. habaq mai kat cheq T,T bila umi dah habis sign kat package tu, mencicit saya lari sambil memeluk package dengan penuh kasih sayang. hahaha. so much for the drama seyh. tapi sumpah mulut tak berhenti menjerit. adoi.
akhirnya koleksi saya telah lengkap :) nasib baik tadi sempat menyabarkan diri dari merabakkan plastik package tu sebelum ambil gambar. hahaha. untuk lebih mendapat kaf-ba-ra-kaf-alif-ta-nun, (eceyh. yoyo'o je kan) saya akan mula membaca dari twilight balik. walaupun hatiku merontaronta, (personafikasi, harap maklum) nak terus baca eclipse. sabar, nuha. sabar.

mari kita rasakan ketakutan dari mula. all over again.

untuk syafiqah; terima kasih!! sebab sudi pinjamkan buku awak. buku awak akan dipulangkan dalam kadar segera :DD

whatsoever: anak kucing yang saya beri nama arabella swan telah mati :'(

Thursday, February 26, 2009

blog lounge #008

a tag from nas :)
sorry for delaying it for quite some time.

Here'​​​s your new digit​s:​​​ (​​​area code)​​​
017- i am a girl
012- i am a guy
019- i am both

first numbe​r,​​​ put what you are :
1 - gay
2 - taken​ and like someone else
3 - singl​e and what ever happe​ns,​​​ happe​ns
4 - singl​e and like someo​ne but no chanc​e with that perso​n (​​​broke​n)​​​
5 - taken​ & lovin​g every​ secon​d of it
6 - taken​
7 - like i'm telli​ng?​​​
8 - singl​e and like someo​ne
9 - singl​e and like someo​ne that likes​ you back
0 - datin​g aroun​d

second numbe​r,​​​ put your curre​nt mood :
1 - Nervo​us
2 - Sad
3 - Cheer​ful
4 - Angry​/​​​mad
5 - happy​
6 - Confu​sed
7 - Just fine
8 - Dead
9 - Lonel​y

third numbe​r is the color​ of your shirt​ :
1 - Black​
2 - Pink
3 - Green
4 - Red
5 - Blue
6 - Yellow
7 - White​/​​​Gray/​​​brown​
8 - Purpl​e
9 - Orang​e

fourth numbe​r is the month​ you were born in :

1- Jan or Feb
2 - June
3 - March​
4 - May
5 - July or April
6 - Aug
7- Sept
8 - Oct
9 - Nov
0 - Dec

what numbe​r is your favor​ite color​ :
1 - Red​
2 - Black​
3 - White
4 - Blue
5 - Green​
7 - Purpl​e
8 - Pink
9 - Yello​w
0 - other​

sixth numbe​r is your favor​ite sport​
1- Socce​r
2- Other​
3- Cheer​ leadi​ng
4- Hocke​y/​​​Field​ Hocke​y
5- Footb​all
6- danci​ng
7- Baseb​all/​​​softb​all
8- Tenni​s
9- baske​tball​
0- Volle​yball​

seventh number is what are you
1- Gemin​i
2- Capri​corn
3- Sagit​tariu​s/​​​Aries​
4- Pisces​
5- Leo
6- Tauru​s
7- virgo
8- Aquar​ius
9- Scorp​io
0- Libra/​​​Cance​r

i tagged;
- fawani
- wafiqah
- inda

please contact my so-called "permanent" number;
017-6515165


whatsoever: what a lovely number it is! :D:D

hikayat 3; reunion lelaki

gambar di atas bukan sekadar hiasan okay. silalah tilik yang mana haq berkenan, saya passing kepada anda ya. hahaha. gila apa. kawan saya semua ni. dan saya sayang mereka :) tak semua boys 5sains1 duaribulapan ada kat sini. entah mana yang lain mengagau entah. kredit lokasi kepada ayie; si berbaju hitam bercorak kelabu berseluar coklat berbraces hijau, (ke pink eh ayie, haha. sorry. saja usik).

dalam banyakbanyak kawan lelaki, seingat saya lah, saya kenal ayie paling lama. sejak darjah tiga sekolah kebangsaan. dahlah banyak tahun sama kelas kan ayie kan. eh eh. ouh, ayie ni sangat baik dan tersangat pandai, (walaupun suka tidur waktu fizik tapi dia tetap dengar apa cikgu azian cakap). takut i, you. tibatiba promote ayie pulak eyn. tinggi lah market awak ayie lepas ni. kahkahkah.

semalam saya bermimpi lagi. pasal lelaki. oh, jangan. jangan kutuk dulu. saya bukan mimpikan budak lelaki kelas saya tahun lepas. bukan juga mimpikan roti, garfield, gerimis dan sebagainya. bukan juga si dia. mintak ampun, sayang, (sambil terkebil kebil mengharap belas kasihan, hahaha). saya mimpikan reunion budak lelaki yang saya tak pernah jumpa.

mulai sekarang saya berjanji akan basuh kaki berlebih-lebih kali sebelum tidur -______-" mimpi dah jadi semakin pelik.

mungkin sebab saya banyak fikirkan pasal alam universiti sekarang, saya mimpi saya nak pergi orientasi hari minggu mesra siswasiswi macam gitulah. yang peliknya, budak lepasan spm satu negara mengharung pergi. saya berorientasi di universiti malaya, (tak tahu kenapa). mulamula tu mengagau mencari bas atau caravan nak bawa saya pergi UM, (dalam mimpi dah lupa saya dah ada lesen, haha).

bertembung dengan budakbudak lepasan spm nak ke UKM, USM, Kolej Mara dan IPTS. tak ke pelik mimpi ni. dalam pada berasakan bertolakan bersadinan nak rebut naik bas, jumpa dengan zulaikha, kawan sekelas masa kat asrama dulu. jadi drama sebabak sekejap depan bas sambil saya sempat hulurkan nombor telefon saya pada dia.

dan saya jumpa sharidan. i mean, that comel handsome adorable sharidan!! tenang nuha, tenang. saya fikir jugak apa dia buat kat situ sebab dia tua setahun dari saya. rupanya dia pemandu van hantar student U. sharidan yang pandai masuk asrama tu jadi van driver? kau tak boleh kreatif lagi ke nuha? T,T

saya tanya dia boleh tak tumpang hantar saya ke UM dan dia kata boleh. masalahnya van tu seat dia semua dah penuh dengan budak lelaki yang bersamping dan bersongkok macam budak alim agama semua lah. segan mulanya tapi dah tak ada kenderaan lagi dah nak ke UM masa tu. saya masuk ikut pintu belakang instead of pintu tepi. dah nama pun mimpi kan.

duduk depan seorang budak lelaki yang tak dikenali. paling ingat, lutut kitorang hampir terlanggar tapi saya cepatcepat betulkan posture. huallaweyh. dan tibatiba dia tanya saya pasal "susah kan spm punya paper math?" dengan muka syahdu lagi suci, saya menjawab, "tak. bagi saya addmath lagi susah" dan dia diam. kami tak bercakap lagi. sadis betullah.

mimpi berakhir.

whatsoever: eclipse and breaking dawn in less than 3 days ;)

Wednesday, February 25, 2009

akhirnya saya juga gadis biasa

its not even 28th of february yet and i have had already doodled the same amount of post as january that has 31 days. the luck of february might be giving me more inspirations to write i guess. kan. what else the reason would be? "how can you ever say NO to that kind of face anyway?" saya berkata di dalam hati. maklum sajalah, sebelum ni begitu degil dengan statement konon mahu fall in love dengan edward cullen through the words. not the film. sila rujuk sini. oh, sesungguhnya saya menggilai wajah ini sekarang. bukan robert of course. tapi watak yang dia bawa as a vampire appeals to me more than anything. not even strawberries.

kalau boleh saya nak tengok sendiri the marble skin of edward, macam mana kulit dia jadi transparent glitters when he headed towards the sunlight, hidu the sweet scent of him, feels the hard surface of him hand, his icy body... yeah, i know. ini tahap serius.

saya telah ambil masa empat hari untuk habiskan twilight walaupun itu dah dikira sangat lambat kalau dikira ikut pacing saya membaca kebiasaannya memandangkan saya limitedkan satu hari 100 muka surat, (which was very frustrating as twilight was really a page turner novel) sebab nak tunggu eclipse dan breaking dawn datang ke rumah. konon nak baca slowslow tak nak rush sangat. and i managed.

saya akhirnya faham kenapa twilight diklasifikasikan sebagai genre scary and horror. saya mengerti, (padahal malam tu hampir menangis ketakutan bila sampai part james dan victoria hunting bella tak kenal penat dan bella jauh dari edward, kena sakitkan hati charlie sebagainya T,T) saya 80% sensitif. what do you expect.

tapi bila sampai part new moon, saya dah tak boleh tolerate. sangat saspens dan banyak klimaks daripada twilight. i could really feel what bella felt. literally. darn. i can't stop myself from flipping pages after pages to know what's next after edward left and what happened to lifeless bella. gosh, saya lebih ketakutan dalam new moon. dahlah cover dia warna hitam. aik.

so saya telah menahan mata daripada tertutup malam tadi sampai pukul lima pagi untuk menghabiskan new moon. 570++ pages in less than one day. what a new record for myself.
"and how can you even resist this face at the first place?" saya berkata lagi. jacob black is an irresistible werewolf as well as edward cullen the hundred and seven years old vampire. i would like to have jacob as my protector if any bad vampire such as james, laurent and victoria finds me appeal to them. hahaha. beranganlah kau sampai mati, nuha. but i find myself craving hardly for them. sighs. i wanted a mythological creatures, (or shud i say monsters) to be a part of my life. how insane is that sound to people that didn't understand my obsession.

funny to think that i find him had a resemble with the shark boy that casts in the adventure of sharkboy and lavagirl. or is it really him anyway? *thinking hard*

whatsoever: when i've got addicted into someone or something, do not try to make fun of it. i mean it.

hikayat 2; keputusan pelik

hari tu as in isnin, masa cikgu sabarita datang rumah untuk tutoring my sister matematik, dia tanya soalan yang dah boleh tahan agak lama lah tak difikirkan oleh akal saya yang semakin mahukan vampire sebagai teman hidup. TEMAN HIDUP, tsk. T,T how pathetic is that weyh?

lagi tak boleh belah, malam tadi saya telah merengek pada boyf saya yang saya mahukan seorang vampire. malah telah membahagikan hati secara serius. 40% untuk vampire (edward cullen), 30% untuk werewolf (jake) and 10% untuk si dia. boleh tak? hahaha.

okay. tinggalkan yang itu. nak cakap pasal mimpi malam tadi. oh, sebelum tu. soalan cikgu sabarita telah tergantung disebabkan vampire, (i chuckled as vampire was written as vampir in bahasa. kahkahkah). i really need to stop talking about vampire doeh.

cikgusabarita: dah tahu result spm keluar bila?
saya: (memandang sambil melemparkan sengihan paling manis) er... tak. *geleng*
cikgusabarita: 12 march.
saya: ouh. (kembali menghadap komputer)

tertanya jugak kenapa hati ni tak menderu laju mengepam darah dengan adrenalin yang memuncak. kononkonon boleh ada halusinasi macam bella yang dapat dengar suara edward, sighs. konon. jangan kutuk.

dan masa saya menaip tarikh 12 march tadi itu pun tangan tidak menggeletar, jari masih oriented dengan begitu elok, mata masih berkacamata dan jantung masih steady. ada apa makna? tukang tilik, lai lai lai.

apa connection dengan mimpi saya? meh, saya bagitahu meh. datang dekat sikit. nak bisik.

SAYA MIMPI KEPUTUSAN SPM WEYH!!!
(err.. sorry. terjerit. eheh -______-")


jarang saya dapat mimpi fortune teller macam ni. tapi takut jugak sebenarnya. sebab biasanya mimpi saya jadi sebaliknya. macam kalau esok nak spm, saya akan mimpi saya tertinggal slip peperiksaan, alat tulis dan sebagainya. jadi esoknya saya akan pastikan saya tak tertinggal semua tu. amacam. ada berhasrat nak lantik saya jadi tukang mimpi peribadi tak?

mimpi saya malam tadi sekejap. agaknya lepas solat subuh baru mimpi kot. tak pasti. saya mimpi tengah pegang slip keputusan spm tapi semuanya samarsamar.

alhamdulillah, dalam mimpi tu saya dapat 11A! tapi kenapa ada 1 B? dalam 11A ada satu B? what the fish was that eh. as i took a clearer view, B itu adalah matematik tambahan. tapi masih pelik. not that i took 12 subject. dan bukan semua A itu adalah A1. hmm.

lets hope for the best. amin.

whatsoever: harap paling worst pun 10A 1B. i couldnt imagine lower that that, sighs.

Monday, February 23, 2009

mungkin aku patut terus gila.

respon kepada entri ini
oh, kau tahu perasaan bila orang tibatiba cakap baikbaik manis muka sweet segala, dengan tujuan nak minta tolong dari kau? tapi kemudiannya dihamun dengan perkataan lembap, bodoh, sakai dan sebagainya. ah, aku dah terlalu lali dengan itu semua.

aku mahu quote katakata kak fynn sepanjang entri ini.

yang pertama;
"sakit, sebenarnya, hidup membenci.
lebih menghiris kalau yang dibenci itu adalah darah daging sendiri.
perasaan benci yang terlahir dari rahim cemburu yang asalnya sedikit, kini makin meluap2."

ya, benar. hidup membenci itu cukup sakit. terlampau sakit sebenarnya kerana aku tidak tahu bagaimana aku harus hidup dengan kebencian itu dan pada siapa hendak diluahkan perasaan sakit yang aku rasakan. lebihlebih lagi kerana aku hidup dengan mereka yang menyakiti aku.

dan mereka masih bertanya dari mana aku mendapat ke'singa'an itu. heh.

yang kedua;
"masih ramai,
sehingga ke hari ini yang masih menampal senyum demi untuk menjauhkan dari perkataan 'derhaka'.

tapi bagaimana mereka yang tidak gagah hatinya?

yang sudah hampir gila kerana seumur hidup tidak mampu menjadi sesiapa kecuali yang dipaksa dia jadi?

bagaimana mereka2 yang didera secara mental, ditusuk2 dari dalam hati?

yang sudah jadi semacam tidak betul kerana terlalu serabut dengan hidup, malangnya malu untuk bercerita kongsi?"


aku sekurangkurangnya akan diam sekiranya ada yang menyiat hati kecilku demi menjauhi perkataan itu. cuma, sebagai manusia biasa, aku kadangkala tergelincir.

ya, bagaimana mereka yang tidak gagah hatinya, seperti aku? tidak kuat, seperti aku? yang akan terus mengurungkan diri dan menangis sekuat hati, seperti aku? yang memasang dendam, seperti aku? bagaimana?!

ah, kalaulah kau tahu berapa kekuatan yang aku perlukan untuk menulis entri ini. kalaulah kau tahu. dan kalaulah hati ini boleh dicabut dari badan sewenangnya, aku pasti kau dapat melihat berjuta lubang kesan tusukan pada dasarnya.

*mengeluh* benar. aku kadangkala segan berkongsi meskipun keserabutan itu menekan aku.

yang ketiga;
"cuma begini sajalah, dik.
teruslah jadi gila.
sekurang2nya kamu tidak derhaka."

aku belum kuat untuk terus jadi gila, kak. aku tidak ada kekuatan itu. aku cuma anak gadis biasa. betul, sekurangkurangnya aku tidak derhaka tapi kesakitan yang aku rasakan saban hari ini seringkali mematikan kekuatan aku.

dan kadangkala aku melayan kegilaan itu dengan tangisan. kuatkah aku kalau begitu?

tapi, mungkin betul kata kakak, aku patut terus jadi gila. lebih senang, kan? dari terus menyimpan angan untuk menyakiti apabila diri disakiti. aku cuba.

aku yang ingin terus untuk jadi gila dalam keserabutan ini,

siapa kamu kenali dulu kali 2

mari mari mari kenali saya :) kalau nak lah, hahaha. tiada paksaan, jangan risau.


You Are Intelligent


You are dignified, spiritual, and wise.

Always unsatisfied, you constantly try to better yourself.

You are also a seeker of knowledge and often buried in books.

You tend to be philosophical, looking for the big picture in life.

You dream of inner peace for yourself, your friends, and the world.

A good friend, you always give of yourself first.






Your Sensitivity Score: 80%



You are a highly sensitive person. Pretty much everything effects you.

You are tuned into the vibe around you, and someone's bad mood can bring you down.

But you also easily share in someone's joy - whether you know them or not.


whatsoever: sedang mengarang entri penuh kegilaan. skema sekejap, tumpang lalu.

Sunday, February 22, 2009

dasar pemalas tak payah cakap banyak

  • tengah mencuri masa dari adik untuk meng-onlinekan diri.
  • well, oleh sebab saya masih dalam mood twilight, apa kata bagi saya masa sebelum post entri dengan cekalnya pada masa akan datang?
  • sedang cuba menghabiskan twilight secara perlahan dan cautious. i dont want to miss any single word of the novel.
  • asal interent wireless ni kelembapan hari ni seyh. tak menyabar saya menunggu. damn.
  • rasa annoyed gila dengan connection wireless ni.
  • i still can't believe i have the twilight book in my hands. hahaha. ini namanya kebatakan, kawankawan :)
  • sedang mengurangkan penghadaman nasi. lebih lauk. aik. jangan ditanya.
  • tapi lapar... T,T
  • mahu offline dan sambung baca twilight dengan aman weyh.
  • baru tau something pasal roti. adoi. kenapa dia tak bagitahu sendiri? number hilang ke apa. rindu ouh -_______-"
  • perhaps jumpa tak lagi pada masa akan datang? berselisih simpang jalan ke apatah, sighs.
whatsoever: makin hari makin malas eh. apa nak jadi neyh.

blog lounge #007 (edited)

ini tag yang diambil dari kak liana :)
rules;
it's harder than it looks! copy to your own post, enter your answers and tag people you want.
use the first letter of your name to answer each of the following questions, (they have to be real; nothing made up!)
if the person before you had the same first initial, you must use different answers.
you cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.


1. What is your name : muneerah :)
2. A four letter word : moon
3. A boy's name : mukhriz
4. A girl's name : mardhiah
5. An occupation : money changer
6. A color : maroon
7. Something you'll wear: mafla
8. A food : makaroni
9. Something found in the bathroom: mirror
10. A place : maldives
11. A reason for being late : malas
12. Something you'd shout : makan lah!
13. A movie title : maid in manhattan
14. Something you drink : mango juice
15. A musical group : metallica
16. An animal : moose
17. A street name : main street
18. A type of car : mercedez benz
19. Title of a song : mungkinkah

*updated*
saya mengetag;
-nasquin
-fawani
-fasya
-hidayah
-inda
whatsoever: mencuba kehebatan autopost lagi. wee. pemalas neyh,

Saturday, February 21, 2009

bersantaian secara mewah dan ribut

mulamula nak letak secara taksub, tapi karang ada pulak manusia baik hati menegur secara ikhlas tak baik benda taksubtaksub boleh pesong akidah watafish. jadi marilah kita gunakan mewah secara berbanyakbanyak. hahaha. dah banyak nak banyak lagi. mahu kena sekeh dengan cikgu kamal ni weyh. ouh, rindu si peminat manchester united yang pernah mengatakan ronaldo itu unstoppable semasa kelas bahasa melayu. kahkahkah. cikgu ni lawaklah!

ya, macam yang saya beritahu dalam entri autopost semalam, saya sudah pinjam buku twilight dari syafiqah maka saya sedang bersantai secara mewah untuk menghabiskan membaca buku vampire kacak itu.

fyi, i am trying my best to picture edward cullen with my own imagination withouht being influenced by how gorgeous he was assumed to be in the twilight movie. and dang, it was damn hard. luckily i didnt managed to watch that movie at the cinema. beneath all that regret of why-i-dont-make-some-time-to-watch-it-to-the-fact-that-it-was-spm, i felt relieve. i might be shadowed by the narrative voice of the movie. how scary is that? okay, not that scary T,T move on.

balik dari pinjam buku from syafiqah, saya mengemas bilik tukar cadar lempar bantal untuk dapatkan mood secara total untuk menghayati ayatayat twilight. tapi tibatiba terdengar jeritan halus. mulanya ingatkan cici atau dayang tersepit celah bantal atau terpijak dek kaki. kibaskibas bantal. tendang sikit. eh, tak ada. saya diam. bunyi lagi jeritan halus tu. tolak almari, ya Allah! cici...!

demikian akan tidak tahu apa perlu dibuat ke atas makhluk Tuhan itu, makanya hamba terpekik terlolong menjerit meminta bantuan tetapi arakian tiadalah pula sesiapa mampir untuk menolong hamba, (dah lama tak buat ayat prosa tradisional. eh eh, ini hari bahasa melayu sedunia ke apa ni -____-") abaikan kemerepekan itu. dasar orang belum sarapan. ngeh.

look what i foundddd. cici dah bersalin ohmygod! dalam my wardrobe, (that's what the screaming for. not the cici ada anak tapi dia beranak dalam almari saya) hahaha. i have always thought dia akan beranak kat my room since my room was painted in pink. aik. ada related ke? iya kan saja boleh.
sebenarnya ada tiga ekor. masa kitorang kelamkabut bawa lari anak cici turun bawah, cici pun ikut sama lari dan tibatiba dia terberanak lagi seekor. rupanya cici belum habis beranak lagi kitorang lebihlebih macam ribut nak take away anak dia. bajet fast food apa. -____-" yang kiri tu sebijik macam ryyan, ayah dia.
see. this is ryyan, the father. garang tak tertanding. bulu dia sangat lembut weyh. hahaha. apa kes. as kitorang letak kittens tu dalam bakul, mengagau si cici mencari anak dia ouh. boleh dengar suara meow anakanak tapi tak nampak. adakah kitorang telah menyeksa cici secara mental lagi halus? T,T

ammar dengan bibik berlari ambil sangkar yang dah lama tak guna since kucing dalam rumah kitorang ni free dan bebas sepenuhnya untuk berdikir barat. nak set up kan sangkar tu pun ambil masa plus tebar surat khabar jadi alas semua.
cici, kamu sudah jadi ibuuu. pandai adik kakak :')
AWWWW. tengok apa ryyan tengah buat. being a good father he is, dia tengah try nak tengok anakanak dan isteri dia. ohmygod. cici, kakak gila jealous cici dapat suami punya kacak lagi caring loving understanding macam nii.

(or ryyan, you are actually trying to eat that babies of yours? i swear i'll smack you down if you do. hahaha. tak boleh masuk bilik abah karang baru tau. bulu kau dah tak rasa aircond nanti.)

now tinggal dayang yang belum bersalin lagi. dayang ni adik cici and guess what, i suspected the father of her kittens to be ryyan as i onced pernah ternampak dorang mengawan kat depan bilik air. hahahahaha. gila tak boleh belah. tamak sungguh kamu ryyan!

whatsoever: mahu fall in love dengan edward cullen through the words. not the film.

Friday, February 20, 2009

siapa kamu kenali dulu kali 1

pertama kali buat entri autopost ini teruja juga rupanya. hahaha. jakun lah tu. aik. cemburu ke? mari buat hari autopost samasama. main sep sep sep tom tom tom sikit jom.

ini mukadimah jenis apa ni? seronok sebab dah dapat pinjam buku twilight dari syafiqah ke? bingo!

mahu bersantaian jadi mari kenal saya secara maya. nak try boleh jugak. interesting dan freaky jugak ouh benda ni. mostly setakat ni semua betul.



You Are Dreamy and Distracted
*yes, people. i am*


You are very intuitive and wise. You understand the world better than most people.

You also have a very active imagination. You often get carried away with your thoughts.

You are prone to a little paranoia and jealousy. You sometimes go overboard in interpreting signals.

You are a very lucky person. Things just always seem to go your way.

And because you're so lucky, you don't really have a lot of worries. You just hope for the best in life.

You're sometimes a little guilty of being greedy. Spread your luck around a little to people who need it.

You are truly an original person. You have amazing ideas, and the power to carry them out.

Success comes rather easily for you... especially in business and academia.

Some people find you to be selfish and a bit overbearing. You're a strong person.

You are usually the best at everything ... you strive for perfection.

You are confident, authoritative, and aggressive.

You have the classic "Type A" personality.

You are confident, self assured, and capable. You are not easily intimidated.

You master any and all skills easily. You don't have to work hard for what you want.

You make your life out to be exactly how you want it. And you'll knock down anyone who gets in your way!


You are friendly, charming, and warm. You get along with almost everyone.

You work hard not to rock the boat. Your easy going attitude brings people together.

At times, you can be a little flaky and irresponsible. But for the important things, you pull it together.

You are wild, crazy, and a huge rebel. You're always up to something.

You have a ton of energy, and most people can't handle you. You're very intense.

You definitely are a handful, and you're likely to get in trouble. But your kind of trouble is a lot of fun.


sumpah saya pernah ugut orang

(sambung baca title di sini) ... secara comel. kahkahkah. saya tak boleh tipu kata saya tak comel. dah fakta nak buat macam mana. (eceyh, sekali lagi, itulah ayat mengalukan pelempang ke wajah. teringin sangat ke?) siapa yang jadi mangsa ugutan? lelaki bergelar abah. hohoh.

nanti dulu. ugutan comel saya tu ada kena mengena dengan iklan di atas itu. mesti korang dah tahu lah bukan? mari tahu kisah sebenar.

saya ingat lagi. kisah tragis ni, (tragis lah sangat. abah baca habis weyh T.T) masa tu saya dah enam tahun. sudah menetap di shah alam. sebelum ni saya lahir dan membesar secara gigih di klang. apa kes gigih. haha.

info penting; saya masih minum susu dalam botol masa tu. jangan kutuk, jangan kutuk.

abah saya seorang perokok yang aktif. memang kalau satu kotak tu boleh habis sehari. eh, ya ke? ke kau main pandaipandai letak acah acah gitu saja. *angkat bahu* yang saya tahu, abah saya sangat suka hisap rokok. dunhill merah 20 tu patut kasi lupus hancur segala.

sebagai anak, saya mestilah perokok yang pasif. apa ke jadah budak perempuan umur 6 tahun nak ketagih rokok, (bajet dah lama sangat hidup ke?). saya bukan nak berlagak baguslah tapi sebagai perempuan, saya tak suka orang lelaki yang hisap rokok ni. ada perspektif negatif sikit kat dorang ni. malah saya akan menahan nafas selama yang boleh kalau selisih dengan perokok yang sedang merokok dengan asyik dan bebasnya.

"kalau abah tak berenti rokok, nua tak nak berenti *nenen," kata saya kepada abah sambil meneguk susu dari botol dengan lahapnya di depan abah konon menunjuk saya takkan berhenti hisap botol walaupun umur dah ganyut.

cuba teka kesudahan hari ugutan itu. saya menang. abah dah tak hisap rokok lagi. atau saya patut kata, untuk hari itu saja. -_______-" serius. ugutan saya bertahan selama satu hari saja sebab budak perempuan 6 tahun ni tahu takkanlah nak terus ugut dengan hisap botol tu sampai ke tua. itu membunuh zaman sosial namanya kawankawan. damn.

ya, sampai sekarang abah masih hisap rokok. apa lagi ugutan yang saya boleh guna agaknya?

whatsoever: petang ni akan ke rumah syafiqah untuk pinjam buku twilight dan new moon :) ooohh, bahagia.

bunga bunga teluki

bunga bunga teluki? haha. hentam sajalah. nampak syahdu je kat telinga kira alright lah weyh. inilah padahnya kalau pagipagi call mph tapi dia cakap masih tak ada stock si bestseller twilight itu. aduhai. korang nak aku mati dalam kesabaran menunggu ke...? -________-"

saya rasa dah bersarang je blog ni dengan TWILIGHT, TWILIGHT, TWILIGHT. hampagas.

nas awalawal dah tempah nak pinjam. dah sampai nanti sure can maa. operator tu cakap lagi satu atau dua minggu. damn. nak tunggu dua minggu ni pun dah seksa lagikan nak tunggu lagi.

alright, syafiqah, kita tempah buku awak! serious ni. email kita akan menyusul. tapi nak pinjam twilight je dulu. new moon tak perlu kot. unless kalau kita dapat habiskan twilight in a day. hahahaha.
sinikal ke itu?

ouh, sayang... happy monthlyversary :) loveyou. thanks for everything sayang. ly ly ly.

whatsoever: lesen P belum ambil lagi padahal surely dah siap ouh. doi.

Thursday, February 19, 2009

dah kata tak suka.

selama ni, apa saja ending drama saya akan setuju. tak kisahlah ending kahwin happily ever after forever gelakgelak semua ada pasangan sendiri ataupun sedih menangis bunuh diri sakit mati kahwin lari cinta tak kesampaian ke apa. saya tak kisah. terima saja. dunia drama filem telemovie kita ni kan cliche. ouh, tidak. jangan serang saya. tiada peluru sesat ditujukan kepada korang.

tapi bila saya tengok ending drama slot lestary kumilikmu, tibatiba rasa tak puas hati dengan ending dia. bukannya saya ikuti sangat cerita ni tapi sempatlah tengok beberapa episod awal dan tahu jalan cerita tapi tergantung di tengahtengah kerana patuh arahan abah yang tak bagi buka televisyen lepas jam 8 malam sebab adikadik perlu bersekolah. ah, semput! saya memang sebut semua ni sekali nafas. mari cuba.

pendekkan cerita, ending drama tu; soraya kena tangkap dengan polis pada hari dia nak nikah dengan iqbal dan akhirnya anisa bersama dengan iqbal. terusterang cakap, saya tak suka.

mungkin saya ni bersifat antagonis secara semula jadi, (eceyh. buka pekung di dada ke apa ni -___-") jadi saya secara peribadi lebih menyokong soraya. walaupun dia kejam jahat tahap rasa-nak-tempeleng-terajang-kasi-ajar-sama-dia, saya tetap suka dia. apakah. pembetulan minda, saya bukan suka faradhiya tapi saya suka watak soraya. dia tough. tak lembik lemah low dan sebagainya. adakah ini bermakna saya tak suka orang lembut? *angkat bahu secara pukal*

'bias' ke saya? mungkin. tapi nak buat macam mana kalau perasaan suka tu datang tanpa dipaksa rela. fahamkah? my oh my. dah terpesong dah ni. mari kita berzapin sekejap. one two three four. one two three four. tarik nafas, hembus.

bagi saya, saya tetap nak soraya dengan iqbal. nak jumpa penulis skrip dia boleh..? ah, jangan cari pasal nuha. duduk diam diam. tunggu buku twilight datang. aik.

macam telenovela ruby dulu. kalau ada sesiapa ingatlah. pada masa saya masih muda remaja menggalas beg berjenama roxy konon bergaya untuk ke sekolah. walaupun ruby tu jahat suka mainkan hati lelaki dan banyak rancangan tak baik dalam kepala dia, saya tetap suka dia. tolong jangan buat andaian saya suka semua watak jahat.

ada juga watak jahat yang saya sangat benci sampai sanggup puasa nazar kalau watak jahat tu akhirnya mati. ya, saya pernah buat. T,T

jadi bila fikirfikir balik, saya sebenarnya bukan suka watak antagonis tapi saya lebih terarah kepada watak yang tegas, tough dan tahu apa yang dia buat. senang kata, ada matlamat. jahat tak jahat belakang kira. saya pun bukannya protagonis sangat. hahaha. ouh yeah, i can be deep.

membebel pasal ending drama je dah habis satu entry. doi.

whatsoever: sejak akhirakhir ni, hati saya berkata sifat fragile. nescaya baling kapas pun boleh pecah. *prraangg*

Wednesday, February 18, 2009

midnight sun

ohmygod, (i'm batting[?] my eye lashes vigorously. serius weyh)! i was as usual, surfing the internet since i had nothing else more to do. damn. asal bunyi macam loser gila doeh. abaikaaan.

and i found that. the one on top of my entry. the new series of twilight saga, midnight sun; edward's version of twilight. what ever that means anyway. but i'm quite sure it hasn't yet been published atas sebabsebab tertentu.

why don't you read it by yourself; stepheniemeyer's website to get a clearer view of what had happened :)

bytheway, have you checked my sidebar? kepada peminat vampire sejati, lai lai lai. try ini. ouh, i am proud to say i'm a bella! seronok lah bukan.

I'm a Bella! I found out through TwilightersAnonymous.com. Which Twilight Female Are You? Take the quiz and find out!

whatsoever: perlu offline untuk tengok anak betong. hairie othman nampak sunggut hot tibatiba -_____-" i really am a weirdo.

kebebasan itu tidak mutlak

kalau dikira dari hari ini, dah lebih dua bulan hampir ke tiga bulan saya bebas dari gelaran pelajar dan tanggungjawab untuk bangun setiap pagi pada pukul 6; sematamata untuk ke sekolah. eceyh. bunyi macam worst perkara ever nak kena buat sepanjang 11 tahun mengelek title pelajar sekolah lah bukan. eh eh. lepas ini pun pelajar jugak tapi panggilan lebih grand, mahasiswi. kalau tak pun siswazah. kan?

dulu masa form four, rasa tak sabar sabar nak ada kat situasi saya sekarang. i mean, freedommm. hello, siapa tak suka freedom sila keluar sekarang! acah saja. sila sila. mari kita bercaklempong di sini -_____-" if that even how it is spelled lah kan.

"tak sabar nak habis spm, tak sabar nak habis spm" dah jadi macam dialog wajib dah. kata kata keluhan itu kemudiannya akan disertai dengan "ha'ah" ataupun "betul.betul" oleh ahli mesyuarat kekisi atau bahasa mudahnya, tingkap. hahaha. ramai je yang mengiakan kalau ayat emas tu keluar.

tapi bila dah ada kat situasi yang menjadi idaman sejak sekian lama, tibatiba rasa kosong. empty. dan tibatiba jugak separa automatik, (sebab kita boleh control minda kan) fikiran akan melayang terkenangkan kisahkisah semalam. pahitbitter manissweet masamsour semua ada. pendek kata, complete package. kadangkadang akan ketawa senyum menangis sendiri. ya kan?

dan masa ni lah saya rasakan ada satu saja peneman sunyi sepi saya. roti? ouh, tidak. jangan. bahaya. em. dia adalah buku. setiap kali ada buku kat tepi, memang rasa selamat. even kalau nak ajak main paintball pun barangkali saya akan buat kubu daripada buku.

selamat ke? rosaklah buku cik nuha.

hello. itu metafora. double meaning. ilmu tu kan pendinding kita..? (eh eh. dari tadi panjang mukadimah pasal kebebasan freedom ke apatah padahal tujuan nak cakap pasal buku) hohoho. ampunkan patik, penunggu blog.

untuk syafiqah; thank you tau sebab offer buku awak :) tapi kita maybe nak tunggu lagi seminggu. kalau courier tak datang sebab still tak ada stock, kita takkan raguragu terus tanpa menoleh ke belakang akan email awak. siap sedia. ke senang diri, baris sedia? (show off konon terror kawat). kahkahkah.

whatsoever: mungkin ada hikmah lappy rosak, masa berinternet pun berkurang dari setiap masa kepada dua hingga tiga jam T,T

Tuesday, February 17, 2009

blog lounge #006

this is an award given by fasya!! :D
*thank you, girl. appreciate it so much*
see. i gave exclamation marks after your name. hee.

rules and regulation;
1. copy paste the award at your blog once you got it.
2. make an entry as if this is like A GRAMMY award :D
3. tag 5 other blogger.
4. NEVER break the chain, please.

the next five rockest blog ever would be;
- fawani :)
- wafiqah!
- kak eiba :D
- kak naddie ;)
- leilei.

whatsoever: kalau dah offline kejap lagi dah tak boleh online balik dah.

hikayat yang datang waktu malam

woah woah woah. sangat rindu tekan tab creat post. rindu memblogging padahal baru satu hari tak update. ah, tak kira. nak rindu jugak.

actually nak post entri ni semalam tapi since lappy is still in a bad shape, (tautau. dah banyak kali cakap -_____-") plus chores pun berlambak nak kena settle; siram rumput, bersihkan fireball, etc etc. dapat online reply comment pun dari lappy umi, sighs. bilalah lappy nak kembali. rasa macam tak ada life tanpa lappy tu. bila dah tak ada, baru mencari. nama pun manusia weyh. nak expect apa lagi.

ouh. i got a haircut semalam. shorter. no comment tapi selesa lah sebab tak payah ikat rambut lagi dah. main sepit je. hahaha, (as if lah selama ni tak sepit rambut kan).

kelmarin malam tibatiba dapat hikayat paling menyentuh hati jiwa dan segalanya berkaitan perasaan. pernah tak kau mimpi yang kau tengah mimpi? er, faham tak. kau mimpi yang kau tengah mimpi. ish. pi mai pi mai tang tu jugak. haiyyo. macam mana nak explain ni weyh. move on lah. mari saya hikayatkan kisah malam itu.

highschool sweetheart. gelaran yang cukup sinonim dalam kalangan remaja belasan tahun, (asal ayat macam pendahuluan karangan ouh T,T) macam saya. eceyh. nak jugak. i have one. okay, tipu. ada dua -_____-" nama dia roti. okay, not exactly roti tapi i addressed him as roti. tahu je lah. budakbudak zaman sekarang. terlebih celik. ada yang letak galah, mata, kerusi, strawberry, durian, dan apa tah lagi tak ingat.

yang seorang lagi garfield. dulu rapat sangat tapi sejak masuk asrama, dah kinda jarangjarang contact each other. whatever lah dengan dia, (marah tu. ke merajuk? tak pasti). kali ni nak cerita pasal roti sebab termimpikan dia. terasa bagai di awangan dan mimpi menjadi kenyataan. rhymes lah bukan?

dah lama tak fikir pasal roti sejak habis sekolah ni, (padahal dah ada boyf cakap je lah, haha). maksud saya, i have tried my best untuk lepaskan dia. entah macam mana, kelmarin malam termimpikan dia. rasa terlalu real lah, sighs

dalam hikayat tu, saya berkawan rapat dengan roti. way more rapat than real life and beyond my imagination. bayangkan, dalam mimpi tu, saya siap tunggu dia keluar dari kelas untuk cakap goodluck for spm. dan luckily tak ada watak jahat ouh. kahkahkah. sindiran lah tu. tapi beneath all the manismanis things yang antara saya dan roti dalam hikayat tu, saya tau tu cuma mimpi. i mean, dalam mimpi tu saya sedar saya tengah mimpi. apa ke peliknya mimpi tu seyh. doi.

tapi sumpah boleh rasa jantung berdegup dengan sangat laju dan bibir ni asyik mengukir senyuman. bahagia lah katakan. hahaha. mimpi yang sangat gila dan tak mungkin akan pernah jadi kenyataan. roti, saya dah bebaskan awak :) pergilah. pergi sejauh mana awak nak walaupun kadangkadang ada rindu di hati ini.

eceyh. dah lama tak bermadah.

whatsoever: nabelle cakap cikgu shah puji saya weyh. hahaha. seronoklah pulak kan.

Sunday, February 15, 2009

kembali untuk berebut

hohoho. okay, itu mukadimah lorong haji taib di hari ahad. atas sebabsebab munasabah memboikot dan dah lama tak makan pizza, last night abah buat home made pizza pelbagai toppings, (chicken, pepperoni dan tak ketinggalan topping paling grand dalam dunia, goreng berlada ikan bilis -____-"). saya telah mendecoratekan pizza itu sesuka hati dan sesedap rasa. kahkahkah. tapi sedap ouh.

lappy saya masih nazak. lebih tepat, saya sedang menghadap lappy yang sedang nazak dengan tabahnya. eceyh, (tabahlah sangat padahal dari semalam dah ajak bomoh sumpah seranah baik punya). virus, kau sangat kejam. benci kau, benci. see, i bold you.

sekarang ni saya dah kena kembali berebut dengan adikadik untuk take turn guna home computer macam zaman masih solo tanpa lappy dulu. aik. DAHLAH DENGAN AMMAR YANG ONLINE DARI PAGI SAMPAI ZUHUR HANYA UNTUK TENGOK POKEMON DEKAT YOUTUBE. pokemon. tsk. T,T

from now on, since masa untuk online menjadi sangat terhad ala-ala buku twilight saga series yang dah order tapi kena tunggu dua minggu lagi, (apa? aku stress lah) saya kena sediakan draft entri di notepad lappy sebelum transferkan ke home computer. copy paste saja weyh. gampang kan? indahlah dunia kalau senang macam tu. tak payah banyak effort.

okay, sebenarnya kena transfer guna thumbdrive -______-". tapi sebab home computer tak boleh terima thumbdrive saya, i will type semua very words ni balik. all over again. which is tiring but satisfying. yeah, i am so go for quality over quantity. hahaha.

i should stop now. nak upload pictures tapi bateri phone cepat sangat habis macam melantak nasi sepuluh pinggan tak kenyang lagi. damn.

whatsoever: nak pergi beach. nak pergi beach.

Saturday, February 14, 2009

blog lounge #005

tag dari miss chocolate :)

the rules; google an image to find the answers to the questions below. then you must choose the picture on the first page of result and post it as your answer. then tag some people.

1. the age of your next birthday.
*the gold ticket for every crime. hahaha*
2. place i would like to travel
*behold. the jeju island, south korea.**there, new zealand :)*
3. favourite place
*what can i do ouh, the books took my soul since i knew abc*
*the mall is in my list, people*
4. favourite food
*it was meant to be eat with mixed tomyam. hahaha*
5. favourite things
*my first husband ever*
*my link to the pictures and people even bateri cepat habis*
6. my nickname
*credits to arvie and xaty dearies*
7. my favourite colour
*red eye itu devil. laughoutloud*
8. my hobby
*this is so me. daydreaming while reading. ngeh*
*i am surfing the internet. get it?*
9. my love
*yes. you are my world, love*
10. bad habits
*LAZY is my middle name. hohoho*
11. my wish lists
*11 a1's in spm, insyaAllah*
*study medicine in overseas*

whatsoever: tag paling lama nak buat ouh -_____-"