Tuesday, August 4, 2009

movie-thon all the way.

Orang kata pagi yang baik harus dimulakan dengan menonton rancangan berciri kartun supaya dapat berketawa di pagi hari. Tapi tapi tapi. Memandangkan diri sudah dewasa (maka kena act like an adult eh), wajib mempilih kartun yang bijak berciri educational lah okeh semacam Detective Conan (the best!), Bobo Kaypan (Spongebob Squarepants -.-") dan Dora The Explorer. Janganlah dipilih kartun yang mempertingkat kebebalan diri seperti siri Hagemaru tersebut. Oyya, Atasinchi dan juga Ben 10! Ergh. Negatif weh, negatif.

Atas prinsip yang aku baru mereka dan ubahsuai sekejapan tadi (hahahahabiskantoi), maka pagi tadi aku mentonton Dora The Explorer. Err. Tapi tak da lawak punn. Yang aku belajar dari tadi 'Rain, rain, go away. Come again another day,' yang dinyanyikan secara berbanyak kali kerna awan hitam tersebut asyik mengacau Dora dan Boots wtfact. Nyah kau black awan sembilan. And I barely laugh T_T Tapi tak bermakna pagi aku tak baik, hoh.

Oyya. Sekarang aku sedang melihat ulang tayang konsert Akademi Fantasia musim ke-lima yang terdapat Aizat tersebut. Omai. Lagu yang Aizat nyanyikan sebagai selingan final konsert tu memang mentusuk kalbu. Aznil Nawawi siap mengalirkan air mata beliau. Pergh pergh pergh. Memang pengundang goosebumps lah suara Aizat. I lap you, you don't mop me lah okeh? AHAAAHAA. Lagu yang Aizat nyanyikan; Yesterday by Beatles.


sila click play untuk mendengar :)

Yesterday, all my troubles seemed so far away
Now it looks as though they're here to stay
Oh, I believe in yesterday

Suddenly I'm not half the man I used to be
There's a shadow hanging over me
Oh yesterday came suddenly

Why she had to go
I don't know, she wouldn't say
I said something wrong
Now I long for yesterday

Yesterday love was such an easy game to play
Now I need a place to hide away
Oh, I believe in yesterday

Indah, kan? This song is just too good for words. Macam... Macam sangat meaningful tau. Rangkap yang aku boldkan tersebut semacam sedang menggambarkan apa yang aku rasakan. Waaah. Tertanam tujuh kaki ke dalam dasar lautan hati aku dibuatnya. Aih. Senanglah macam neh. Bagi aku dengar lagu saja, automatik hati aku lemas dengan sendirinya. Pergh.

Cerita lain. Semalam hari Isnin. Okkay, sepatutnya tak payah bagitahu anda semua dah tahu sebab anda bijak lah bukan? Tapi nak bagitahu jugak supaya effect cakaran neh terlebih sikit dengan trademark, Asal Boleh. AHAAHAHA. Ikutan gelak kalau mahu yach, ewahh. Kok aku ngomong indo deh? Asal boleh ajaa dong. Erk. Okkay Bieyto aku mula balik, mula balik T___________T

Rewrite bermula sekarang.

Semalam hari Isnin. Tengah hari membawa ke petang, petang membawa ke malam, malam membawa ke tengah malam buta, saya melakukan sesuatu kata kerja yang ber-thon di belakang dia. Terpampang di title tersebut maka aku rasa semacam tak payah membagitau kerna anda semua bijak, bijak, bijak. Aku melakukan movie marathon ke atas DVD yang aku baru memborong kelmarin. Maanyak munya mea heaven woh.

Aktiviti berfaedah terbabit bermula dengan The Curious Case of Benjamin Button yang bosan-gila-aku-mentengok-movie-tersebut-nasib-baik-Brad-Pitt-tampan-secara-panas-which-aku-baru-perasan-dasar-ketinggalan. Ehem. Lepas tu selepas Maghrib aku menonton filem hindustan bernama Hum Tum. Nak menjeles dengan Karina Kapoor boleh ka? (Dia tak berlakon dalam filem neh, mind you). Untung dia seh dapat Saif Ali Khan OhMyGod jeles jeles jeles :O
Filem geren yang aku nonton semalem jatuh kepada filem di atas deh. Bukan Bintang Biasa ato kalo di Indo sih dipanggil BBB (sebutannya kayak 'bay bay bay' yach, bukan 'be be be' gituan). Jalan ceritanya asiik banget. Malah gratis kok. Lagian Raffi Ahmad sama si Ayushita itu manis kali. Dimas sama Chelsea juga emangnya pasangan yang cocokk amat. Pokoknya rugi sih shiapa yang lagi nggak nonton. AHAAHA. Jangan pernah membagi aku cakap Indo nanti aku nggak bisa berhenti lah okeh -.-"

Bukan Bintang Biasa ni rasanya cerita dia dah lama tapi pemegang rekod dasar ketinggalan girl like me, aku baru berpeluang nak mentonton malam tadi. Sumpah best, tiada yang benar melainkan yang benar-benar belaka. Sirius nech. Raffi Ahmad nampak sangat panas dan hangat. Tough. Masa dia merayu Ayushita terima dia tu my favourite scene sebab rasanya lelaki yang membuat perbuatan tersebut memang dah rendahkan ego dia di tahap yang teramat rendah.

Oyya, pernah dengar kan lagu Jangan Bilang Tidak by Raffi Ahmad dan Ayushita? Hah, soundtrack filem ni lah. Try test ah tengok. Best best best *two thumbs up.

No comments: