Monday, November 16, 2009

kebenaran tak selalu cantik.

*Dunia aku dulu dulu Omaigod sangat rindu Zah :'(*

Ini berdasarkan kisah seseorang. Cukuplah engkau tahu aku menulis bagi pihak seseorang tersebut. Oh, kejap. Tak, taak. Aku juga pernah mengalami rasa yang sama. Once upon a time... :) Zaman aku berbaju putih berkain biru cair. HAHA. Very nostalgic liao.

Situasi Satu.

Hari tu tak ingat hari apa tah aku nak berjalan balik dari kuliah kot (kalau tak silap. Kalau silap biarlah silap... I do not care). Aku bertanya satu soalan kepada seorang rakan *You know who you are*. Ini aku bertanya soalan hati ke hati semasa hendak melintas jalan ni. Rock tak aku? HAHAAHARAMJADAH.

Aku: Pernah tak kau terfikir... Kau suka seseorang ni secara sangat. Lepas tu kau perasan yang orang tu pun kadang-kadang bagi respon pada kau. Maksud aku, bila kita jalan berkumpulan ni, dia akan pandang kau. Toleh-toleh belakang untuk tengok kau. Tapi akhirnya kau dapat tahu, dia suka orang lain. Dan selama ni, yang dia jeling-jeling tu kawan kau jugak. Aku ke, dia ke, dia ke, atau si dia. Apa perasaan kau?

Jawapan rakan aku biarlah aku simpan. Oyya, perasaan aku bila kejadian macam ni berlaku pun biarlah aku simpan sekali. Ini rahsia bersama (ececeh). Sekarang aku tanya anda semua. Pernah tak terfikir macam ni? Pernah taaaaak? Ke aku yang selalu-emo-setiap-Jumaat-pasang-lagu-Bogoshipda ni saja yang selalu fikir benda-benda sentimental macam ni? Please don't say yes T___T HAHAHA.

You know what. Soalan aku pada rakan aku tu macam menjadi nyata untuk beliau. Sebab aku macam dapat tengok dengan mata aku sendiri apa yang tengah berlaku sekarang ni. Dan boleh tak kalau aku cakap, aku pun ikut rasa sakit sama? Rasa nak merintih sama? Kalau tak percaya, biar aku bagitau yang dari tadi aku dok menyanyi lagu Hanya Tuhan Yang Tahu by UNIC (pergi Google lirik dia sekarang, aku suruh).

Lagi ultimate bila orang yang terlibat dalam situasi ni, sangatlah angelic dan macam stupid kot nak benci dia sebab seorang lelaki? What the hell la kaan pasal lelaki nak putus friendship -.-" Dah besar semua wei ada akal boleh fikir. Heh.

**Tiba-tiba aku rasa dah hilang interest untuk berskandal dengan si dia with an inverted comma. (HAHA, ayat tak boleh blah).

Situasi Dua.

Yang ini semacam mengaibkan kalau diceritakan secara detail maka biarlah aku bercerita secara dasar-dasar dia saja (like engkau care only, tumpang lalu) bagi mengelakkan timbulnya fitnah di bumi Mansoura terchenta ini. Ewah. Nicely put heh ayat aku, HAHAHA.

Aku tertanya-tanya. Apa agaknya perasaan engkau kalau orang yang engkau suka... engkau puja (okay okay tukar perkataan lain) engkau angaukan siang dan malamnya, engkau kisahkan setiap gerak dan perilakunya melakukan sesuatu yang engkau tak jangka. Maksud aku bukan dia bagi engkau flowers with a card ke apa. Tapi... sesuatu yang memalukan. Macam mana aku nak describe ni heh *Garu kepala.

Okay macam ni. Kata lah ada berlaku satu kes yang tak berapa baik berlaku (ini contoh). Engkau selidik punya selidik untuk tahu kisah sebenar. Tup tup. Orang yang engkau suka terlibat sama. Aku yang tak tertarik pada lelaki tersebut ni pun boleh histeria bila dapat tahu, apatah lagi orang yang berminat pada dia. Perghh, seriously aku tak sangka dia macam tu doe !

Satu soalan. Boleh ke agak-agak kau membenci orang yang kau sayang sepenuh hati bagai nak gila?

**Kebenaran sakit doe. Kalau boleh, ada sesetengah perkara tu aku tak nak tahu kebenaran dia macam mana. Ergh, definitely a nightmare :/

Whatsoever: I.LOVE.YOU, you-know-who. Teeeheeeheee. Dengan pesanan, jangan main serkap jarang wei.

5 comments:

arelynn said...

Hohoho ...
Kesah chenta zaman remaja sgtla menarek dan tertarek ...
Bikin otak jadik pusing mase kat uni dulu ...
Frust menonggeng tapi tetap tunjuk maintain depan sume ...
Mulut sepatah pun tak ckp kat parents ...
Hahaha ...
Nikmatila la cik Nunu ...
Cume pesan kak lin neyh ... maintain result gempak jerk okek .. show to the world that even though ur heart full with love that come with the pain , u still can manage to survive in ur study ... ;p

Anonymous said...

nice entry i would say.. mcm smua tu dilemma gadis2 peringkat umur camni..hihi.. have to admit,it is not an easy feeling.esp kene berpura2 dgn perasaan hati..
life is complicated enough.. why makes it even harder kan? so try la slowly put away those feeling insyaallah it will fade..

good luck nuha :)

krina

Nurulhana2000 said...

We have to realize that nobody is perfect sayang. It is good that we able to see the true colours of a person before it is too late. Enjoy being a teenager..you have a lot more to explore and experience dear.

eyna said...

haha your words sgt lah puitis sampai i kena baca this entry for two times utk fahamkan sebab entry nampak menarik hahah :P

Situasi 1 kan, hmm haha rasanya kita tak boleh terlalu perasan kott atau nak accurate lagi, jgn buat konklusi apa apa pun SELAGI tak dapat maklumat yg mengaitkan antara kita dan si dia dalam inverted comma. HAHA so takdalah kita terperangkap mcm ni lepastu nak sad sad bagai kan buat sakit hati je kan T___T just tunggu any responds contohnya mcm kita dpt tahu dia suka kita. Ha! Masa tu baru ah boleh selalu jeling2 ke sebab kita dah tahu the fact kan xD best nie cinta gini hahaha

Situasi 2 pulak, hmm okay tak faham sgt tapi at least try to fahamkan haha. ini pun sama kita tak boleh lah terlalu judge org tu kan. kdg2 luar dia nmpk lain but the true colour lain kan. lagilagi dia JUST org yg kita minat, bukannya boyfriend kita apatah lagi FRIEND kan. so, it's wrong lah kalau bila kita dpt tahu dia buat sth yg kita tak jangka, kita mcm yucks! euuwww haha sebab kita tak tahu dia mcm mana :)) wrong sgt lah tuh. HAHA sebab i rasa, lelaki tu mcm i jugak kot. i pun buat benda yg org tak jangka haha.

Satu soalan eh? Hehe. Boleh ke tak eh? Klu kita dah set diri kita nak benci dia, tak boleh jugak. Biar benda tu naturally happen. Boleh, boleh lah. Tp kadang-kadang tak boleh jugak kan. Tunggu je. Some day mesti dpt the result ^^

Fasya said...

first of all, i like to say i really like eyna's comment on this post.
very open and straight and totally TRUE haha :D

its like almost she read my mind of what i was going to say when i first read this post :P

so i don't i need to repeat it cause that would be tiring for you to read again and again -,-'
haha


sometimes... truth hurts.
wait, scratch that, TRUTH ALWAYS HURTS.
especially when it comes to love.

but thats the price you pay when you devote yourself to accept the feeling of love in your heart.
pain comes with love.
and thats just it.
you cant never runaway from it.

i guess thats the good side of having a relationship and losing the relationship.
haha it kind teaches us something.
and it stuck in our head and heart like FOREVER.
haha

disappointment is normal.
and hatred, its hard to define and it actually depends on the individual. cause, sometimes, love is just so strong that even if you hate that person soooooo much, you'll end up crying over them.
and that just pretty much show that you LIKE THEM ALOT. haha

i mean, if you hate that someone, you wouldnt wanna kill yourself because of them right?
but because you love someone sooo much you would die just for them?
so you see my point? :D


ps; nuha! i love u so much! thankyou for the comment :)
and you're right, i am strong haha :D
and i believe you are too ;)


xoxo miss ya!