Friday, October 9, 2009

cairo bukan di hati.

30 September 2009.

Senang cakap dalam flight selama 12 jam tersebut I terseksa jiwa dan raga sehabisnya. Bayangkan I dapat seat center lepas tu sebelah kiri I, orang lelaki Egypt yang loghat bahasa dia pelik semacam habis keras badan I kena tidur secara anggun dalam flight (nak termuntah, HAHA). Lepas tu sebab segan nak cakap "EXCUSE ME" kepada lelaki Egypt tersebut, I cuma berjaya pergi ke tandas sebanyak satu kali T__T.

Sampai je Cairo International Airport jadi tension kot kerna luggage macam susah nak jumpa tak keluar-keluar dia dari mesin keluar beg tu. Heh. Dah lah semua orang macam dah jumpa beg masing-masing tak hirau orang yang tak dapat beg macam I ni lagi. Alhamdulillah dapat jugak lah tapi.

Keluar dari airport je menggigil badan kesejukan. Yee, SEJUK. Sila percaya yang Mesir tak panas sepanjang masa macam yang I pernah fikir, HAHA. Gila typical thinking ouh macam ni. Satu lagi. Sila stop kalau engkau fikir orang Mesir semuanya pakai jubah hitam purdah memanjang. Tak ada maknanya. Pakaian diorang fancy gilaaaaa dengan fashionable selendang bagai. Jealous >:(

Sengaja tangkap gambar papan tanda supaya anda percaya I dah ada di Egypt, HIHIHI. Gedik gila. Ada satu benda yang buat I sedikit culture shock lain tak ada. Jalan raya di Mesir ni adalah yang paling scary selepas Filipina. Twenty four seven diorang pergi tekan hon memanjang lepas tu nak cross the road di Mesir ni macam sangat hell makin kita nak lintas makin dia bawak laju. Horrified weh.
Gaya rumah di Mesir memang macam ni BURUK BURUK tapi selesa (la jugak) :P
Sungai Nil :) Tetiba teringat satu phrase dalam Blockbuster movie (ehh, ya kee? -.-") Ayat Ayat Cinta, HIHIHI. Sila baca dalam loghat Indonesia yang sangat pekat heh.

Aku rasa Nil dan Mesir itu jodoh. Kalau nggak ada Nil, nggak akan pernah ada Mesir-- Maria.

Andd sebelum ke Mansoura kitorang singgah di kawasan Pyramid sekejap yang memang sekejap dan bukan bawah pyramid betul betul pun tapi tak apa. Asal boleh, HAHAHA. Nanti lah bila winter break I pergi tangkap secara real okkay? :)

Ditangkap dari dalam bas, tumpang lalu. Sebab tu macam tak berapa lawa sikit, HEHE.

Husna, Syifa and yours truly with pyramid as the background, HIHIHI.
Cousins cum housemates ♥ ; Syifa anddd Nuha :)) I lolololove this picture kottt.


Cukup dulu untuk hari pertama sampai di Mesir nanti I update lagi heh tapi class macam dah nak start so macam tak sempat (-.-") tapi tak apa, I'll try my very best, HEHE.

P/s: Hari ini bersamaan Jumaat 9 Oktober, I masak dinner untuk para housemates, HARHAR. Sumpah teruja dalam tangisan T____T Tapi diorang kata sedap :P Emak sila berbangga sekarang. Menu? Rahsia weh rahsia (!) HIHIHI.

4 comments:

Hidayah Baik said...

haha best, best! :D
i like those pixx! tepek gambar bnyk2 lagi okeh. i kinda like eygpt now, with the pyramid and all that. *sigh..

nhmnrh said...

hidayah

view dia mmg breathtaking gila sumpah tak tipuuu ;D
tp bnyak je benda lagi yg awk tk tau kott.
sigh tu untuk apa heh? :)

Naddie Anuar said...

waa..sudah masak!!
tahniah :)

sudan nye jalan paling dasat rasenye :)

nhmnrh said...

naddie

hehe, terima kasih ;D

oyya keee. tk pernah experience lagi, hihi.