Saturday, August 8, 2009

majlis berdarah manis.

Okkay bercakap pasal darah manis anda patut tahu gelaran tersebut merujuk kepada majlis apa, bukan? Bagus. Mari kita bertunang secara lintas langsung sekarang :O AHAAHA. Sebenarnya saya baru balik dari majlis pertunangan sepupu sendirian berhad; kakak kepada Kak Arelynn (!) Pertunangan dijalankan di rumah pihak perempuan (tak tahu apa kah motif I membagitau neh. Memang lah biasanya buat kat rumah ladies hoh).
Rumah nenek yang juga bertindak sebagai kampung. See? I have told you here. Very tak da rupa kampung punya kampung T___T
Rumah tumpangan Eh, rumah pertunangan dilangsungkan (!)

Seperti biasa kalau ada majlis sebegini I mesti teruja tok tok. Sebab apa? Kerna boleh bergabung dan seterusnya men-transform (metafora eh, metafora) bersama saudara mara. Call me emo tapi I tetap dengan pendirian nak menteruja berjumpa mereka sekaliannya. Tahu kah saya neh dah berapa lama terperap di dalam rumah (mentipu anda) dan tak da berjumpa saudara mara? Even Tok Man dengan Nek Bu pun kali terakhir jumpa semasa saya nak pergi mendaftar kursus di UKM. Pergi kira sekarang berapa lama.
Tak yah explain kenapa gambar berciri sendirian berhad macam neh perlu ada dalam blog. Dia semula jadi la okkay, HAHA -.-". Yours truly sebelum tahlil dan bacaan surah Yaasin. Credit to my sister for taking the picture of gorgeous me, AHAHAHAHAAAHAAHAHAHA. Gelak la kalau nak. Sila sila.
Lihat sini ni ni. Nenek(s) manis, phewwitt. Err. Dua nenek dari kiri tak dapat dikenalpasti identiti mereka tapi nenek darling sayang ialah yang kanan sekali Sangat adore nenek(s) neh sekaliannya kerna mereka sangat sporting Subhanallah. Tengoklah senyuman punya mahal tersebut. Comel gilak.
Beberapa minit sebelum majlis pertunangan berlangsung, semua orang pun mensibuk merekod dan mentangkap gambar, HAHA. Tok Man sebagai wakil jurucakap menterima 'hasrat' pihak lelaki tersebut. Hoyeahhoyeah. Sangat suka engagement neh sebab simple yet meaningful. Memang patut engagement sederhana jemput saudara mara ja bukan pergi angkat satu bas catar (HAHAHAHA. Tergelak aku mendengarnya) mentengok lah okkay.

Tapi itu pandangan I je lah. Boleh bangkang apa. Manalah tahu anda anak tunggal kot dah tak da pewaris lagi kemudiannya. Maka perlulah melakukan majlis grand berbajet besar menjemput kesemua kerabat mentunjuk muka. Lagipun anda pakai duit sendiri, bukan? *senyum lebar. Okkay apa aku bebelkan neh -.-"
Tunangan berdua berbaju yang seakan kuning tersebut (cousinku Lawaaaaaa :D) dan keluarga pihak sebelah lelaki. Orang Kelantan kalau saya tak silap. Kak Arelynn, correct me if I'm terribly wrong heh?
Yours truly perasan hantaran tu dia yang punya, AHAAAHAHA. I joke je lah okkay -.-" Masih siuman untuk memperasan secara murahan di sini. Aih. Yours truly bersama hantaran sebagai pertukaran. Lima berbalas tujuh. Lima=biru=lelaki. Tujuh=merah+putih=perempuan. Ceh. Sesedap rasa je I pergi membuat equation sedemikian rupa hoh.

Selepas majlis pertunangan tersebut maka saya dan keluarga pun pergi lekas-lekas menjamu selera untuk balik awal kerna ada undangan perkahwinan. Hai-O. I rasa macam memang banyak gila kot orang yang kahwin hari neh. Semua pakat nak bertarikh lawa la bukan. 8hb 8. Indah lah heh.
PICTURE OF THE DAY (!)

9 comments:

CatchTheBunny said...

hee ailaik nuha edit photos above - cam klasik.

[bilekah aku mau kawen...adeh..]

haha.

Amir Naseem said...

lolz

arelynn said...

Alop Nunu Chan ...
Waa... lama nyer tak masuk blog .. padahal baru 4 ari .... nape la Nunu Chan balik awl ari tuh ? ingt nak tangkap pic sama2.. bile kah mahu berjumpe lagi ? ader buat majlis doa selamat b4 fly nanti tak ?

nhmnrh said...

@2632373466202035601.0

hee. thanks kak nurul :)
memang nak wujudkan mood classical, hoho.

nhmnrh said...

@4148565959536617799.0

hee. terpaksa balik awal.
umi dgn abah ada kenduri kahwin nk kena attend, hoho.
kak alin, raya nanti blh jumpa apeeee :D
pasal kenduri b4 fly tu tak sure; abah tak ckp apa2 pun.

Naddie Anuar said...

waaa~ blogger sejati. org bawak kamera tp sbb keadaan yg sgt panas xde mood. ohh knape x amik gambar iris yg sgt bulat & comel itu??

nhmnrh said...

@602970892610398182.0

waaaa. sejati kah? :P
tau tk pe panaaaas. tengah hari, kan.
totally forgot nk ambil gmbar diaaaa.
rasa nak picit2 gigit je pipi dia.
tembam betullll kan anak saudara (tu eh pangkat dia?) kita tu.
wahahaha.
lgpun kamera kat izzah T__T

arelynn said...

eii .. akak ader pic iris ... jgn jeles ... check my facebook

nhmnrh said...

waaaaaa.
kak alin sengaja bagi jelesssssss :P