Tuesday, August 18, 2009

i hate tuesday.

I just hate Tuesday for no bloody reason (padahal sebenarnya ada jeee -.-"). Okkay rewrite rewrite! I just hate Tuesday for ONE bloody reason. That sounds fair enough, heh. As I typed, hujan tengah mencurah-curah bagai nak gila di luar tu. I boleh tolerate dengan hujan sesenang hati kalau beliau nak selalu turun ke apa I bersedia bentang karpet merah, with love (tiba-tiba sangat). Serius ni.

Tapi I sangat pasrah kalau kilat yang muncul di langit sana. Macam tadi T__T. Sumpah dulu I tak lah takut sangat dengan kilat... Cuma there was this one girl-- a friend of mine masa darjah dua yang kalau nampak kilat je dia mesti tutup telinga, duduk mencangkung dan pejam mata. Macam horror sangat la bila kilat. Maka I pun macam terikut-ikut. Heh. Entah apa-apa entah. Tengok. Sampai sekarang I fobia tau.

Buat anda yang tertanya-tanya apa dia kaitan antara bencikan Selasa dan hujan tersebut, engkau tunggu di situ. I'm getting there. Sifat inkuiri engkau tinggi sangat neh. Turunkan sikit. Pernah dengar curiosity kills the cat? Bagus. Kalau tak mahu terkorban, duduk sana diam-diam.

I hate Tuesday because there are always lots and lots and lots of driving. And by 'lots', I do mean LOTS OF IT -.-" It's not that I dislike driving or whatsoever tapi banyak gilaaaaa kena driving weh I penat. Okkay kenapa penat padahal cuma kena duduk dalam kereta automatik tersebut dan hanya guna kaki kanan tekan pedal minyak dan brek saja even kaki kiri boleh relaks? Tak payah jawab soalan provok macam ni.

Dari pagi sampai ke malam I ulang alik drive tahu kah beruang kutub utara pun tahu penat kalau dia di tempat I? HAHAH. Contoh macam melampau sikit tapi tak apa. Kalau dihitung kira, I akan buat sebanyak TUJUH trip driving setiap Selasa omaigod sekarang cakap siapa tak penat kalau macam tu weh? T__T. Trip terakhir pukul 10.30 malam nanti. Nasib baik hujan dah berhenti kalau tak memang I surrender habis.

Sekarang macam terfikir patut charge setiap trip RM2 dari bapa bagi mentambah pendapatan bulanan. Al maklum ayahanda, anakmu ini memperlukan wang ringgit untuk berbelanja persiapan ke Mesir. HAHAHAHALASAN. Mati I kalau abah tahu neh, bahaha. I bergurau lah weh siapa anggap serius memang la diaaaaaa. Nak kena heh.

Oyya, the bottom line is, I just hate Tuesday plainly :P

*UPDATES; Tengok. Nenek memang sayang I. Baru kejap tadi beliau mensuruh abah pergi mengambil adik-adik nanti sebab I perempuan bahaya drive malam-malam sekarang banyak kes BAHAYA. Weeee. I lap you lah nek

8 comments:

arelynn said...

me also lap nenek ... huhuhuh

nhmnrh said...

heeeeeee.
mari lap nenek sama2 :D

Fasya said...

honey, usually when you want to add a continue thingy, kan dier ada suruh paste sumfing kt post template ( which is in formatting [which is in settings]) LOL

punya la byk in nyer -_-"

anyway, try deletting that thing before publishing a post.

and when you want to publish a post with a continue link, just put that thing back.

most of the time i like to experiment with the htmls, so who knows what might happens?

just jgn terlalu pndi smpi abeh rosak blog sudeeeh :P

haha :D

good luck!!


ps; if you still can't, that means you have to turn off and off from the source itself, which mean HTMLs

and its gonna take ALOT of work, trust me. been there done that -__-"

YOU too also been there, so you know :P

see ya ;) xoxo

nhmnrh said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
thank you very much fr the explanation my dear fasya :D
sekarang dah faham, hee.
ily <3

Anonymous said...

wah, nenek memang bersemangat kewanitaan..amir slalu kene marah sbb biar kan perempuan2 dkt rumah kitorg pergi n balik ke rumah nenek utk sebarang urusan..i lap nenek (twice)! ;))

p/s: enjoy the last few days in msia.. ;) oh,oh, mkn puas2 makanan msia.kat saner mesti rindu la smua ni..tcare

-krina

nhmnrh said...

harhar.
kesian abg amir -.-" heee.
the powerful nenek :D

p.s: thank you kak krina fr the nasihat. akan cuba makan sepuasnya, AHAAHA.

| h.u.d.a | said...

memang kne pkai kmeja biru ae?
kalau blouse ke?asalkan biru.tabole ke?

lg 1,kalau pki jeans tabole ke?

nhmnrh said...

em. kita tak sure lah huda. rasanya boleh kot. kena tanya dgn gmn.

pasal jeans tu pun kita tak sure, hee.