Wednesday, November 4, 2009

berlibur selepas kuliah.

Aku ambil iktibar kejadian kelmarin kerna tak mahu pisang berbuah dua kali. Sekali je cukup aku dah tak sanggup nak pertaruhkan maruah sendiri. Maka pagi semalam aku pakai seluar dah tak pakai baju kurung kecuali hari yang ada kelas PBL memang I wajibkan diri sendiri pakai baju kurung NO COMPROMISE.

First impression from professor macam penting dan sebab tu imej kena jaga. Heh. Okkay macam tak penting sangat membebel pasal ni -.-"
Semalam kelas Medical Term cuma satu jam maka macam tak kesah sangat kalau ber-jeans dan selekeh selekeh sikit (which I would never let myself to do so HAHA). Kes aku tak mandi terus pergi kuliah cuma berlaku sekali saja jangan tease I banyak kali. Sekeh karang (aku ugut neh).
Kami teruja berbaju sejuk :O Semalam aku ada rasa sikit janggal la kan menjadi kaum minoriti yang terlibat dalam pemakaian baju sejuk neh. Tapi hari ni... . Dah jadi macam fashion show winter coat dah kott, HAHA. Gila cool ! :D Semua stok nak menayang baju sejuk masing masing (ye, aku terkecuali, HAHAHAHAHHAHAH).

Dan lepas kuliah kitorang bercadang nak me-refill ink printer yang dah habis (sangat cepat, I know -.-"). Sayang sekali setiap kedai yang pergi tuan kedai mesti geleng geleng cakap tak boleh WTHeck. Dah berhari-hari kott merantau dari satu jalan ke jalan lain. Satu kedai ke satu kedai tapi semuanya nak buat harapan macam terhancur-hancur. Damn.

Akhirnya jumpa satu kedai yang membagi harapan tapi dia kata "Bukrah" yang bermaksud ESOK. Tapi engkau tahu kah orang Arab ni punya esok macam mana? Kadang-kadang boleh up to TIGA HARI (I do not lie). Maka kitorang cuma boleh berdoa yang bukrah dia betul-betul bukrah -.-"

Since macam dah tengah hari dan agak kelaparan, we decided to have our lunch at Pizza King ! Happy vibes coming through :D
Chitah. Nik. Yours truly.
Kami lima sekawan (siapa cakap the Egyptian is included aku temper; bukan tampar tapi TEMPER dia sekarang) minus Syifa yang jadi photographer. Thanks, cousin :)
Hadap muka tuan punya blog ni sekali lagi, HAHA. Yeah yeah, an indeed TORTURE *Wink wink :D Ber-camwhoring sebenarnya untuk menghilangkan geram penungguan makanan yang sangat lama -.-" Kesian Cuna dengan Nik :( Oh well, they eventually got their lunch after all. After almost ONE hour. After being rounded off :P
Sensation of Bitza Firakh. Atau nama melayu dia Pizza Ayam. HAHAHAHA, nak jugaaak.

So far, my life in Egypt was great except for my house is getting more chilly as time goes by :/ Sejuuuuk wei. Twenty four seven kott berstokin dan bersweater. Andd yet, ini baru pre-winter. Hambik kau.

P/s: Seronok jumpa kawan lama dekat Facebook! Yeah, Nuzul Imran. It's you ;D Macam lawak je ingat cerita sekolah rendah kita dulu, HAHAHAHA. Tak boleh belah.

12 comments:

ღn0n0iღ said...

Waaaaaaaaaah, pizza tu nampak sedap. Satu pinggan tu untuk satu orang ek? Tak banyak ke? Ekekeke.. *jakun!*

Ok lah...
Taknak le tunjuk kejakunan diri sendiri kat sini.. EHEHHE

Have fun ya, Nuha *Hugssssss*

Anonymous said...

stay warm nuha.. hihi


krina

Nurulhana2000 said...

Wah...sepinggan sorang? Tu yg 15 genih eh. Boleh la...janji sedap dan kenyang...

Umi and abah gembira Nua seronok kat sana..take care sayang.

Oh ya, izzah dpt kerja kat kompleks PKNS, jadi salesgirl kat kedai jual baju...from 10am to 9pm. Doakan yang baik2 buat dia ya.

nhmnrh said...

kak noi

yeappp, laziz awiiii :9 ha ahh, satu pinggan sorang. Gila kan? HAHAHAHHA.

thankyou so much, kak noi <3

nhmnrh said...

kak krina

hehe, i will :))

nhmnrh said...

umi

heeee, sngat sedaaap :9

hehe, thankyou mi <3

ohh tau tau. nua baca blog dia. hmm, insyaAllah :))

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

waaa... tringin nk makan pizza.. smpai skrg xdpt lagi.. sbb xde yg nk teman..

nhmnrh said...

aisumi

alaaa ya keeee. meh nuha temankan meh ;D

Naddie Anuar said...

hehehe~
disana xde heater ke dirumah??

dEe-Nie said...

hye nuha.. huhu.
x sgka nuha rpt dgn nik farzana ek..
kem slm kt dye!
huhu~

nhmnrh said...

kak naddie

belum beli lagi :((

nhmnrh said...

deenie

ha ah. rapat jugak dgn nik.
hari2 pergi balik kuliah dgn dia :)
okok. salam akan dikirimkan ;)