Thursday, September 10, 2009

bening sudah.

Okkay I sengaja letak 'bening' kat atas tu padahal sebenarnya nak cakap 'pening'. Well, orang Arab kan tukar semua 'p' jadi 'b' maka lahirlah 'berembuan' instead of 'perempuan'. KAHKAHKAH. Live with it, Nuha -.-"

A quick update on my preparation to Egypt thing-y.
Sebahagian barang yang sudah disumbat ke dalam beg :O
  • Yang pertama sekali biar I bagitau yang beg baju sudah lebih 40 kilo belum masuk kasut tudung baju kurung semua dan paling best rempah ratus pun tak kira lagi T_____T.

  • Seluar slack baru ada satu jee dalam beg entah mana pergi yang lain kena cari sekarang kang tak pakai seluar asyik berbaju kurung je kang oh mannn.

  • Rasa macam nak bawak jubah dua tiga pasang supaya dapat pakai pergi kuliah kalau dah tak ada baju baru lagi nak dipakai dah dan macam memang perlu je bawak tapi takut beg makin penuh. How meh?

  • Kasut yang nak dibawa macam ada enam pasang tapi macam banyak sangat la pulak hai-Oh.

  • Tudung jenis Ekin-ke-sesiapa-lah tu I nak bawak sekali tapi kalau masuk dalam luggage habis la penyek awning dia dah tak cun ah kalau pakai -.-" tsk.

  • Susu pekat dan kicap masih belum beli kang dah beli karang habis lah berat beg bertambah jadi ber-enam puluh kilo ke apa tah. Haih. Dah lah kat sana tak ada susu pekat habis nak cicah strawberry guna apa nak bagi manis? Aisehman.

  • Tengah fikir kat airport nanti mahu nampak smart berbaju kemeja biru cair atau nampak feminin berblaus biru cair. Em em.

  • Serasanya water heater ke barang elektrik semua takpayah bawa langsung lagi bagus ni dah terlebih muatan dah ni den tak tau nk buat apo dah.

  • Sebenarnya nak bawak Cik Bulan si teddy bear setinggi setengah meter tu sumbat sekali dalam luggage tapi bila dah terlebih berat beg tu nampaknya... tak jadi lah :'( Sedih gilaaa siapa aku nak peluk malam malam weh.

  • Out of topic sikit; tak dapat bayang setahun kat Mesir tak dapat peluk dan cium adik bongsu sayang T______T Eii, tak sukaaanyaa.
Will be missing you, sayanggg ♥

16 comments:

arelynn said...

Nunu .. here some tips ...
1. X yah bawa byk baju pun ... nanti kat sana bole beli lagi ...
2. Makanan2 tak yah angkut skali .. nanti mintak tolong uncle akeem anta pakai pos jer .. kalo terlebih berat beg tuh nanti , kene bayar lebih ... yang bayar lebih tuh kalo kire balik ngan bayaran pos .. pos lagik murah ...
3.Kasut 2-3 jerk cukup .. kat sana panas .. pakai jer yang tapak tebal .. banyak jalan nanti tapak kaki tak panas+saket ...
4. Kat sana nanti basuh baju , so tak yah risau baju tak cukup okek ...

sekian tips dari kak alin yang tak penah blaja over the sea .. tapi over the kajang jer ... hahaha

Cutiesifa said...

u nak further study kat egypt ke?
take care nanti ya :)
gud luck..

nhmnrh said...

kak arelynn

omg omg, thankyou sangat kak alin for the brilliant tips (!)
sukaaaa.

nhmnrh said...

cutiesifa

yup2. hee. thankyou fr the wish.
insyaAllah i will :)

♥ Buk@n S!ndAreLa ♥ said...

ala, da kemas? nk g egypt da keW? tp jgn lpe upd8 bl0g s0km0 k? da bley ckp arab???
huhuhuhu

nhmnrh said...

bukan sindarela

yup2. lepas raya ni pergii :)
insyaAllah, kalau ada masa nuha update ya? hee.
boleh2 ckp arab sikit2. tp arab pasar jeee :)

fathiahRAIHANA said...

teda teddybear ta bole tdow ea?
geng2
haha:DD

nhmnrh said...

fathiah

haha. agak ahh taleh tido :(
khazanah tuuu.
-.-" sedih gilaaaa.

Izzy bee said...

wahhhh :O

nhmnrh said...

izzati

mengapakah? :)

Hidayah Baik said...

haritu balik dari OZ, beg kite terlebih kg jugak.
hehe. then kite pakai semua baju yg berat2 tuh.

-satu helai baju pakai kat dalam
-jumper satu dekat luar (dipakai)
-lagi satu jumper diikat dekat pinggang
(pilih baju yg terberat lah)

then seluar tu kalau boleh pakai 2 lapis. haha :D haritu kite pakai seluar ketat kat dalam, then seluar slack kat luar kot. (kan besar, so tak nmpak la gemuk kaki tu haha)

barang yg not important tkpayah bawaklah, unless kalau benda tu penting sgt ;) kalau ur parents datang kemudian, boleh suruh diorang bawak barang2 yg tak sempat dibawak tu.

or pesan je kat sape2 yg nak pegi egypt jugak untuk pos brg dari mesia.

sekian tips panjang dari saya. huahahahah :D

ninaa said...

waa, bakal doctor. first year kep?
study kt Alexandria ea nanti?

nhmnrh said...

hidayah

omg sampai mcm tu sekali?? :O
tu nk balik boleh la kot tp ni nak pergi -.-" haih.

&&im thinking about the postage too! thankyou so much, hidayah :))

nhmnrh said...

ninaa

hee. yup2 bakal doctor 1st year :)
em. tak bukan alex.
tp mansoura :D

Hidayah Baik said...

oh mansoura yeh. kirim salam dekat kak saidatul syakila binti aini kalau jumpe okeh. haha.;) gud luck babe!

nhmnrh said...

hidayah

kawan ke kak saidatul tu?
hehe.
thankyou so much again, hidayah for the wish ;D