Saturday, September 12, 2009

tinggal dalam kenangan.

Aku rasa aku antara orang yang masih suka hidup dalam kenangan. Maksud dia macam asyik nak cherish the yesterday moments semua lepas tu rindu-rinduan bagai. Haha, it sounds so pathetic when I put it that way but I somehow love this part of myself *wink. Because I know I valued each of the moments I have in my life. Ceh ceh.

You see, I appreciate friendships more than anything. Kawan-kawan lelaki di tadika yang dulu suka cubit lutut I sampai I menangis, lepas tu dicubit lagi sebab tak reti ikat tali kasut (T____T) I masih ingat sampai sekarang. Kalau jumpa dia sekarang memang habis kau aku kerjakan, HAHAHA.

Semua kenangan dengan rakan-rakan semua aku simpan baik-baik dan bila aku melayan perasaan memang akan tersenyum sendiri ingat semua kenangan yang aku dah buat dengan that certain someone ni dan someone tu. Macam dengan Zuheir, Amirul, Amar, Aini, Nik Nur, Nana, Nik Hanies dan Amirah... Ni aku sebut nama yang membagi impak pada hidup aku. Sumpah rindu sangat apa yang kita dah lalui dulu :'( tsk.

Dan kadang kadang tu kan, aku terfikir. Kenapa bila ada pertemuan, mesti ada perpisahan. Tak boleh ke kita bertemu, kemudian bersatu sampai bila-bila happily ever after. Tak ada hati yang akan sakit. Heh. Kejap. Aku ada dua soalan untuk ditanyakan secara rambang. Tak tertakluk pada love story eh.

Buat apa kita berjumpa dengan seseorang kalau untuk berpisah?
dan
Kenapa kita bertemu dengan seseorang kalau bukan untuk bersama?

Serius. Cuba engkau fikir. Kita jumpa dengan seseorang, kenal dia, create the bonding, jadi rapat sanggup kongsi masalah segala, dan entah kenapa atas sebab-sebab yang kadangkadang tak relevan, semuanya vanish macam tu je. Aku memang tak boleh kompromi betul dengan situasi ni. Dan sepanjang 18 tahun aku hidup, orang macam senang sangat masuk dan keluar dari hidup aku (I am talking about friendship here -.-"). Sumpah aku benci. Benci sangatt.

Engkau tahu hati aku ni cukup sakit tengok seorang demi seorang kawan hilang dari hidup aku. Hilang maksud dia terpisah lost contact apa semualah. Apa dia? 'To gain something you must lose something' dan 'Patah tumbuh hilang berganti' bla bla bla? Fine. Tapi yang diganti takkan sama dengan yang hilang. Mark that. Dan aku tetap tak sukaaa (!) *Sighs.

Tapi tapi tapi. I found this quote somewhere on the internet and I am having a second thought here about all of this. Sumpah sangat brilliant punya quote macam terkedu sekejap aku, HAHAHA -.-"

Don't worry about the person in your past. There's must be a reason why they can't make it to your future.


:)
Everything happens for a reason, baby.

Oh oh, HAPPY BIRTHDAY, NIK NUR & DANIAL, hee.

P/s: Entri ditulis secara general tanpa maksud tersirat, terselindung atau apa-apa lah.

10 comments:

Fasya said...

you mmg suka buat i sedih kan? :(

whatever it is! i still nk rate post ni 5 star. hmph!
nak merajuk dgn u!

...


haha, ok dh x merajuk!
[aik mcm tu plak ek -_-"]

just kidding honey.

love this post.
you practically poured out half of what i and most of people feel :)


xoxo

|munira| said...

yang perenggan ke-5 tu,
SETUJU sangatt!!
pedihnya rasa bila hilang kawan macam tu.. ;(

MIRAUTTIKA said...

wah,
entri ni sangat bermakna buat MiraUttika lah.
sedih bila baca sebab benda tu sedang terjadi :'')

soffea said...

hye nuha. salam~

suke entry ini. n semestinye that quote.

things happen for a reason. kankan?

Ada hikmah di sebalik pertemuan n perpisahan itu. nanti2 baru kite sedar kenapa n mengapaa begini dan begitu. and at that time, baru la kite akan sedar, sume tu utk kebaikan kite~ Allah akan tunjuk hikmah tu, cuma cepat atau lambat, n sedar atau tidak saje~ =)

okeyh? no worries.

"don't worry about the people in your past; there's a reason they didn't make it to your future"

::ouh. komen ini kelihatannya seperti lebih kepada relationship yg keundang.. kankan? haha ::


btw, i follow u. suke blog u. serious.

salam ramadhan~

nhmnrh said...

fasya

awww, babe.. mana ada i buat u sedih oh :(
thankyou for the rating, heee.
&& tb2 nk merajuk ni kenapa heh :P

<3

nhmnrh said...

munira

kan kan? pedih gilaaa.
sakit hati sehhh.
macam nak smack down the fates.
aih.
*istifargh banyak2 -.-;

nhmnrh said...

mirauttika

thankyou so much, mira :))
sedang terjadi? be strong okkay sis? :')

nhmnrh said...

soffea

salam :)
omg omg thank you sangat for liking this entry, hee.

yeah. things do happen for a reason.

insyaAllah, nuha akan ingat pesan akak ni :')

thankyou again for following :D

cinta lea ixora said...

xsuke jgk situasi itu.... ;(

nhmnrh said...

cinta lea ixora

kita serupa ;(