Sunday, December 13, 2009

satu nikmat daripada-Nya.

Picture credited to Google (macam tak biasa pulak).

Keputusan Mid-sem exam dah keluar semalam. Hari Selasa periksa hari Sabtu dah keluar result oh sangat pantas macam tak sempat aku nak bernafas kelegaan je (exaggerate. :P). Sesiapa yang menjadi kawan I di Facebook, (takda niat nak promote Facebook sendiri eh memandangkan aku approve orang yang aku kenal saja, tumpang lalu) dia dah tahu dah I punya result macam mana walaupun not in detail.

Sehari sebelum dapat tahu result memang ada satu syndrome terjadi pada I (macam orang lain jugak aku tahu jangan hidup in self denial, HAHA). Syndrome kupu-kupu dalam perut nama dia. Ini I reka sendiri nama Bahasa Melayu neh siapa berani condemn siaplah dia. Pagi tu macam biasa pergi Universiti untuk PBL session semua dan bila kuliah kedua nak mula baru semua heboh kata result dah keluar. :O

Err, bak kata Hawa, result kitorang tu habis terpampang dan tertebar depan semua orang kerna pentadbiran Universiti pergi tampal dekat dashboard fakulti tu hah. A remarkable experience, I must say. Ye lah, dengan sewenangnya tanpa segan silu orang boleh stalk markah kau berapa, haih haih.

All in all, aku bersyukur sangat dengan keputusan mid-sem exam aku ni. :) The-staying-up-late-until-Subuh and all are totally worth it. But of course, seeing other persons result (especially the Egyptians ceh ceh ceh), I could have done better. Tons of apologize to emak and ayahanda for my 'not-that-excellent' result. I should have nailed it, like my dad always said but I didnt. :'( Sighs.

Oh well, there is nothing to be regret of. I shall be burrying my life into lecturers' slide and self-notes more often from now on for the final exam preparation. And I shall not be distracted by FarmVille or FishVille or whatever Ville they have in Facebook, insyaAllah.

Dan ya, kejayaan kali ini hanya salah satu ujian berbentuk nikmat daripada-Nya. :')

4 comments:

Fasya said...

hahah farmville, fishville.
that makes me laugh XD

nuhaaaa i miss u ! haha :D
and guess what ? i feel so hot right now.
as in PANAS.
as in temperature la -_-'
haha
sheesh ada2 je i ni.

i don't know whether i demam or not, but i can't help but wondering how are you doing there ?
:D
what's the temperature -__-'
haha XD


and you go girl.
never dwell in the past.
:D
live live live ! :D



love ya !
xoxo

ps; eee i ckp byk. i hate sunday -__-' haha
takde kene mengene ! XD

nhmnrh said...

fasya

haha i'm addicted to those damn Villes, sadly. haih haih. aww, i miss you too la babe. :') kesian u panas yeee mai datang sini temp 12 celcius sekarang and it goes down each and every night! *rolling eyes.

love ya loads and loads :*

Irine Nadia MaRceLLo said...

congratz22 kejayaan tuh:):):)
teruskan lagi usaha!!!:):):)

Nurulhana2000 said...

Nua dear, all those villes are not goint to help in your exams...just abandon them. Concentrate more on your studies. After all you would want to become a doctor who is truly concern about the patients and not games right. All the best sayang.