Sunday, September 13, 2009

di ruang peribadi #005

Saya baru lepas mensiat daging untuk dibuat rendang daging siat pada Hari Aidilfitri yang genap seminggu dari sekarang HoyeahHoyeah (!) Mensiat daging tadi macam sangat stress doe. Ayahanda siat punya la laju sampai bila ayahanda dah siat empat ketul daging, anakandanya yang sulung ni setengah ketul pun tak siap siap disiat lagi :O Aih.

Tahu bila dah stress mensiat daging tadi aku buat apa? Aku membaca 'Astarghfirullah... Hal'azim.. Allazi laaa Ila Ha-illa.. Huwal Haiyyul Qayyum Waatuu Builaik' dengan penuh perasaan meminta simpati T____T. Gelak la kalau nak :P

Sekarang I tengah sangat mengantuk dan badan terasa lengai kerna tak cukup tidur maka biar I tulis entry ni laju-laju supaya cepat habis -.-" Semalam bagus. Eh, tak. Semalam hebat. Ceh, cool je bunyi dia panggil 'semalam hebat'. HIHIHI. Hebat sebab pergi buka puasa di Kajang-- kampung (la sangat) nenek sebelah ayahanda. Tak pa, tak pa. At least saya masih ada tempat untuk dipanggil kampung. *Bersyukur sekarang.

Okkay kalau balik Kajang menu dia tak lain dan tak bukan adalah Nasi Lemak kesayangan semua orang sampai ayahanda cakap minggu terakhir puasa sampai raya nanti tiap-tiap hari buka Nasi Lemak sambal kerang, sambal udang, sambal sotong dan sambal ikan bilis secara selang seli -.-"
Okkay kan dah pernah cakap hebat berbuka di kampung kerna boleh makan di lantai secara berjemaah bersama adik-beradik, HEHE. Sebelum tu semua orang dah berebut nak chop tempat yang strategik untuk berlabuh. Being an eldest children in the family, I got the power to choose where ever place I want O:) HAHAHA, angelic la sangatt.

Oh oh, pagi tadi pergi Subang Parade for my last shopping trip in Malaysia T____T. Apatah sedih tiba-tiba macam takkan balik Malaysia lagi lepas ni -.-" Anddd I tak beli apa-apa for myself memandang beg pun dah terlebih muatan DAMN DAMN. Tapi macam biasa I pergi borong buku di MPH sampai tiga buah Oh-I-Sumpahsumpah-Love-Them. Teeheehee.

This last week of fasting akan sangat sangat sangat busy (maknanya betulbetul sibuk I do not lie). Dengan nak tolong emak buat baki kuih raya pada esok pagi lepas tu nak masak rendang kuah kacang isikan ketupat nasi impit semua. Oyya, nak pergi sekolah jumpa bekas cikgu zaman sekolah menengah sebelum terbang ni hah. Perghh, tak sabarnya (!)

Maka mungkin akan jarang menjenguk engkau ya Bieyto pergi main Hot Wheels yang aku membagi pada tempoh hari secara self-service :) Selamat sibuk untuk anda semua jugak, heeeee. Okkay okkay nak pergi baca buku yang baru beli tadi heh. Ini pun sengaja mencuri masa online dari dalam bilik sendiri. Shh. Jangan bagi emak dan ayahanda saya tahu :P

6 comments:

eyra said...

na jugak bagitau mak ayh sys
pkcik, mkcik ! sys nuha online snyp2 !! ;p

Fasya said...

balik kajang?
kampung u kat kajang? :D
adakah itu bermakna kita sejiran sekampung? haha XD

and and, balik kampung, same same!
kitorg slalu mkn kt lantai.

susah kot, sebab mknn byk giler kt tgh2, kene berhijrah untuk mendapatkn mknn yg tertentu -_-"

couzin bukanlah ramai sgt, tapi haha XD


you you! you tau x camne nk buat chocolate chip cookie?
haha saje je tanya, mana tau boleh cilok secret recipe mu. haha XD


ps; i nk address u! :D

xoxo :)

♥ Buk@n S!ndAreLa ♥ said...

xsbr nk g oversea da ke?
huaaa...cm xmo blik msia da je

nhmnrh said...

eyra

eihhh dikk jangannn :P

nhmnrh said...

fasya

omg seriously kampung u kat kajang?
HAHAHA, cool gilaaaa.

chocolate chip cookie? em em, my mom tahu, hee.

address? sure :D

<3

nhmnrh said...

bukan sindarela

em, ada lah sikit tk sabar nk fly, heeee.
eihhh, mesti baliiiik T_____T