Tuesday, September 1, 2009

parents saya sangat cool.

Selamat September! *lambai bak puteri (annoying gila HAHA).

Ceh, sekarang neh semua occasion nak bagi ucapan selamat, kan. Tapi malam Satu September (malam tadi maksud dia) berlaku satu insiden yang tak selamat. Mobil nyokap keceper ditabrak orang T___T (Huh?) Kereta emak kena langgar dek orang (!) lepas balik terawih dan lepas habis mengisi minyak. Hasil dia? Bumper belakang kereta merce emak rabak habis. Nasib baik pakcik yang melanggar tu responsible heh.

Okkay sebenarnya nak cakap yang ini ni ni. Sebelum tu nak mintak anda semua jangan terasa *angelic face. I wonder why some people are afraid (or cuak as they put it) when they found out that their relatives were actually reading their blog. I once felt the same way tapi sekarang tidak lagi (bunyi dia macam tagline model iklan yang jerawat dia dah hilang lepas pakai produk jerawat apa tah HAHAHA).

Let me tell you, there's nothing to be afraid of. You should all lift your chin up and be proud to have a blog (!) Dan apa ada hal pun kalau parents kita baca blog kita. I don't see that as a problem. Come on. Hidup kita dah sedia serabut kenapa nak bagi stress lagi? Contoh macam cikgu bagi kau homework Matematik berlambak dan kau belum buat habis pun. Tapi disebabkan nak jadi pelajar kesayangan (konon), kau mintak cikgu buat kuiz pada esok harinya. Gila tak kau rasa?

Both of my parents tahu I ada blog. I steady saja, tak ada terjejas sikit pun. Bertambah semangat lagi ada. Serius ni.

Oyya, emak I ada blog. Maka saya akan sangat pasrah kalau tiba-tiba emak kata; 'Kenapa tulis macam tu dalam blog?' pada saya T___T. Jangan kata emak, rakan emak dan rakan uncle aku pun ada yang membaca blog neh. Sepupu sepapat semua takyah cerita. Assalamualaikum, aunty dan uncle sekaliannya :D Aku senang hati emak tahu aku ada blog sebab kadang-kadang apa yang aku tak boleh bagitau emak secara face to face, emak boleh tahu dengan sendirinya, HARHARHAR.

Emak sangat cool okkay. Kalau macam ada function ke apa lepas tu saya sibuk ambil gambar sana sini, orang lain dah pandang semacam, emak akan back up; 'My daughter ni aktif blogging. Semua gambar tu nanti dia masukkan dalam blog dia'. Tengok. Engkau tak kan termalu secara sia-sia di tempat kejadian.

Ayahanda lagi sangat cool. Saya kan ada letakkan iklan Nuffnang dalam blog neh. Kadang-kadang, selamba je beliau bertanya pada saya; 'Blog kamu tu dah dapat berapa duit dah?'. Maka (dulu) saya akan jawab; 'RM12 lagi bah, sebelum boleh cash out' sambil tersengih. Tahu apa respon ayahanda I? 'Hah, kalau macam tu, kamu cantikkanlah blog kamu tu biar ramai orang datang'. Omaigod, ayahanda sangat comel kan? HEHEHE.

See? Parents saya sangat sangat sangat supportive. Tak mustahil pun parents anda macam tu jugak. Kan? :)

14 comments:

Naddie Anuar said...

ada org takut sedara mara, kazen mazen apetah lg parents baca blog karena they hv double lives la kot (nie adalah assumption sendiri).

org yg tak kesah anyone baca blog die ialah org yg not doing it to impress anybody, tetapi ialah utk express diri sendiri.

selamat berpuasa :)

nhmnrh said...

kak naddie

YESSSS, sangat setujuuu (!)
i never thought of it but ha'ah kan.
perhaps dorang ada double personality ke apa ke.
or keje dia asyik sumpahseranah org -.-"

kak naddie punya 2nd opinion tu sangat sukaaaaaaaa okkay.

happy fasting jugaaaa.

Faarihin said...

mak n ayah kalau tau kita ada blog memang bagus sesangat.. tapi saya selalu kena marah dgn mak ayah sebab terlalu khusyuk pula mengadap blog.. (^__^)

Hidayah said...

haha my parents tk tau i got a blog but my sis knows. HEE.

dulu malu² la jugak, now dah okay dah, especially since she is soo supportive! x)

Qurratu said...

COMEELLLLLLLL!!! =')

tapi kan to me one thing about this blogging thingy, it gives someone else an insight about ourselves kan kan kan. Something different from what they have usually seen in the reality kan kan kan.

nhmnrh said...

faarihin

betul3. sangat bagus.
err. tp part yg parents marah faarihin tu tak dapek eden nok nolongnyo jang :)

nhmnrh said...

hidayah

hee. takpe2. ur sister tau pun kira okkay apa kan? :)

family can be supportive, hee.

nhmnrh said...

qurattu

sangatsangatsangat comelllll kann?

and YESSS i second ur opinion.
mcm dari writing and apa dia tulis kadang2 kita blh tau orang dia mcm mana, hoho.
tp like my cousin said, mgkin ada yg double personality. who knows, kan? :/

SasHa Lee said...

mak ayah kamu tau yerk ada blog..memg sporting.. tapi aden.. memg malas nak bagi tau aden ada blog..ngeh3..so dia tak tau laa ape anak nyer selalu buat bila megadap lappy..hehehe.

nhmnrh said...

sasha lee

yup2. my parents tahu :)
hee. tak ada masalah pun kalau tk bgtau sebenarnya.
cuma ada sesetengah org yg kalau parents dia 'ter'-tau, habis dia nk privatekan blog lah, sumpahseranah lah.
tak faham betul -.-"

cik kedondong said...

yg takot tu musti die slaloo ngumpat relatives die...
pastu die takot relatives die tau die buat pe

nhmnrh said...

cik kedondong

hahaha. betul jugak ehhh.
tah pape tah dorang ni kan :/

Anonymous said...

cik nuha,

show ur true colors..if u are on the right side, xperlu la takut.. ;) comment ni agak lmbt..tapi nk comment gak :P

krina

nhmnrh said...

kak krina

SETUJUUU :D