Saturday, October 24, 2009

sesi orientasi bersama rumah.

Tahu I macam dah sangat lambat nak tunjuk anda semua macam mana bentuk dan rupa rumah I di Mansoura terchenta (la sangat) neh, HAHAHAHA. Ayat dalam bracket ada makna tuuu :P Err, sila percaya yang I tak berkesempatan nak menangkap gambar bila-bila masa I nak macam zaman di tanah air dulu (Awww, tiba-tiba rindu tanah air T___T).

Atas permintaan ramai, maka sekarang I buat OPEN HOUSE (macam comel je cakap buat open house, HAHA) untuk sesi perkenalan bersama beliau (rumah I la maksud dia heh). Kalau rajin, I akan upload gambar yang selebihnya dalam Facebook, HEHE.

Lorong Syari' Gihan kesayangan (la sangat). Dah tak terkira berapa banyak kali entah lalu jalan ni memang macam dah hafal sangat dah lopak air dan jalan yang tak rata patut berada kat mana. Okkay tipu :P

Bentuk-bentuk rumah di Mansoura. Err, memang begini lah rupa dia tak ada rupa lain, harap maklum.

Satu lagi lorong (masih Syari' Gihan) sebelum tiba di rumah manis rumah ! :D

Dah nak dekat sampai yayy yayyy~! HAHA. Err, nampak kah budak kecik di tepi sebelah kanan?

Tadaaa. Ini blok rumah I. Yang baju tergantung banyak banyak di tingkat satu tu lah rumah I, HEHE. Nampak daif? Then you don't see anything just yet *wink.

Sudah habis mengembara perjalanan ke rumah I? Sekarang, jom masuk rumah ! :D HAHAHA, macam apa je kot cakap macam neh tapi tak apa.

We are housemates ! :D


Ruang tamu take one.

Ruang tamu take two.

Ini bukan tandas. Bukan, bukan. Ini lorong nak ke tanda, HAHA. Yes, the path looks sooo small but yet I managed to pass through :P

Dapur is very the sempit. HAHA. Gila ular cakap rojak macam neh. Buwwek :P Err, dapur ni kalau ada dua orang je memang orang ketiga dah taleh lalu. Ayyok!

Rak meletak pinggan cawan sekaliannya. Corak pinggan mangkuk I paling heart sekali, HIHI.

Beranda rumah untuk mensidai baju. Jangan tak tahu, banyak insiden dah berlaku ouh sepanjang proses nak mensidai, HAHA. Classified la weh.

Nampak je sempit ni tapi muat je kalau sorang nak lalu :)

Jiran depan blok slanting ke kiri, HAHA.



Ayuh (skema gila guna "ayuh", HAHA -.-") terjah bilik I sekarang heh.

Katil I and my own personal spot, teeheehee. Pedulikan teddy bear yang tertonggeng di belakang, HAHAHA.

Almari baju yang sekarang dah berubah rupa dia sikit due to some complications, HEHE. Mentipu anda :P


Okkay tamat sudah sesi orientasi pada kali ini. Lain kali jumpa lagi. As if.

6 comments:

Nurulhana2000 said...

Alhamdulillah..kira okay la anak umi kat sana kan..take care syg

arelynn said...

wow ...
Bole tahan ...
Macam tu je la rupr umah kat sana ... standard ...
Ar... nanti Nunu da kawen mcm akak nih tau la nak kemas bg cantek mcm mana ... hahahaha

Hidayah Baik said...

finallyyyyyyyy :D:D
sempoi gila lah rumah kan.
tingkat 1 je, senang nak turun kalau baju terjatuh kat bawah ke kan. ehehehehee

nhmnrh said...

umi

hehehe, boleh lah tahan :D

nhmnrh said...

kak arelynn

ha ah kan. rumah dia standard je semua :/

Kahwin?? APEKAAAAH. Lambat lagi hoh. Laaaaambat lagi (!)

nhmnrh said...

hidayah

hoho, tauuu sangat awk yg paling teruja neh. HAHAHAHA.
tau tk pe sempoi awiiii ! :D
haha, awk tak tau apa yg jd kalau baju jatuh. histeria satu rumah, HAHAHAHA.