Friday, August 7, 2009

blog lounge #031

Rules: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with the wedding plan! At the end, choose the people you want to be tagged. If I tagged you, it's because I want to know about you! :)

1) How old are you?
; Lapan belas yang kusam ekstrimis. weeeeeee.

2) Are you single?
; Soalan kedua sudah mentanya soalan berunsur sebatian thrill. Ceh.

3) At what age do you think you'll get married?
; 29 atau 30-ish. Paling koman setelah aku menghabis housemanship, iaitu 11 atau 12 tahun dari sekarang. Sangat lambat lagi hoh.

4) Do you think you'll be marrying the person you are with now?
; Apakah soalan sikit punya tricky engkau membagi kepada aku neh. *Tendang soalan tersebut keluar tingkap.

5) If not, who do you want to marry?
; Kim Hyun Joong atau mana-mana ahli SS501 pasti aku takkan mentolak beliau lah. Err. Nak pilih sat. Kalau tak Hyun Joong, aku mahukan Hyun Joon yang bersifat adorable secara sangat tersebut, hee.

6) Who will be your maid-of-honour, bridesmaid, best man & flower girl?
; Rakan-rakan, saya mem-book korang lah okkay untuk jawatan bridesmaid tersebut. Flower girl aku menserah kepada sepupu sepapat yang masih kecil, HEHE.

7) Do you want a garden/beach or traditional wedding?
; Aku mengharap untuk kenduri perkahwinan yang penuh tradisi di taman, HAHA. Tinggi punya angan. Rasanya membuat kenduri di rumah ja kot.

8) Where do you plan to go on honeymoon?
; Destinasi pilihan pastinya Paris; France, Rome; Italy dan Jeju Island; South Korea. Bakal suami sila mensediakan duit lebih okkay :P

9) How many guests do you think you'll invite?
; Memandang perkahwinan bakal dilangsungkan di rumah maka aku menjemput orang ramai sekaliannya. Mari mari mari lihat perkahwinanku, AHAAHA.

10) Will that include your exes?
; Err. Menjemput mereka hanya akan membazirkan kad yang telah ditempah maka saya menjawab secara konfidennya— tidak.

11) How many layers of cake do you want?
; Nombor bertuah sepanjang hayat; tujuh :)

12) When do you want to get married, morning or evening?
; Menikah pada malam hari, bersanding esok pagi. Waahah. Begitu.

13) Name the song/tune you'd like to play at your wedding?
; Kau lah segalanya by Ruth Sahanaya.

14) Do you prefer fine dining or just normal spoon, fork and knife?
; Fine dining lah. Perkahwinan sekali seumur hidup meh. Kalau nak normal baik buat makan-makan jamuan raya je -.-"

15) Champagne or red wine?
; Aku me-reject kedua-dua jenis minuman tersebut. Ribena the best weh :D

16) Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
; Selepas bersanding supaya membiarkan orang lain terbongkang mengkemaskan rumahku syurgaku, HAHA. Gila tak adil.

17) Money or household items?
; Duitt,, walaupun tak kisah kalau menterima toaster sebanyak lapan bijik daripada lapan orang berbeza. Bersama seterika dengan set teh dan babycot jangan dilupa. T_T

18) How many kids would you like to have?
; Mahukan TIGA TIGA TIGA. Bukan tiga ratus tiga puluh tiga wtfact seh. Tiga diulang tiga kali sebagai satu bentuk penegasan yang nyata Ewahh. Dua lelaki dan seorang perempuan :’)

19) Will you record you wedding in DVD/CD?
; Sangat sangat sangat akan merekod kesemuanya. Aunty-aunty yang membasuh pinggan di dapur tu mempakai baju secara lawa lah okeh. Setiap gerakan bakal direkod secara habis-habisan.

20) Whose wedding plan would you like to know next?
; Nasquin, Fawani, Fasya dan kepada followers semua :D Jangan mensegan, jangan malu. Bila dah membuat, tinggalkan link entri anda di kotak comment okeh? :))

p.s; ignore the 'Read More'.

No comments: