Sunday, September 6, 2009

quack quack quack.

I purposely chose 'quack quack quack' because it rhymes with 'pack pack pack', which is the thing I should be doing right now but alas, I am right here; in front of the lappy. Blogging -.-" Gosh. There are so many things I need to pack until I can't even make up my mind which is which. Damn it I shall say. Oh well, let's think about that LATER. Or later than later perhaps? *Giggles.

Err. Takyah nak tolong risau sangat untuk saya kerna semua macam masih under control. Kalau dah tak ter-control karang saya membagi tau anda okkay? :) Masa tu sila la take one step back because I can somehow be mean enough to hurt you with my bloody words. Rawr :P

Okkay dah dah T_____T.

Sebenarnya nak cakap semalam I pergi membuat conference di y.m dengan bakal housemates di Mesir sekaliannya. Dah lama dah nak buat tapi asyik tak menjadi kerna ada je masalah timbul dan tak nak tenggelam. Haih. Alhamdulillah semalam semua okkay walaupun Bella tak da tapi sebab dah darurat maka tak apa.
Left click for larger view please :)

Perkara hangat yang jadi perbincangan semestinya barang masakan macam rempah ratus semua yang kena bawak untuk stok SETAHUN di Mesir sebelum boleh balik ke tanah tumpah darahku :'(. Bayangkan kat sana tak ada ikan bilis dengan santan lepas tu kalau mengidam goreng berlada ikan bilis dengan kari ayam macam mana? How meh? Banyak je kot rempah yang tak ada kat Mesir sana. Haih.

So semalam petang jugak saya dah pergi rembat semua barang yang dah kitorang agihkan sama rata tu. Dah tak banyak la barang yang saya kena beli. Weeeeee.

Oh oh, semalam lepas tengok prosedur yang pihak agen bagi, banyak mulut dah sumpah seranah dia. Apakah kasut kulit hitam?! Ayahanda sudah mengamuk kata itu merepek maka dress code tersebut memang aku tak dapat nak penuhi dia. Kasut zaman pengawas dulu sudah, HAHAHA. Nasiblah -.-"

Oyya, semalam mood beraya sudah datang :O HARHARHAR. Maka kami lima adik beradik pergi membakar mercun sama bunga api di laman rumah. Seronokkkkk (!) Nah, penyidaian gambar berlaku secara berleluasa bermula... Sekarang. Diharap anda semua terhibur (terhibur wak lu, KAHKAHKAH).
SATU.
DUA.
TIGA.

andd by the way,
IT'S ALL DEPENDS ON ME
IT'S ALL DEPENDS ON ME
IT'S ALL DEPENDS ON ME

p/s: youuu, please give up on me already :/

12 comments:

eyra said...

wahhh!
lawanyaaa gambar bunga api !!
selamat hari raya ;p

Hidayah said...

great! korang satu rumah yeh nanti? haha! so cool B-) selamat hari raya! :D lepas tu selamat bertolak ke mesi.. wuwuw.

ikyn adzmi said...

okkkaaayy. Let's quack XD I pn tk quack lagi haha

nhmnrh said...

eyra

haha. kan kan lawaaa :)
awal sangat nk wish ni dik :P

nhmnrh said...

hidayah

yup2. kita & syifa satu rumah :DD
selamat hari raya jugaaaa.
thankyou so much, hidayah :)

nhmnrh said...

ikyn

harharhar. jom quack quack quack :P

Kak Long Mawar Merah said...

Lepas raya nak berangkat iya..
Semoga segala persiapan berjalan lancar.

pssst...hati-hati main bunga api itu...(sebenarnya baca sebagai : kenapa budak nuha tu tak ajak main bunga api sama...uwhaa...)

huns izzati said...

Nuhaaa ur pics comel awii. hehe
oh & ur bringing stock mknn sethn? i bwk 2-3 weeks je. Nanti mak poskan. Tak banyak sgt ke? 40kg is kinda sikit tau. hehe

ellenyna said...

best main bunga api tu. hehe :)

nhmnrh said...

kak long

hee. ha ah. lepas raya :)
thankyou fr the wish, kak long.

hihihi. kak long nak main ke? jom jom.
datang rumah nuha. HEHE.
kat rumah ni ada bekalan bunga api setahun :P

nhmnrh said...

hani

harhar. musyakkir awi ya habibi :D
ha ah la kannn.
i tk terfikir nk suruh my mother poskan ke apa nanti. aih.
thankyou so much, hani :))

nhmnrh said...

ellenyna

sangat best best best. HIHIHI.