Friday, December 11, 2009

a sunshine coming through;

Malam tadi berlaku sesi bermanis kata antara dua sahabat (pergh ayaaat, tapi macam boleh blah jugak). Err, maksud dia malam tadi pertama kali I bermain instant messaging di Facebook dengan cik kawan manis; Nasquin. Aik, hang manis ka? HAHA. Boleh usha blog dia sana kalau teringin. Awal perbualan okay dah tanya pasal benda-benda common lepas tu tiba-tiba boleh masuk bahagian banyak orang arab Mesir ni yang perasan hot pergi mengorat gadis Melayu (like me) pakai NIHAO MAA :O

Come on, what is thaaaat? That was exactly what I told Nasquin last night -.-" Kalau nak mengorat bairlah guna ayat proper sikit INI KAU INGAT AKU DARIPADA CHINA!? Apa putih melepak ke aku neh? *tengok tangan sekejap* Err, tak da putih pun, HAHAHAHHAHAH. Sumpah macam entah apa-apa entah diorang ni tau, haihh.

Andd Nasquin, am glad that you are in a better mood now. :) Go make yourself a Lasagna or Spaghetti Bolognese or whatever that you are craving for. Apakah motifku? Hmph. To feed you till bloated like... err, balloon? HIHIHI. xD Okkay perenggan ni tak ada tujuan dia tak ada isi penting semua tak ada SIAPA SURUH BACA. :P Andd I think I'm the one that have lost you as my blog reader *kening kening.

Anyway.

Pagi tadi bangun boleh tahan awal untuk orang yang tidur lambat. Teheehee. Serius awal lepas Subuh tidur balik bangun dalam pukul 7.15 pagi macam tu sebab dah sampai giliran I pulak pergi pasar memborong barangan rumah. Weeee, I HEART PASAR. :) *konon. HAHHA. Palinglah chenta sama itu pasar -.-" Tapi not bad la pasar dia, murah pun murah kentang satu kilo baru satu genih ! Hebat tak hebat tak?
Dan entah kenapa hari Jumaat jadi bertambah special sekarang Restaurant Global (restoran Melayu, ehem) depan rumah dah buat aneka makanan dah untuk student Malaysia di Mesir sini. Hallamak aih. Makin tergoda lah I macam neh. Ayyok! Sarapan pagi tadi saja I hampir nak menitiskan air mata kebahagiaan keseronokan semua bagai (dasar Emosional bagi peluang sikit, HEHE). Tak tergambar dek kata-kata la weh.

Haaa, nak tahu kenapalah tu kan? :P Don't worry, kalau tak ada sifat enkuiri yang tinggi bukan manusia nama dia *kenyit mata. Macam mana lah kalau tak hampir menangis kalau pagi tadi I bersarapankan ini ni ni...
Roti Canai dan Nasi Lemak. :') Tengok, menangis terharu lagi habis dah meja belajar I neh, HAHAH. Tak boleh blah betul. Walaupun ada jugak flaws sana sini tapi Alhamdulillah, bersyukur sangat yang lepas dua bulan bermastautin di Mesir ni, dapat jugak merasa Malaysian food. :') Haaa, menangis lagi buat apee? -.-"
Hambek wajah I menikmati sarapan dalam rancangan Selamat Pagi MESIR. :) HEHE. Menu malam ini: CHAR KUEW TIAO. Pergh, gila laaah! Dah lama tak pekena kuew tiao doe. *Drools. Kesimpulan dia; inilah nasib anak perantau *tetiba kan aku, tetiba.

4 comments:

Irine Nadia MaRceLLo said...

huhuu..cayalah rancangan selamat pagi mesir!hehehe

nsqn said...

terharuu~! :')

thanks dear . pakcik arab sekalian , jgn kacau dia , she's too hot for you mhahaha .

as in badan dia panas sebab demam rindu hahaha

Nurulhana2000 said...

Wah, berapa bungkus nasi lemak and berapa keping roti canai Nua makan?

Hidayah Baik said...

kite haritu menitik air mata tau tak. rindukan sgt masakan mesia. tp nasib baik ada restoran melayu jugak. SYUKUUUUURRRRR xD melahap jugakla haha