Monday, August 24, 2009

berkongsi satu sengihan.

I found this somewhere on the internet and it makes me laugh like mad (okkay mungkin tak seteruk tu I gelak, sengih jeee HAHA). So I wanted to share it with you guys :)

  • Money is not everything. There's always MasterCard and Visa.

  • One should love animals. They are so tasty.

  • Save water. Go shower with your girlfriend/boyfriend.

  • Love the neighbour. But do not get caught.

  • Behind every successful man, there is a woman. And behind every unsuccessful man, there are two.

  • The wise never marry. When they do, they become otherwise.

  • Success is a relative term. It brings so many relatives.

  • Love is photogenic. It needs darkness to develop.

  • Children in backseats cause accidents. Accidents in backseats cause children.

  • Your future depends on your dream. So go to sleep.

  • A dress is like a barbed fence. It protects the premises without restricting the view.

  • The more you learn, the more you know. The more you know, the more you forget. The more you forget, the less you know. So why bother to learn?

Oyya. Sekarang baru saya faham kenapa macam semua orang je minat drama Nur Kasih kat TV3 tu. Betul la kata orang; tak kenal maka tak cinta, HAHA. Sebenarnya pernah je tengok drama ni tapi jarang dan kalau tengok pun I don't last for even half of the drama -.-" Sebelum ada yang terdetik di hati 'Hek eleh, apaa la baru nak tengokk,' biarlah saya mengaku lebih awal. Ye lah ye lah, aku sorang je baru nak minat drama yang dah separuh jalan ditayangkan ni T__T

Tapi the best part is, sejak mula bulan Ramadhan ni saya berpeluang nak mentengok drama ni dari awal, hoyeah hoyeah. Well, aku kan dah dua hari berturut-turut stay up sehingga sahur dan lepas solat subuh baru bertiduran. Oh oh, siaran ulangan Nur Kasih setiap hari pada pukul 5 pagi weh *sengih. Sambil bersahur tu lah aku duk mentelengkan kepala mentengok tv, HEHE. Comel jugak heh drama neh.
Click for enlarge.

Kuiz facebook ni buat I bengang je >:( Grr. Apakah watak Sarah si budak manja yang aku mendapat neh? Mana Nur Amina mana, mana? Mana dia? KAHKAHKAH. Aku bukanlah benci cuma kurang suka watak yang Umi Nazeera ni bawak. Mengada sangat kot watak dia. Dalam drama ni je lah in real life aku tak da tahu. Em em Remy Ishak sentiasa je hangat, AHAAHAH. Ingat Allah, Nuha. Ingat Allah. Bulan Ramadhan, ni -.-"

Thumbs up for Kabir Bhatia heh

Oh oh, I accidentally watched The Duke on AXN just now and came to catch this quote from the host, weeeeee. He said; Men are like parking lots, most are taken where the rest are handicaps. *laughingoutloud. I do not know what's up with me and pink nowadays. Love? -.-" HARHARHAR. That is not even an option. Red is always a heartthrob, baby.

5 comments:

Miss Jekyll said...

hello nuha :)

haha i love the 1st one (of the joke) - the mastercard part hoho

uhmm nur kasih...adeh...apasal akak tak tergolong dlm golongan manusia yang menonton nur kasih ni? hm. dah lame tak tgk drama melayu plus drama bersiri sebenarnye. cite ni jadi agak hangat kat kampus akak haha - dah penat dah dgr perkataan nur kasih dlm kelas :D

and salam ramadhan nuha :)

love (and hate haha),
kak nurul yang mereng tapi tak obvious tahap kemerengan itu :D

A I N :) said...

nur kasih ywaa <33 hehe betul adik nur tu agak ah suka korek rhie org je :P

nhmnrh said...

kak nurul;

hello :)

haha tau tak pe lawak dia sangat sengetttt LOL

kak nurul pun tak minat heh? cuba try tengok, hee.

salam ramadhan jugak :D

nhmnrh said...

ain;

HAHAHA tau tak peee ain ;D

Kak Long Mawar Merah said...

Salam nuha..
Selamat Menyambut Ramadan.
hmmm...lawak aa...
Kak Long pun tak berpeluang tengok cerita Nur Kasih sepenuhnya, asyik terlepas je...
Kak Long jarang tengok TV tapi memang bila dah tengok beberapa kali tu, menarik juga ceritanya.
nasib baik nuha bagitau...
nanti, boleh juga layan lepas bersahur.