Sunday, August 30, 2009

blog lounge #035

Tentang cousins dalam dunia aku, weeeeeeeeee.

1. How many cousins do you have?
; Kalau jawab tak terkira macam menipu di bulan yang baik ni kerna walaupun bilangan sepupu saya MEMANG banyak banyak banyak tapi rasanya macam boleh dikira lagi (it will take weeks to count all of them actually -.-")

2. Do you have more on your mom or dads side?
; Sebelah emak masih terkira dek jari walaupun macam kena insert jari kaki sekali tapi kita masih panggil dia jari jadi tak apa, HEHE. Em em, sebelah ayahanda la lebih banyak (obviously) kerna adik-beradik ayahanda saja sudah 15 orang kau kira sekarang.

3. Which side of the family are you closest to?
; Berdua lebih baik, HAHA. Maksud dia dua-dua pun saya rapat. Tak percaya pergi tanya sana.

4. Which cousin are you closest to?
; Err. Kalau membagi berbanyak answer boleh ka? Boleh la heh. Jawapannya Syifa. Tapi Sakura pun tak kalah rapat dia dengan saya :D

5. Do you live nearby?
; Syifa? Err. Tak kot walaupun tinggal dalam Selangor tapi dia di Sabak Bernam sana tu hah. Sakura? Ya, dekat even kalau drive 10 minit dah boleh sampai rumah dia.

6. How often do you get to see eachother?
; Syifa sangat selalu, HAAHA. Tahun ni la banyak jumpa dia. Dah tu, we both will be furthering our studies in Egypt. Tak cukup dengan tu, kat sana kitorang jadi housemate sebilik lagi. Mana tak jumpa dia selalu, kan. Sakura sekarang in boarding school maka amat la jarang berjumpa dia.

7. Who is older?
; Dengan Syifa, I lagi tua sebanyak lima bulan, KAHKAHKAH. Yeah, we are practically in the same age. Sebaya, tu yang boleh ngam tu. Kalau dengan Sakura, I tua setahun dari dia.

8. Do/Did you go to the same school?
; Dua-dua pernah :D Sama sekolah dengan Syifa masa dia tumpang belajar kat SRA Seksyen 3 dulu. Oh well, lepas ni sama universiti pulak dengan dia BEST BEST. Sama sekolah dengan Sakura masa sekolah rendah (kot, dah tak ingat -.-") dan masa dia tingkatan satu sebelum dia masuk asrama.

9. What is your fav memory with this cousin?
; I shared a lot of things with both of them. Pernah gaduh jugaaa. Dengan Syifa-- every single moment we shared when we were in UKM for the arabic course back then was my favourite memory. Okkay Syifa, awak boleh terharu sekarang, HAHA.

10. Any inside jokes with this cousin?
; Em em, kejap. I'm trying to remember. Oh oh, this one. Kalau sesiapa antara kitorang berdua yang sebut ayat ni, mesti akan gelak gila gila punya I do not lie. "Alaaa.. Lelaki yang Chitah kata kalau kita suka lelaki ni membazir gilaa tu". HAHAHAHAHAHA.

11. Who is your oldest cousin out of your family?
; Kalau sebelah emak semestinya Abang Naim paling tua (walaupun dia tua setahun je dari I tapi tak apa dia tetap paling tua, AHAHA). Sebelah ayahanda siapa heh? Anak Pakwe ke anak Uncle Yat? Okkay okkay, I baru tanya emak and it turned out none of my uncles' children are the oldest -.-" Kak Fashie paling tua sebab Aunty Ira kahwin dulu :O I never knew.

12. Who is the youngest cousin out of your family?
; Yang ini senang. Muhammad Ariff Hussaini (don't mind the spelling) -- the newborn baby of Cik Apa :)

13. Are there any cousins you don't get along with?
; Rasanya semua je I boleh get along with. Tapi biasalah. Dah besar-besar ni, nak bercakap dengan cousin lelaki amat la payah -.-" Dan kadang-kadang yang selalu di overseas pun jarang juga boleh bercakap. Padahal masa kecik-kecik dulu takut guruh menyorok bawah kerusi rumah nenek sama-sama, kan? :') tsk.

14. Which cousin lives the farthest away from you?
; Sebelah emak yang paling jauh. Several in Singapore. Brunei pun ada. Oh oh, yang di Pulau Bawean, Indonesia juga jangan kasi lupa sama mereka :D

15. Which cousin lives the closest to you?
; That would be... Uncle Yat's family :)

16. Are any of your cousins married?
; Sebelah ayahanda la ramai da kahwin. Kan Kak Arelynn and Kak Naddie? *keningkening. Sebelah emak semua masih single Yahooo (Aik?)

17. Do any of your cousins have children?
; Ramai jeeee. I malas nak kira -.-"

18. Has your family had a reunion?
; Sebelah emak macam selalu jugak kerna family kecik. Sebelah ayahanda macam jarang sebab ramai sangat-- dulu pernah sekali la tapi. Semua ada BEST BEST.

19. Where does the majority of your family live?
; Selangor is the best :D

20. When did you last visit your cousin that lives the farthest away?
; Em em. Akhir tahun lepas, family trip to Singapore :') I missed waking along the Orchard Road to see the lights of Christmast.

21. Do your cousins have MySpace or Facebook accounts?
; Yes yes. Dan kitorang saling meng-add each other :D

22. What about your parents?
; Emak ada facebook and that is not even a problem. There's nothing to hide from emak.

23. What is your favorite thing about cousins?
; We are family ♥

2 comments:

Kak Long Mawar Merah said...

Tukar theme baru ke?
Macam ada perubahan sikit.
Semoga silaturrahim berkekalan...
Seronok ada anggota keluarga yang ramai, kan!

nhmnrh said...

kak long

tak adalah kak long.
tak tukar apa pun, hee.
blog nuha ni tak ada theme pun.
Guna blogger minimal template je.
lain semua buat sendiri.

yup2. sgt best ada keluarga ramai :D