Tuesday, September 22, 2009

ronda ronda raya.

In the car; on the way to Kajang :D
Bibik-bibik sekaliannya with me.

Raya ketiga was quite hectic but it was fun fun fun (!) Misi hari ni menghabiskan penziarahan rumah saudara mara di Kajang yang boleh tahan banyaknya sebanyak lima buah rumah heh. Tangki perut bagaimanakah you may ask? Hmph. Malu la nak jawab weh. HAHAHHA, gediiiik -.-"

The first three houses memang pulun sehabis baik hidangan dia sebab tak ada sempat nak bersarapan di pagi hari maka extra lapar T____T Tahniah untuk rumah yang terpilih; rumah Pakwe (bukan boyfriend tapi pakcik yang paling tua, tumpang lalu), rumah Uncle Amin dan rumah Uncle Yoy. Nasi Beriani Uncle Yoy is the best. Kak Naddie & Kak Krina, sila bangga sekarang :P

Ouh ouh, I was touched bila Uncle Yoy cakap mungkin beliau dan Aunty Nab akan ikut hantar I ke KLIA minggu depan. Awww :') Terharu sekali. Lepas tu terharu berbanyak kali sebab semua pakcik makcik doakan pemergian I ke Mesir nanti. Harap amiiiinn kesemuanya :D *Fuh kanan fuh kiri.

Lepas ke rumah Uncle Yoy, kitorang pergi rumah Uncle Pili dan Uncle Lan which I do not eat AT ALL makanan yang berat-berat cuma pergi meratah biskut dan kuih raya saja sebab macam akan bloated like hell kot kalau disumbatsumbat lagi, HAHAHAHAHHAA. Gila tak ayu ouh kalau bloated HIHIHI.

Anyway.

Malam tadi lepas solat Isya' dan tengah membaca doa, air mata I pergi mengalir tanpa sebab yang logik T__T. Perasaan semalam memang mixed gilaaa (I tell you) dah kalah Satu Malaysia dah -.-" Alhamdulillah, hari ni lepas dapat kata nasihat dan doa daripada pakcik makcik sekaliannya I feel much better. Much better *senyum.

Anddd thankyou so much to Kak Krina for the moral support and words :') Sangatsangat appreciate it. At least I know that I'm not alone with all these freakishly "normal" feelings bila nak terbang, HAHA :/ Memang setiap orang yang nak bid farewell to Malaysia for a very long time macam ni kaa?

Perasaan rasa sangat tak nak pergi tinggalkan Malaysia tapi sangat la kenaa -.-" Heh, dia memang macam tu. Benda yang kita tak nak tu lah makin kita kena buat. Entah apa-apa entah.

P/s: It's all about my mind setting and I'm going to set my mind from now on. Hidup di Mesir tu bukan sehari dua. ENAM TAHUN OKKAY. Tinggal seminggu lagi sebelum pergi. Gila kau.

12 comments:

Anonymous said...

nuha,

u have to be really strong and hold to what you think is right. sometimes there will be a time when you might break down and fall into pieces. cry if you want to, but dont give up. as ppl would love to see it happens to you. the more you live by yourself, the more you understand the meaning of life .you will tend to appreciate each moments that manage to take your breath away.

krina

nhmnrh said...

kak krina

:'))
thankyou thankyou thankyou kak krinaaa (!)
insyaAllah, semua pesanan kak krina ni nuha ingat smpai bila² :'D

arelynn said...

Nuha ..
Here a story ....
Jgn jadik mcm akak okek ...
Akak menyesal gile rite now ...
Ari tuh kan akak raya kat perak ... and then tetiba ternampak la buku nih .. tajuk dier ' Road To Melbourne ' .. buku nih Syueib yang punyer ... dier tulis buku nih maser dier gi Ozzy dulu ... tapi yang pentingnyer ... sumer catatan dan pic2 yang dier ambik sepanjang dier kat sana membuatkan akak berkobar2 nak further study la plak kat oversea .. akak da menyesal giler napela dulu akak tak gi oversea .. nak gi sekarang da lewat da .. da kawen .. kalo sambung blaja master pun takkan la nak tinggalkan Syueib kat sini kan ... so ... pesan akak .. gunakan masa sekarang nih nak carik pengalaman yang teramat best ini dan juga peluang yang hanya akan dtg sekali ni ... tak yah risau kalo rindu2 kat family .. 6 tahun kejap je masa akan berlalu ... so ... Aja2 fighting!!!

Lisa said...

Jaga diri ok kat tempat orang..

Study leklok sys

T__T

nhmnrh said...

kak arelynn

aww. it's never too late la kak alinn :))
mcm kak fashie & abg hafiz (anak uncle yat).
dorang dah kahwin, dah ada anak tapi still sambung study kat overseas.
you can do it too!!

p/s: thankyou so much kak alinn fr the support. terharu :')

nhmnrh said...

lisa

omaigod thankyou sangatsangat lisa <3
insyaAllah, akak study elok2, hee :D

Lisa said...

Sys nanti takkan lar tak balikk langsung till 6years?

Naddie Anuar said...

nuha,

as sme org dah bg nasehat2 & semangat, all i want to say is..yeay!!! nasi beriani ayah & ibu saye mmg sodap :). rugi krina x balek raye.

and to urself nuha, kalau tetibe rase cam nak give up, x yah bg option itu kepada diri sendiri oke. camnie "oohhh...i am so tension rase cam nak balek msia and kawen je oke, tp i xde option tu la. damm...i tensi so i pegi jogging je la. hoho~ :)"

nhmnrh said...

lisa

eihh, of course baliiiik.
nx year pun dh balik dh, hihihi.
bila dah 2nd year kat sana mungkin balik dua tahun sekali ;D

nhmnrh said...

kak naddie

hihihi. i have to agree with kak naddie punya statement pasal nasi beriani tuuu xD

omaigod thankyouuuu :')
hahahha, tension je prgi jogging.
wokehh :DD

Lisa said...

oh OK OK..
hee.

nhmnrh said...

lisa

okie dokie ;D