Friday, September 11, 2009

macam lawak kot.

Semalam bila dah tak ada benda nak dibuat (boring maksud dia) saya pun pergi jawab kuiz Facebook yang entah apa-apa punya soalan tak berkaitan dengan jawapan kadang-kadang tapi yang entah apa-apa tu lah yang semacam best dan menarik perhatian -.-" HAHAHA.

Tapi tapi tapi. Kuiz yang saya jawab semalam ni lain daripada yang lain memang sangat syok dan shocked juga melihat jawapan dia. Memang saya gelak habis la apasal lawak sangat nii. Boleh jadi Joke of The Year kot, heh. Kalau ada bekas rakan sekolah yang baca ni I think I could die T___T. Right here, right now.

Okkay semalam tangan gatal nak tengok siapa menantu pilihan emak (menurut sang Facebook ni hah). Hihihih *Gelak gedik sikit kan tengah nak tahu calon suami sendiri neh :P KAHKAHKAH. Macam apa je tibatiba nak jadi gedik -.-" Eeeew.
Boleh click for larger view :)

Sekarang I nak hurai satu-satu menantu pilihan emak ni, HEHEHE. Ini sekadar hiburan eh. Kalau empunya nama terbaca ni, Nuha mintak sorry awal-awal ni bukan salah Nuha tapi Facebook pergi memandai letakkan nama anda dalam senarai T____T. Boleh pergi serang Facebook sekarang.

1. Muhammad Harith Bin Zulkifli

Apatah description dia kata kau bagi emak aku RM800 tiap bulan nak beli gelang emas? -.-" Mak I bukan mami jarum, tumpang lalu. Okkay okkay be serious. Harith ni saya kenal dari sekolah rendah lagi. Selalu mistaken dia dengan Affendi sebab masa tu mata saya nampak diorang macam sama tapi sekarang tengok balik tang mana yang sama pun tak tau lah -.-" HAHAHA.

2. Farhat Zuhairi Kamsani

Eih, kau suka tolong cuci tandas dan sapu laman rumah aku heh? HIUHIUHIU. Gurau weh *peace sambil buat muka angelic. Farhat ni pun kenal dari sekolah rendah lagi kawan lama ni don't play play. Selalu naik bas Uncle Hisyam sama-sama balik sekolah kebangsaan dan sekolah agama. Oh oh, Farhat ni bekas jiran sebelum saya pindah tapi sekarang pun sebenarnya masih jiran cuma jiran jauh sikit terpisah dek jalan besar -.-" Andd, bakal study sama universiti di Egypt (!)

3. Muhammad Hafiz Bin Zulkifli

Nama ni paling menggigil nak taip kot, HARHARHAR. Sebab? Orang tu ada kat sini hah. Entah-entah tengah baca ni. Salam, Hafiz :D (Adoii, nak tergelak gila kott?) Ni senior waktu sekolah menengah dulu ni. Senior pengawas jugak (!) In case sesiapa tak perasan, Hafiz ni abang kepada Harith. Adik-beradik masuk senarai ni apa kes? Emak macam approved. Waa, ni statement berani mati nama dia. Okkay Nuha dah takut nak sambung apa-apa :S Mintak sorry lagi sekali T___T.

P/s: Hafiz, gurau je tau :/ HAHAHEHEHIHI.

4. Shazamin Shahrani

Okkay Syida boleh gelak berdekah-dekah dengan segala hormatnya dipersilakan :P Description dia kata you ajar emak I ber-FB? That is funny. Amin ni classmate saya masa Form 4 dan Form 5 dulu. Terror fencing (main lawan pedang maksud dia) wakil negeri semua kot. Sebelum ada yang geram dan I kena pelangkung secara percuma, jom ke candidate yang seterusnya, HAHAHAHA.

5. Afiq Alias

Hoh. Ini pun senior waktu sekolah menengah (dulu). Kapten rumah sukan jugak Fiwwit. Okkay kenapa anak dara pergi fiwwit anak teruna cakap sekarang? T____T tsk. Em em, tak banyak nak cakap pasal beliau ni sebab tak kenal sangat tapi yang pasti, dia bakal senior jugak di Egypt nanti. Sama universiti dan course pulak kaaan. Gila berjodoh. Erk.

The End. Yang I boleh cakap-- Status mereka: Kena tanya emak balik ni HAHAHAHA (Omaigod, sakit sangat perut tak berhenti gelak dari tadi LOL).

6 comments:

Hidayah Baik said...

ahah shazamin also can run fast-fast :D
berbakat dia.

nhmnrh said...

hidayah

haha tau tk peee dia lari laju gila -.-"

Fasya said...

facebook, biasa la. what do you expect. haha!
well actually when we people do those survey tak expect apa2 pun, saje menggatalkan tgn haha XD

but calon2 menantu emak u, hebat ouh haha XD

mesti mak u pun can't say no punya! haha XD

but logic dia sudah dicampak bila fikir balik siapa calon2 dia. haha XD

life is full of surprises XD

xoxo :)

nhmnrh said...

fasya

HARHARHAR!!!
Mana awk tau ouh mak kita aprrove semuaaa. hahaha.
except for one tp taleh bgtau siapa karang mengaibkan pulak (eh eh).

xoxox <3

hafizulkifli said...

haha...
~no comment!~

nhmnrh said...

hafiz

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Mintak sorry T_____________T
malu gilaaaaa.