Sunday, July 26, 2009

a trip to celebrate.

Wonder Five. AHAAHA. The darling siblings Kredit kepada emak :)

Memandangkan hari ni bertarikh 26 Julai bersamaan tarikh lahir abah, maka kami sekeluarga melakukan perjalanan berkereta untuk bersantapan secara riang [?]. Memang riang lah. Bukti akan ditebarkan sekejap lagi, mind you. Tempat tujuan pernah dikhabarkan di sini. Tapi disebabkan saya pun mentahu secara sendiri anda takkan klik maka biar saya khabarkan sekali lagi.

Pagi tadi kami menuju ke The Curve, ber-celebrate-tan di Marché (Yahoo dot com). Err. Kami berlunch di Marché atas tajaan emak. Punyalah gembira di hati. Ingatkan sejak kunjungan dulu dah takkan menampak kelibat restoran tersebut lagi T_T Err. Sebenarnya rindukan Salmon Steak tempoh hari. *memblushing.Sebelum menapak ke Marhé, kami telah menjejak ke gambar di atas iaitu the Ace Hardware untuk membeli barangan rumah. Bukan membeli tepung dan gula hoh (okay takpayah bagitau). Credit to my sister for being the photographer :) Well, most of the photos today are her's since my camera doesn't take good pictures (Hahahahalasan padahal malas -.-")
The two pumpkins of mine. Love you both even kadang²...Hahahahannoying :P

Maka selepas mendapat barangan rumah yang diinginkan abah, kami pun mentapak ke Marché memandangkan tujuan utama datang ke The Curve semata-mata kerana Marché terbabit. Err. Tak sedap guna terbabit. Semacam menjenayah bunyi dia T_T Padahal clean and clear fairness saja. Iklan di situ, miahaha. Okay tak tahu kenapa lately I suka sangat ber-twaddle. Should stop -.-" Oyya, sebelum tu si kanak² dua orang tu telah menaiki ini. Woah woah.
Nampak sangat I yang terlebih teruja, pardon me T_T Gambar ni sangat tak fair. Firstly, bukan I yang naik benda alah bergerak tersebut, HAHA. Terjelas rasa cemburu secara nampak tak nampak di situ. Secondly, kenapa semua muka dalam neh blur belaka sedangkan benda alah tu jelas ya amat sila cakap sekarang? Okay takyah jawab. Biar jadi misteri di sebalik gambar ke apa. Sekarang boleh terus ke Marché.
the family minus Izzah as photographer. Ceh, Aiman tak aci taknak pandang kamera :( Okay Salmon Steak kali ni tak sesedap tempoh hari. Mengapa kah? Olomak aih. Penat I rindukan hidangan tersebut sekali bila makan tadi langsung dah taknak ingat macam mana rasa dia untuk lain kali. Dahlah banyak side sayur yang tak pernahnya I nak makan sebab I makan sayur terpilih saja. Ceh ceh T_T Itu ayat mencover nama dia. Oyya lepas tu macam biasa saya mesti nak pergi MPH menshopping buku. Dan happy to say I telah merembat empat buku. Two english novels, the twilight for Syifa and a notebook for my upcoming semester. Hahahahappy :D

On the way back kami telah mensinggah di sebuah kedai tepi highway bernama Atarikoi. Err. Berbanyak kejadian mentangkap gambar telah berlaku di situ jadi ayuh layangkan mata anda, HEHE. I actually sudah penat mentaip ;(
Kedai tersebut (!)

Si ikan koi(s) :O

Siblings minus ammar the photographer :)

Menjakun :O

Ragam (!) Click for larger view.

Oyya hampir nak terlupa. Emak dan abah telah membeli dua ekor ikan koi untuk dibawa pulang :D (Struktur ayat neh semacam kami telah membawa balik LEGO ke apatah, AHAAHA). Nah, ikan koi. Mentatap lah sepuasnya (macam ikan koi dah nak pupus ja bunyi dia -.-").

That's about it. Well, mood saya hari neh semacam telah dicacatkan oleh seseorang -.-" Please, please, please la grow up. You are a big boy now in case you haven't noticed :/ Dengan pesanan, sesiapa yang tak terlibat tolonglah jangan mempandai memperasankan diri (!) I have had enough.

p.s; Happy Birthday, Abah :D

2 comments:

arelynn said...

ala.. kata birthday .. mana kek ? kek ?

nhmnrh said...

haha. kek kan dah share masa bday nua :))