Thursday, December 31, 2009

selamat pagi, cinta.

Picture credit to TaQi Cronoz.

Assalamualaikum wbt. :)

Ye, SELAMAT PAGI, CINTA. Oh, awak dah bangun dah? Awalnya awak bangun kenapa awal sangat nii? Ke awak tak tidur langsung dari malam tadi? Kenapa tak tidur dan kenapa tak bagitau saya yang awak tak tidur? Saya baru nak kejut awak tau. xD Apetah aku merepek nih sila jangan layan. Haha. Ini nama dia syndrome berkasihan dengan diri sendiri, excuse me.

Er. No, I'm still sane, thank you for asking in your heart. Aku cuma tengah bermonolong dalaman dengan diri sendiri. Dan "CINTA" dalam ayat tu jugak aku tak maksudkan my hearth-throb whatsoever. Ucapan Selamat Pagi Cinta was more beyond that you could ever imagine. :)

Semua ni adalah sesuatu tentang diri aku.
Yang orang lain takkan mengerti. Yang engkau takkan faham.
Sebenarnya aku tulis semua ni untuk Tahun Baru 2010 yang akan tiba esok, hihi.

Andd for this coming new year;
I NEED A FRESH START.
About everything, apparently. And pronto. Oiy mismo.
Dah tak boleh tunggu-tunggu lagi dah.

Hari-hari aku determined untuk buat sesuatu perubahan dalam hidup aku. A small change, would do. Macam sekarang ni. Tiap-tiap malam aku akan berskipping dekat ruang tamu rumah ni hah untuk menguatkan pericardium of my heart. :) Usaha akan berterusan, insyaAllah. Tolong sama doakan.

Anyway, apa azam untuk tahun baru? (ini benda normal kena tanya bila masuk Tahun Baru, apa kata korang tanya aku nak kahwin bila? HAHAHA :p)

Hmph. For the time being, my answer will be; I WANT TO BE A NERD! Cakaplah apa engkau nak cakap. EWW, JADI NERD ADALAH SANGAT LAME. VERY UNCOOL RESOLUTION. Or whatsoever. I do not care and I do not give it a damn. Mind your own life, thank you. :)

Azam tahun lepas banyak yang berderai jatuh ke tanah. T_T Haih. Takpe takpe, tahun 2010 ni aku akan isi dengan scene yang bermakna dan membagi 'kick' supaya takkan ada perkataan MENYESAL dalam buku baru aku. Amiin, insyaAllah. Itu azam nombor dua. Nombor satu ada kat paragraph atas ni hah.

Whatever it takes for success
, I shall do it. And if being a nerd can lead me to success, I'll be a nerd then. Decision has been made and I'm proud to say that IT's FINAL.

3. Be a great muslimah doctor-to-be, insyaAllah.
4. Takkan sesekali ponteng kuliah walau ribut pasir menghentam Mansoura (aku tengah perli Mansoura sekarang. Bandar Mansoura sila terasa, HAHAHA. Gilo).
5. Big girl don't cry. :') Especially bila kena attack dengan family-sick. Heh.
6. Kurangkan pembelanjaan, tingkatkan pembelajaran. (Ye, lagi sekali ini crucial).
7. Istiqamah dalam study.
8. Always keep in mind that "I WILL". Not "I WANT TO".
9. Be a better Nuha Muneerah Binti Abd. Hakim, perhaps? :) Teeheehee.
10. Banyakkan sifat mahmudah, insyaAllah.

So far, aku rasa azam aku adalah sangat realistik, tak ada stok nak pergi langit capai awan petik bintang ke apa. Thus, I will try my very best untuk 'tick' kan semua azam ni dan corakkan duaribusepuluh aku sebaik mungkin. OhGilaTakSabar nak bukak buku baru. :D

Terima kasih 2009 untuk semua pengajaran yang you bagi pada I. You are one of the greatest teacher I ever had! I relakan you pergi sebab isi you penuh dengan kesakitan (walaupun banyak yang manis, dont worry) bagi I. I redha kita clash, 2009. I rela.... HAHA. Geli okay cakap macam ni tapi serius, thankyou so much to 2009 for all the memories~ :')

P/s: Selamat Pagi Cinta = This is a WAKE UP CALL for Nuha Muneerah, mayday mayday. xD

nhmnrh, 10:41 pm,
Mansoura.

2 comments:

mieZa taiB said...

epi new year 2010..
hav a gud day..

Naddie Anuar said...

cerita Selamat Pagi Cinta itu sgt bess. Owhh...semoga nuha ialah strong utk mencapai resolution2 itu semua :)