Friday, November 13, 2009

hidup bukan untuk seorang... .

My darling study station Walaupun sempit tapi tetap bermakna hoh.

Terlebih dulu biar aku mintak sorry kalau cakaran aku kali ni tertusuk ke mana-mana ruang di hati anda anda sekaliannya. Ini apa yang aku rasa maka engkau pun macam tak ada boleh complaint dan bising-bising sangat (macam cool cakap macam neh, HAHAHA). Duduk diam diam saja di situ dan baca. Easy job, no? Heh.

Surat Tunjuk Sebab
.

Kehadapan sesiapa yang terbaca... . I seorang yang emo secara hyper (macam tak perlu nak bagitau lagi dah, semua macam sedia tahu T___T). Bila dicuit sikit, aku dah tersentuh macam engkau nak buli aku seumur hidup sepanjang hayat. Bila ditegur sikit, aku dah tersentap macam engkau nak sergah aku tiap minit tiap saat. Amazing tak aku punya tahap sensitif? *Kening kening. Tak, aku tak bangga pun.

Susah sebenarnya untuk hidup dalam lingkungan orang yang ramai kerna semuanya ada lain-lain perangai. Yang si polan kalau masak selalu sedap tapi pinggan tak berbasuh, yang si polan lagi rajin belajar tapi tak reti memasak, yang si polan lain suka mengemas tak gemar nak mentelaah. Hidup ni penuh dengan macam ragam. Rambut sama hitam. Hati dan diri tetap lain-lain.

Zaman SBP dulu, aku susah nak menerima hakikat yang aku akan hidup dengan orang-orang yang macam ni. Maksud aku, orang yang lain perangai dan peribadinya daripada aku. Orang yang keluar dari norma kamus harian aku.

Susah kan macam ni?

Segalanya harus berkongsi sedangkan aku orangnya jenis yang berkira tentang semua yang ada kaitan dengan aku. Contoh engkau pinjam buku aku dan ter-ronyok kertasnya, dengan percuma aku merungut tentang kau pada rakan yang lainnya (dah kukatakan contohh). Macam apa je perangai macam ni. Sebab tu aku cakap, tak ada apa nak dibanggakan pun. Ini bukan sifat mahmudah nak riak-riak buat apa.

Atas sebab yang sama, aku mem-bad mood kelmarin tanpa ada nafsu nak bertempikan melolong-lolong. Haih. Ingatkan bad mood biasa... . Rupanya ada makna habis dah pagi ni I collapse langsung tak boleh nak ikut pergi pasar -.-" Hah, engkau faham-faham sendiri INIMASALAHWANITAHAHAHA.

Semalam..., aku pergi ke majlis ilmu dan solat berjemaah di roof top blok B (yippie) dan aku sedikit tersentuh dengan tazkirah daripada Kak Mira tentang persahabatan. Thank you saaaangat Kak Mira kerna sudi jemput kitorang yang dari Blok D neh untuk sama-sama mendapat keredhaan Allah sedangkan itu aktiviti Blok B makhluk dari blok lain macam tak perlu ada. Terharu lagi sekali. :')

Quoted from Kak Mira... .

1. Sesiapa yang berasa sepi, tersepi, rasa diri kesunyian dan tersunyi... Ingatlah bahawa Allah Taala sentiasa ada bersama kita jadi tak perlulah kita berasa keseorangan (Omaigad sumpah terasa wei T__T).

2. Apa sebenarnya sebab kita untuk berkawan dengan seseorang tu? Sebab dia pandai? So dengan harapan dia boleh ajar kita mana yang tak tahu. Ke sebab dia kaya? Mana lah tahu boleh dapat hadiah hari-hari. Atau... Sebab dia popular? Kita pun boleh lah tumpang famous sekali. Sebab apa sebenarnya?

3. Kawan yang baik adalah kawan yang boleh menegur rakan dia apabila kawan tu membuat kesalahan dan bukan biar je kawan tu hanyut dalam salah silap dia. (Aku hampir termati-mati di tempat kejadian, HAHAHAHA). Apa nak buat ni weh? To criticize or not to criticize her? And THAT is the question ! >:(

NASQUIN IS BEING SUCH A CUTIE FOR MISSING ME x) HAHA, I MISS YOU TOO LA BABE ! :D Didn't get a chance to open up your blog for quite some time but hey, I won't stop reading every entries of yours for the world ! Take that :P Anddd kamu tak hilang daku sebagai blogreader mu. HAHAHAHA.

5 comments:

Cik Dila said...

kalau semua orang perangai sama je cam kita..boring jugak.takde variasi.he3.jadi kalau ada kekurangan tu...saling-salinglah melengkapi.

(ish2..sapela yang tak suka basuh pinggan tu)

nhmnrh said...

cik dila

boring? hmm. partially true. lgpun mmg opposite attracts, betul tak?

tapi eynn, i just cant stand it anymore kottt. haih.

Nurulhana2000 said...

Kena belajar kawal emosi syg..kalau marah cuba pandang cermin, buruk kan?

nhmnrh said...

umi

hehe. kat rumah tade cermin :P

Nurulhana2000 said...

Takde cermin tgk la camera kat phone atau laptop tuh