Sunday, August 23, 2009

kisah satu ramadhan.

The 300th posts :D
1 Ramadhan 1430.

Rasa lega sangat satu Ramadhan yang semua umat Islam nantikan semalam dah selesai, wohoo. Okkay bukan lega dah terlepas seksa mentahan perut ke apa (jangan buat hipotesis sendiri -.-") lagipun ada 28/29 hari lagi untuk berpuasa neh. Lega sebab saya tak ada sebarang kesulitan nak complete kan puasa semalam :)

Cuaca pun redup dan sejuk saja di Shah Alam neh semacam mengiringi ketibaan satu Ramadhan (I like). Oh kalau cuaca panas engkau hate lah? Hello Bieyto. Engkau duduk diam-diam di sana dasar tak payah berpuasa. Aik? Blog memang lah medium tak bernyawa mana boleh puasa. Estupidos punya statement.

Anyway.

Memang terasa nak bermalasan sepanjang hari semalam tanpa berbuat apa-apa. Cakap macam lah kena buat apa-apa pun semalam. Hahahahabiskantoi. Engkau suka sangat membuka pekung di dada aku neh kenapa? T__T. Mengadaaaa punya Bieyto. Bergaduh dengan blog sendiri adalah tindakan yang bukan comel sekali tapi berkali-kali. Fine aku berhenti sekarang.

Oyya semalam pertumpahan air mata berlaku dengan sangat banyak. Not my own tears of course, but dear youngest brother; Aiman yang bertubuh seperti 6 tahun padahal umur dah 7 tahun heh -.-" Tak, dia tak sakit. Dan tak da orang sakat atau buli dia pun. Tak ada. Cuma dia merayu (lebih kepada merengek) untuk berbuka. Alahai adik yang seorang nii. Satu isi rumah dok mempujuk dia untuk bertahan dan Alhamdulillah, berjaya :) You did it, sayangg. Hip hip hooorayy! Ngahngahngah (I bukan panggil mereka yang anak tengah, HAHA).

So overall the day was good. Great, to be exact. Walaupun meleper je semua dalam bilik ayahanda untuk mendapatkan aircond, KAHKAHKAH. Oh oh, untuk berbuka makanan macam simple tapi mengenyangkan :D Roti canai dan murtabak yang dicanai sendiri oleh emak, weeee. Sedap I tell you. Err. Bukan kalau bulan puasa dan tengah lapar, memang semua sedap ke? -.-" Sini kau, Bieyto. Sini kau! *mensekeh kepala Bieyto.

Em em. Solat terawikh pada malam tadi juga lebih fun (apakah fun?) kerna telah bersolat di Masjid Negeri (!) Seronokk. Sebenarnya seronok sebab ada aircond, HAHA. Bergurau saja heh. Maksud dia persekitaran lebih proper untuk bersolat lah bukan macam surau di dekat kawasan rumah ni hah, sempit semacam lepas tu electric dia overload sampai blackout T__T. Kepanasan aku dibuatnya.

Oh sudah dua malam berturut-turut stay up dari lepas terawikh sampai sahur neh. Dari mana datang kekuatan pun aku tak da tahu, HEHE. Malam ni saya pastikan untuk tidur seenaknya seperti manusia biasa, Ewah.

Lalalalalalaparr ;( HAHAHA.

2 comments:

A I N :) said...

haha tahan akk lapar.
waa syoknye solat kat stu :)

nhmnrh said...

ain;

HAHA thank you ain :)
yup2 syok gilaaa kot.