Tuesday, September 8, 2009

andai aku tahu.

Aku ada satu perasaan yang aku akan rasa setiap kali nak berjauhan dengan keluarga. Aku pernah rasa sebelum ni (masa aku nak masuk asrama dulu, to be exact). Dan ada kemungkinan aku akan rasa lagi perasaan tu dalam minggu-minggu terakhir aku ada kat Malaysia ni. Aih.

Aku bukan benci perasaan tu tapi aku tak suka sebab aku akan rasa sangat sesak dan tak tenteram bila fikirkan dia. Even worse, perasaan tu buat aku rasa berdolak-dalih dengan keputusan yang aku dah buat and only God knows, how much I hate it when that happens. Ada sampai satu tahap, aku sanggup break the rules dengan call emak pada tengah malam buta daripada aspuri semata-mata untuk legakan hati sendiri T___T.

Ya Allah Ya Tuhanku, aku mohon Kau tetapkan lah hati hamba-Mu ini dan permudahkan lah segala urusanku. Amiin.

Well, perasaan apa you may ask. Err. Pernah tak engkau rasa macam mana perasaan orang yang nak pergi jauh tinggalkan keluarga? Rasa resah nak tinggalkan diorang, rasa gelisah nak berjauhan dengan diorang. Dan paling ultimate, rasa takut kalau ada apa-apa terjadi pada diorang bila kita tak ada dengan diorang. Kan? If you do, kita sama :)

Oyya. Lagu ni paling tepat nak gambarkan apa yang aku pernah dan mungkin akan rasa. *Sengih.

12 comments:

Fasya said...

nuha sayang,
i might not be THE VERY VERY close to you.
but at least we're tight. haha :D

so, the nuha that i know;

she's strong. no matter how tough or rough, she'll get through it. YOU BET IT SHE WILL :)
and when she's done with that, she'll be on top, so high that it blinds my eyes! haha

ok ok exaggerating.

but easier said than being done, egypt itu bukan dekat -_-",
but senang cite, klu mereka boleh, kenapa kita tak? betul tak?

sayang nuha-chan!

muaax xoxo :)

nhmnrh said...

fasya

omg omg omg,,
terharu gilaaaa dearrr :')
insyaAllah, i'll be tough. and strong.
yup2. NUHA BOLEHH. hahaha.
thankyou so much, darling <3
mucho much.

xoxox. ily XD

eyra said...

sys nuha, iera pernah rase
salu je terfikir and bygkn mcm ape yg sys rase
takot kalau org ksygn pegi mase kite tade kat sisi diorang
somehow, kite kene sentiasa brdoa supaya diorang sentiasa dalam keadaan selamat ryte
so, sys nuha tabah ye hadapi everything in ur life
so am i ;)

♥ Buk@n S!ndAreLa ♥ said...

sbr la erk?sb nuha g bkn sal sjer2 tp stdy kn?b'jihad ke jalan allah

Rinawinaa said...

Kak Nuha, ryte?
b strong.

Allah always b for you (:

nhmnrh said...

eyra

yesss, sangat betul ouh dik :'(
thankyou fr the nasihat semuaa.
bru ada semangat sikit, hee.

xoxox

nhmnrh said...

bukan sindarela

thankyou for the support :')
thankyou sangatsangat kot. hee.
i feel better already.

nhmnrh said...

rinawinaa


yupp2. thankyou so much, sis :')
insyaAllah, i'll be strong. hee.

Hidayah Baik said...

kita samaaa :)
ni dekat uitm dekat ngan umah pun still rasa camtu. eheh :O

Qurratu said...

='(

nhmnrh said...

hidayah

heeee. tau tk pee.
kita yg nnti akan jauh ni mcm mana lah -.-"

nhmnrh said...

qu

:'( kan kan?