Tuesday, October 20, 2009

rasa yang campur campur.

Err. Cerita dia panjang maka kalau engkau nak skip mana-mana perenggan, ikut suka :) Tak tak, bukan warning. Nasihat, HEHE. Okkay first thing first. Saat memorable dan indah awi, HAHA. Tak boleh belah.

Hari ni ada satu kelas je yang berdurasi selama satu jam maka hidup sangat heaven! Ewawawaah. Senanglah macam ni. Kalau kelas pack je hidup jadi hell. Kelas sikit je hidup jadi heaven. >:) Mahahaha. Memandangkan kitorang yang se-housemate ni dah bercadang nak membeli sebijik printer yang 3 in 1-- printer, scanner dan photocopy, maka setelah habis kelas kitorang menapak ke Galak, untuk mensurvey kedai komputer.

Cari punya cari, akhirnya jumpa jugak dengan printer yang sesuai. Memang Best Buy sangat kott sebab 3 in 1 cuma berharga 300 Genih. Engkau bayangkan kalau diconvert duit Malaysia baru RM180 (!) Eeeeee, mana nak cari harga printer 3 in 1 yang murah macam ni kat Malaysia? *Kening kening.

Okay dah sampai part indah yang I sebut dari awal tadi. Teeheehee.

Bila dah selesai bayar, tukang jual tu suruhlah kitorang pergi satu kedai ni untuk try test tengok kelancaran printer yang baru dibeli. Bila masuk kedai tu memang macam tertawan sekejap tengok tuan punya kedai. Omaigod. Macam nak terjatuh hati sebentar. Eh eh boleh pulaaaak.

Serius orang Arab yang dekat tempat test printer tu dahlah tinggi, lepas tu putih tak putih sangat (gelap secara sederhana), kalau senyum memang boleh melting (I tell you), bulu mata melentik lepas tu muka dia macam Adi Putra pelakon tu. Muka dia nampak angelic sangat (Ya Allah), memang bukan muka yang akan menipu orang. Sumpah tak tipu. Paling bonus bila dia fasih bercakap dalam Bahasa Inggeris (understandable la maksud dia).

Depan arab yang I tertawan tu, I bantai cakap dia handsome lah, baik sangat lah, kalau dapat dia untung sangat lah semua (dalam bahasa Melayu lah tapi, HAHAHA) dekat Chitah dan Husna. Rupanya Chitah dengan Husna sekali dah tertawan ouh, KAHKAHKAH. Dia serius baik. Nak tahu macam mana I tahu dia baik? Haaa, baca ni.

Nuha: Excuse me, about the USB cable for the printer, can we use any type of USB or it has it's own type of USB?
Arab kacak lagi baik: Unfortunately, your printer doesn't come with it's USB.
Nuha: I see.
Arab kacak lagi baik: (Sambil pegang dia punya USB) This is mine, but you can take it.
Nuha: Omaigod. Really?
Arab kacak lagi baik: Yes (sambil tersenyum dan tersengih macho).
Nuha: (I dah tersejat di situ, tumpang lalu. HAHAHAHAHAHAHHAHAHAH)

Beberapa minit kemudian.

Nuha: Err, one more thing. If the ink catridge is out of ink, where can we buy the ink?
Arab kacak lagi baik: Emmm (lama ni dia fikir. Omaigod sumpah kacaaaaak) There's another store of our company called bla bla bla bla (I tak faham dia cakap nama kedai tu apa -.-")
Nuha: (Mengkerutkan dahi tanda pening, HARHARHAR)
Arab kacak lagi baik: It's okay. If your printer is out of catridge, just come here. I'll buy it for you.
Nuha: Thank you so much !
Tak ke rasa macam dia baik sangat? Memang sepanjang perjalanan balik tu I memang histeria habislah tak habis-habis memuji 'Abang' Arab tu, HAHAHHAHA. Gataaal ! -.-"

Okay sekarang dah sampai part menyayat hati. Boleh taaak, self-note yang I tulis sendiri secara bertungkus-lumus siap lukis gambar kidney lepas tu warna dengan punya baik boleh hilaaaang?! Sumpah rasa nak tercabut nyawa wehhhh T______T Takkan aku nak tulis balik, lukis balik semuaaa YA ALLAH!!!

Memang duga ... . Err, kejap kejap. Tahu tak I baru lepas menjerit satu rumah sampai nak menangis? Baru teringat yang Wanie pinjam nota I tu untuk salinnnn ! Ya Allah, leganya rasaa weh (!) Andd dah comfirm dengan Hani, nota tu ada pada Wanie, esok dia nak pulangkan :) Omaigod, serius rasa lega sangat *tears of joy.

Sumpah dah membayangkan diri terperap dalam bilik membuat balik nota yang dah dibuat. Ergh, scary! Terima kasih, ya Allah kerna kembalikan ingatan aku tentang apa yang dah berlaku sebenarnya :') Terima kasih sangat-sangat. Rasa nak pergi sujud syukur sekarang.

9 comments:

arelynn said...

ooo .. ari tuh akak gi beli printer kat tesco jenama hp 3 in 1 .. 160.00 ... kire okek la tuh ...

Nurulhana2000 said...

Haa...ni mesti sebab Nuha tak jaga hati dan pandangan..tertawan dgn kekacakan arab mesir...Allah tarik ingatan tentang nota tu kejap...

Bila tgk org kacak dan baik relatekan kepada PENCIPTAnya..tentang kebesaran Allah dan ciptaanNya.

Bila ada satu2 musibah yg melanda..kita kena fikir apa yg telah kita lakukan hingga Allah uji begitu rupa..kira Nua baiklah ni..kecil je ujiannya tu...

We all love you sayang. :)

Alin said...

huhu..

kim slm kt dy bole? hahahhahaahha :P

nhmnrh said...

kak alin

oyya keeee. waaaa lagi murah :((

nhmnrh said...

umi

emm, mungkin jugak lah mi, hehe. tp nua perasan nota tu hilang sebelum jumpa pak arab tu lagi :(

thankyou so much, mi. love you guys too ♥

nhmnrh said...

alin

boleh jeee, hahaha. yo yo 'o je kan nak kirim kan salam :P

kena tunggu ink habis dulu baru boleh pergi jumpa dia, hihihi.

FiNa said...

nuha,
awaat hang tak tanya nama dia?

nhmnrh said...

fina

tau tk peeee. terlupa gilaaa okkay! T___T tapi muka dia mcm nama dia ahmad. HAHAHAHA. boleh pulaaak eyn?

Hidayah Baik said...

haha masa kite kat Melb haritu pun kite and kakak kite suka cakap depan2 gak. cakap orang tu lawalah, kedekutlah, kacaklah (takleh cakap handsome sebab nanti dia faham) HAHAHA

serius bila baca ur blog rasa macam terimbau balik kenangan kat Melb ouh HAHAHA