Friday, October 30, 2009

nenek rasa kehilangan.

Baru kejap tadi I membuat direct call dari Egypt ke Malaysia untuk bertanya khabar nenek :'( I sangkakan nenek masih ada di Kajang padahal beliau dah datang ke Shah Alam petang tadi (waktu Malaysia). Berhari-hari, tahu I cuba nak reach nenek with a direct call yang obviously mencekik credit sampai berdarah-darah -.-"

The first time I tried to make the call, operator membebel apa entah dalam Arabic, I tak faham maka I hang up the phone. Second time, mamat Indonesia sesat yang jawab (I was actually thinking suara nenek dah berubah sebab sakit tekak Omaigod apalah I neh HAHA). Both the calls were made by pressing nenek's mobile phone number. Ye, nenek I ada mobile phone sila percaya *Kening kening.

Kali ketiga I call nenek punya telefon rumah memang tak dapat langsung operator kata nombor tak ada dalam perkhidmatan !#@$@#& Entah apa-apa entah tak tahu kenapa tak boleh dapat padahal setiap kali kalau talian bersambung je I separuh menjerit "Neneeeeeek! Nennnneeeeekkk!" tak berhenti sumpah kesian kat diri sendiri T____T.

Tiga kali call tak dapat I dah fed up dah. Terus surrender. Stress okkay.

Alhamdulillah, berbekalkan kredit sebanyak 8.52 Genih, I berjaya membuat direct call ke Malaysia dan bergayut dengan nenek ! :D The call was short due to lack of credit -.-" Bayangkan dengan credit yang banyak (la jugak) macam tu I sempat cakap selama 1 minit 1 saat je sebelum talian terputus. Kelam kabut I pergi cari top up nak call nenek balik woh.

The second call I made after top up-ed was quite long tapi pendek jugak kerna nenek pun faham cucundanya ada di perantauan tak boleh call lama-lama T___T. Tsk.

Nenek: Lain la kat rumah ni awak tak ada. Sunyi je rumah. (Suara nenek dah sayu T___T)

Nuha: Ohh, ha ah (I am speechless, truthfully).

Nenek: Memang lain bila awak tak ada hah. (Nenek macam dah nak menangis Oh Mannn)

Nuha: Hehe. (Jawapan cucu macam tak memberangsangkan langsung. Mintak sorry, nek -,-")

Nenek: Nanti nak pergi bank ambik pencen dah tak ada orang nak kawankan nenek. Selalu awak yang kawankan nenek.

AWWWW RINDU NENEK :') Although sometimes nenek is being a nenek, I would still love her Nenek tunggu nua balik tahun depan okkay, HEHE. Missing family; especially my mother badly. Ouh I terlupa hari ni hari Jumaat. Padanlah aku emo semacam. Heh.

12 comments:

Hidayah Baik said...

i miss my nenek too ;(

nhmnrh said...

Awwww :((

Ain Nur Atirah said...

wahhh cucu yang bagus ak ni hehe =P

ღn0n0iღ said...

Apa lak kena mengena hari jumaat dengan EMO??? @_@"

Naddie Anuar said...

gambar nenek mase muda and nuha pon masa muda...

p/s: dulu slalu teman nenek pg econsave...dah kawen x teman lagi...

Nurulhana2000 said...

Don't sorry Nua, nenek ok je...Mi pun rindu Nua, takde kawan nak ajak g ikea...catalog baru ikea dah sampai wo!

nhmnrh said...

ain

hehe, terima kasiiiih ;D

nhmnrh said...

kak noi

harhar. hari jumaat nua dah declare jd HARI EMO sedunia :P

nhmnrh said...

kak naddie

ha ah. gambar masa kat Klang lagi, hihi.

nhmnrh said...

umi

alaaaa. nak gi ikea :(( nak makan karipap ikea.....!

arelynn said...

ooo...
Akak tak temankan sgt nenek pasal da ramai sgt temankan nenek kat sini ...
Tapi i knoe how it feel ... akak mmg selalu temankan nenek yang belah mak tuh gi ambik pencen kat bank ... nenek akak tuh kn mmg da sgt tua ... mmg jalan sgt perlahan dan saket lutut .. sangat kesian kat dier ... n ramai gile yang usha akak+nenek akak kat bank tuh .. sibuk jerk ...

nhmnrh said...

kak alin

hehe. kita serupa ;'))