Monday, November 2, 2009

celoteh hari ini.

Sila ignore wajah yang tak berapa nak indah ini. Atau macam lebih baik kalau dilupakan terus. Ini tindakan memalukan diri sendiri nama dia. Pagi-pagi tak ada kerja bukak webcam sarung kain batik snap gambar -.-" What a nice way to start a day heh? Tak apa wei asalkan this little princess of yours are irrevocably happy. Kan kan? :) Angguk sekarang.

Omaigod hari ini sangat windy :O Windier than expected, I believe. Sejak hujan ais tempoh hari, cuaca dan angin macam taknak panas dah -.-" Kalau kat Malaysia sana I selalu mintak nak redup... . Kat sini nampak matahari macam nak menyanyi lagu 'Senyum seindah suria.. yang membawa cahaya'. Serius macam tu punya gembira nampak matahari.

Pagi tadi pergi kuliah pukul 8.20 pagi I dah sarung baju sejuk yang beli kat Port Said dulu (eceh, dulu. Macam dah lama sangat dah bunyi dia, HAHA. Padahal baru sebulan kat sini kott). Memang matching habis la baju sejuk merah tu. Baju kurung corak abstrak bertanah pink, tudung pink, beg pink andd yet I am not even close to like pink (weirdly enough).

I jalan dah macam penguin dah T___T Bukan jalang kengkang okay tapi jalan satu langkah satu langkah rapat-rapat sebab setiap kali angin bertiup secara kencang mesti kain macam nak terangkat ke apatah. Maruah aku macam melayang-layang engkau tahu T___T Punyalah berlaku pertaruhan maruah sepanjang perjalanan pergi dan balik dengan lelaki Egyptians yang macam tak boleh lepas pandang gadis Melayu T___T Terseksa wei engkau tak rasa. Siapa yang rasa, baik diam sekarang, HAHAHA.

Sekarang kira berapa banyak air mata I yang tumpah secara virtual.

Dalam rumah ni pun lantai dah macam berciri ais dah. Berjalan dalam rumah pun dua puluh empat jam kena berselipar atau berstokin. Bersweater takyah cakap dah Syifa siap sarung dua lapis sweater lagi sambil duduk atas sejadah -.-"
Nak yang lagi radikal?



Nah.

Ye anda tak salah melihat. Itu my housemate tengah basuh beras nak mentanak nasi kat dapur pun pakai winter coat jangan tak percaya :O Dahlah pinkish color HAHA Cuna taleh belah :P

P/s: Geli okkay dengan cashier Bahgat Samir -.-" Semalam dia tegur I dah lama tak datang Bahgat Samir siap tanya I okay ke tak. Mula-mula rasa bangga Pak Arab tu ingat kenal wajah I neh tapi sekali bila tengah tunggu pesanan, I pandang dia, dia pandang I... . Dia kemam mulut senyum malu-malu. EWWWWW. GELI GILAAAA.

Kalau Abang Arab Kacak tak apa jugak, HAHA.

Oh oh. HAPPY NOVEMBER, people ! :D

4 comments:

Fasya said...

hahaha!
i laugh at the ps story XD
cashier bahgat samir!

"i pandang dia, dia pandai i. dia kemam mulut senyum malu2."

hahahah XD

ur life is getting more interesting each day :D haha

and happy november! :D

xoxo

nhmnrh said...

fasya

fasyaaaaa! i geli gilaaaa okkay dgn pak arab tuuu! dah lah dah tua kott. well, maybe not THAT old but still.... *rolling eyes.

Haih.

Thankyou so much, babe. muahx muahh ♥

FiNa said...

hahaha...
mmg sejuk gile

nuha, salji kat blog awak dah hilang erk? mmg gile takmo kesejukan erk?

Nurulhana2000 said...

Nua, sebab itu rasulullah saw suruh tundukkan pandangan @ 'lower your gaze'! Ha, lepas ni jgn nak layan2, pandang2, buat2 baik dgn pak arab ek. BAHAYA! Bukan bahaya 'Ammar tau, bahaya betul.

Satu lagi cubalah tanya senior..how they cope with the coldness. Ada x yg beli portable heater? Kalau ada belilah share ramai2 or 1 bilik satu ke... Kesian anak umi ni, kesejukan..
Take care sayang.